Maali-ilottelulla sarjakärkeen!

06.01.2021 Off By admin

GFT jatkoi voittoputkeaan Miesten Futsal-Liigassa, kun PP-70 kaatui Opinmäessä maalein 12-0. Ottelu tarjosi Eeli Niemelän ensimmäisen liigaosuman, Timo Mikkosen comebackin sekä Lasse Saaren tehokkaan paluun loukkaantumisen jälkeen.

GFT otti kuudennen perättäisen voittonsa ja nousi sarjakärkeen Miesten Futsal-Liigassa keskiviikkona. Kultaiset latoi 12 maalia sarjan hännillä majailevan PP-70:n verkkoon. Tehopisteitä kirjattiin yhdeksälle eri GFT:n pelaajalle.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäisten minuuttien aikana molemmilla joukkueilla oli tilaisuuteensa. GFT:n maalia vartioinut Jori Lagerblom esitti alkuhetkillä pari mainiota torjuntaa. Kultaiset otti pelin pian kuitenkin vahvasti haltuunsa.

Maaleja odoteltiin avausjakson puoliväliin asti, kunnes GFT osui yhdeksän minuutin aikana seitsemästi. Neljä ensimmäistä syntyi minuutin välein. Ensin Antti Arvola osui kahdesti, kolmannen tykitti Eetu Kauria, ja neljäs rakentui hienon kuvion päätteeksi Tom Korolaisen viimeistelemänä.

Jakson lopussa GFT osui vielä kolmesti. Lasse Saari sijoitti 5-0:aan, Jerry Sipilä viimeisteli kuudennen ja Saari viisi sekuntia myöhemmin seitsemännen. Kaikissa ensimmäisen puoliajan maaleissa syöttäjänä oli eri pelaaja. Tauolle lähdettiin siis selkeässä 7-0 tilanteessa.

PP-70 loi toisen jakson alkuun pari hyvää maalipaikka, mutta Lagerblom oli hereillä. Nopeasti GFT otti pelin jälleen kontrolliinsa. Reilun neljän minuutin kohdalla Saari tarjoili, ja Arvola täydensi hattutemppunsa. Pian Saari saalisti jo kolmannen syöttöpisteensä ja Eeli Niemelä pääsi laukomaan uran ensimmäisen liigamaalinsa. Kymmenes osuma syntyi Kaurian jalasta ajassa 27.47.

Pelaajiaan laajasti kierrättänyt GFT aukaisi PeePeen puolustuksen kerta toisensa jälkeen. Kymmenen minuuttia ennen loppua Arvola viimeisteli iltapäivän neljännen maalinsa Eetu Kaikkolan kirjauttaessa jo kolmannen syöttöpinnansa. Muutamaa minuuttia myöhemmin ensimmäistä liigapeliään tällä kaudella pelannut Timo Mikkonen ampui omalta kenttäpuoliskolta tyhjiin vierasjoukkueen hyökätessä lentävällä maalivahdilla. Tämä jäi Kultaisten viimeiseksi, joten loppulukemat Opinmäessä 12-0.

Maali-iloittelussa pinnoja keräsi yhdeksän eri Kultaisten pelaajaa. Edellisen kerran lokakuussa pelannut Saari tehoili heti loukkaantumisesta palattuaan 2+3. Arvolalle kirjattiin 4+1 ja Kaikkolalle 0+3. Saari palkittiin GFT:n parhaana. Ottelu aiheutti myös jobinpostia, kun Niko Stenholm satutti ikävän näköisesti jalkaansa. Myös Korolainen jäi pienten vaivojen vuoksi sivuun toiselta jaksolta.

Edellisen kerran viime vuoden maaliskuussa GFT:n paidassa esiintynyt Timo Mikkonen oli mielissään paluustaan Opinmäen parketille. Comeback-ottelu tuotti tehot 1+1.

“Oli oikein mukava päästä taas peleille tauon jälkeen. Intoa ja halua löytyy kuin pienellä pojalla. Kiva kun on hyviä jätkiä ympärillä, niin helpottaa taas tätä paluuta. Ja maalitakuu on taattu!”

“Joukkueen esitys näytti omiin silmiin hallitulta ja suhteellisen kompaktilta. Onnistuimme toteuttamaan sovitut asiat hyvin ja nolla päästettyä on aina hyvästä”, Mikkonen kommentoi.

Voitto oli GFT:n kuudes perättäinen. Samalla Kultaiset nousee sarjan kärkeen tasapisteisiin FC Kemin sekä enemmän otteluja pelanneen Mad Maxin kanssa. PP-70 jatkaa jumbona vain yhden voiton saalistaneena. Mikkonen povaa GFT:lle hyvää kevätkautta.

“Hyvillä mielin kohti kevättä. Paljon on töitä vielä tehtävänä jengillä, ja vielä enemmän itselläni. Luotto on kova, että pelataan pitkälle kevääseen niistä sijoituksista, mitkä ovat meidän tavoitteenakin.”

Seuraavaksi edessä on tuplapeliviikonloppu Jyväskylässä. Lauantaina on vastassa Kampuksen Dynamo ja sunnuntaina Liikunnan Riemu.

GFT – PP-70 12-0 (7-0)

1-0 10.18 Arvola (Saari)

2-0 11.29 Arvola (Stenholm)

3-0 12.31 Kauria (Korolainen)

4-0 13.25 Korolainen (Niemelä)

5-0 17.11 Saari (Arvola)

6-0 18.51 Sipilä (Mikkonen)

7-0 18.56 Saari (Kaikkola)

8-0 24.23 Arvola (Saari)

9-0 26.00 Niemelä (Saari)

10-0 27.47 Kauria (Kaikkola)

11-0 29.56 Arvola (Kaikkola)

12-0 33.19 Mikkonen