Koivumäki loisti – GFT voitti

06.10.2018 Off By admin

GFT – Mad Max 5-1 (2-0)
Futsal-Liigan kauden 2018-2019 2. ottelukierros
Lauantai 6.10.2018, Opinmäki, Espoo

Kultaiset jatkoi kauttaan voitokkaasti lauantaina, kun kauden toisessa runkosarjan ottelussa vahvasti haastanut Mad Max kaatui lopulta selvin luvuin 5-1.

Vaikka neljänkymmenen pelatun minuutin jälkeen taululla eroa oli neljä maalia, ei ottelu ollut niin selkeästi isäntien hallintaa. Kultaisten maalilla Hot Gym Kinon kummipelaaja Antti Koivumäki pakotettiin ottamaan useita voittavia torjuntoja ottelun aikana Mad Maxin vahvojen laitahaastojen ja ennakkoluulottoman hyökkäämisen seurauksena.

Maalinteon Opinmäen iltapäivässä aloitti kautensa hattutempulla edellisviikolla käynnistänyt Miika Hosio. Koivumäen torjunnasta startannutta vastahyökkäystä pääsi päättämään Panu Autio, jonka laukauksen vierailijan maalivahti Jukka Saari torjui. Joma kimmahti suoraan Hosiolle tarjottimelle, eikä hän erehtynyt tyhjän maalin edessä, 1-0, kun 2:56 pelikellossa.

Peli aaltoili molempiin suuntiin tasatahtia maalin jälkeen. GFT:n puolustaminen ei ollut kaikkein tarkinta, mutta samalla hyökkäyspäässä paikkoja syntyi. Molemmat maalivahdit, Koivumäki ja Saari, onnistuivat pitämään luvut 1-0:ssa aina kahdennelletoista minuutille, jolloin maajoukkueen tutkapari iski. Hosio tarjoili pitkän diagonaalisyötön ja Aution vasemmalle jalalle löytyi reilusti tilaa. Pallo vuorenvarmasti tolpan kautta pitseihin ja kultaisten johto kahteen maaliin.

Mad Max oli lähellä kavennusta jakson lopulla pariinkin kertaan, mutta ensin putti takatolpalta painui useita metrejä yli maalin ja pian tämän jälkeen Koivumäki ryösti käsittämättömällä torjunnallaan Mad Max -hyökkääjän, jota odotti jo tyhjä maali.

Vierailijan virhetili täyttyi tasaisesti pitkin ensimmäistä puoliaikaa, ja Hosio pääsi yrittämään ehtoon toista osumaansa kymmenen metrin rangaistuspotkusta. Vierailijan maalille torjumaan vaihdettu Jan Holmin onnistui kuitenkin torjua kymppimetrinen ja tauolle lähdettiin 2-0-kotijohdossa.

Edellisviikon Ilves-pelin tapaan GFT tuli tauolta vahvasti sisään. Iltapäivän kolmas maali oli Ari Makowskin näytös. Pallonriisto syvällä omalla kenttäpuoliskolla, terävä tempokuljetus ja useasta syöttöpyynnöstä huolimatta oma ratkaisu. Puhdas ja painava oikean jalan laukaus ryyditettynä pelipäivän Dynamite Chicken -lounaalla pohkeissa oli mahdoton torjuttava, 3-0!

Ja alle minuutti edellisestä taululla luvut muuttuivat jo 4-0:aan, kun Makowski tarjoili Joman Lasse Saarelle, joka kiersi maaliltaan vastaan rynnineen Saaren, ja sijoitti oikeallaan pallon tyhjään vierasnuottaan.

Vierailijan niskaan satoi lisää kylmää vettä, kun Saari pelasi palloa käsillään rangaistusalueensa ulkopuolella. Erotuomariston tulkinnan mukaan hän vei GFT:lta ilmeisen maalintekotilanteen. Saarelle punainen kortti ja kultaisille vapaapotku aivan kuuden metrin rajalta. Maalitykki Miika Hosio pallon taakse ja kuviot sikseen; suora laukaus aivan yläriman alle ja Hosiolle kauden viides täysosuma kauden 2018-2019 Futsal-Liigassa.

5-0-maalin jälkeen Mad Max siirtyi jauhamaan ylivoimaansa, jota kultaisten alivoimanelikko sai pääosin puolustettua varsin hyvin. Koivumäen muutama maukas torjunta ja kenttäpelaajien hyvät, pitkät pallonhallintajaksot tylsyttivät ‘Hullujen koirien’ terävintä purukalustoa. Lopulta Koivumäen nolla rikkoutui ajassa 36:17, kun Justus Kunnas pääsi laidalta ajamaan keskustaan ja veivaili Joman pitseihin. Tyylikäs osuma oli kuitenkin laiha lohtu, sarjapisteiden jäädessä 5-1-loppuluvuin Opinmäkeen.

GFT on pelannut sarjan kärkeen kahdesti kotikentällään ja kerännyt ilahduttavasti täydet kuusi pistettä. Ensi viikonloppuna pistetiliä lähdetään kartuttamaan kauas Pohjoiseen, kun ensin lauantaina FC Kemi isännöi kultaisia Torniossa ja sunnuntaina Futsal-Liiga palaa Ouluun, jossa liigaan vuoden tauon jälkeen palannut Tervarit odottaa jo Ari Makowskin ja muun GFT-ryhmän vierailua.

Kotiottelut jatkuvat miesten osalta lauantaina 20. lokakuuta, kun viime kauden hopeamitalisti Leijona Futsal saapuu Opinmäkeen. Tuo ottelu käynnistyy tutusti klo 16:00, tervetuloa!

Maalit:

2:56 1-0 Miika Hosio
11:34 2-0 Panu Autio (Miika Hosio)
24:17 3-0 Ari Makowski
25:02 4-0 Lasse Saari (Ari Makowski)
26:44 5-0 Miika Hosio
36:17 5-1 Justus Kunnas (Matti Jussila)

Yleisöä: 84
Antti Koivumäen haastattelu pelin jälkeen:

Ottelun tiedot tulospalvelussa