Makowski päättää peliuran

19.07.2021 Off By Kim

Golden Futsal Teamia usean kauden ajan edustanut Ari ”Mako” Makowski päättää peliuransa liigatasolla. Makowski on ollut kentällä ja sen ulkopuolella joukkueen tärkeimpiä palasia, joten pelimiehen lopettaminen on Kultaisille valitettava menetys. Toimitus esitti ”Makkoselle” muutamia kysymyksiä miehen uraan liittyen.

Mitkä ovat parhaita muistojasi GFT:ssä?

”Pelihommista on pakko nostaa back to back Cupin mestaruudet vuosina 2016 & 2017. Erityisesti tuo vuoden 2016 Cup, kun pääsin tuikkaamaan finaalissa maalin ja sen jälkeen tuntemaan ekaa kertaa futsal-uralla pokaalin kattoa kohti nostamisen euforian tunnetta. Kirkkaimpina muistoina ovat kuitenkin ne kaikki hienot ihmiset keiden kanssa olen näiden vuosien aikana saanut pelata, heittää jerryä, jakaa pukukoppia ja matkustaa yhdessä. Osasta on tullut hyviä ystäviä ja varmasti kaikkia voi sanoa kavereiksi” Makowski muistelee.

”Aina uuteen kauteen lähtiessä me sakkotiimissä asetettiin tavoitteeksi, että kauden lopussa kokonaispotti on isompi kuin edellisellä kaudella. Tässä onnistuttiin joka kausi, kiitos hyvin suunniteltujen indeksikorotusten ja porsaanreikien tukkimisen. Sakkokäsittelyistä vuosien varrelta jää aika monta tarinaa takataskuun ja kausien jälkeiset sakkorahojen tuhlausreissut ne vasta hienoja muistoja onkin. Voi veljet”, Mako naurahtaa.

Mitkä ovat katkerimpia muistojasi GFT:ssä?

”Kaikki keväät. Ehkä katkerimpana kuitenkin kausi 2015-16 kun pudotettiin ensin KaDy puolivälierissä ja startattiin välierät väkevällä 2-7 vierasvoitolla Sievistä, mutta niin ne vaan iski meille luun kurkkuun kolmessa seuraavassa matsissa ja jäätiin pronssiotteluun. Sieltä vielä tyhjin taskuin kohti Espoota, niin olihan se kova pettymys. Vähän jää harmittamaan se, kun kolmesta GFT-uran pronssiottelusta ei matkannu yhtään mitalia Espooseen. Viime kaudella myös elättelin toiveita, että ehkä se 300 tehopistettä voisi vielä tulla täyteen, mutta täytyy toki olla tyytyväinen lopulliseen 291:n pisteen saldoon. Niinhän sitä sanotaan, että syöttö on riski”, Makowski kertoo pilke silmäkulmassa.

Miksi numero 7?

”Tähän ei kyllä tule keksimälläkään mitään erikoista tarinaa. Jotenkin se 7 on aina junnusta lähtien ollut semmonen numero, joka mulla on selässä joko ollut tai olen halunnut olevan. Sain sen muistaakseni aikanaan melko nopeasti Tervareissa haltuun ja GFT:hen saapuessa kyseinen numero oli vapautunut hetkeä aiemmin sensei Modigilta, joten sain pitää saman tutun numeron myös Kultaisissa” Mako muistelee.

Miltä tuntui olla kapteeni viimeisellä kaudellasi GFT:ssä?

”Kuten viime kauden alussa haastattelussa sanoin, niin Helsinkiin muuton jälkeen GFT on ollut iso osa mun elämää ja identiteettiä, joten oli tietysti kunnia-asia saada kapteenin rooli hoidettavaksi yhdessä Suomen kovimmista joukkueista. Positiivisin ja kannustavin ottein mentiin eteenpäin – huumoria unohtamatta”, Makowski päättää.

Makowskin tavoin myös GFT:tä edustaneet Tom ”Koro” Korolainen, Sakari ”Kaulaote” Holopainen, Jori Lagerblom sekä Joonas Puolamäki ovat kertoneet peliuran päättymisestä toistaiseksi liigatasolla. Nuori Bene Filppu puolestaan ei jatka seuraavalla kaudella Espoossa, sillä nuorukainen suuntaa opiskelujen perässä Jyväskylään. GFT odottaa varmasti innolla Filppua takaisin Espooseen opiskelujen päätyttyä!

GFT haluaa kiittää kaikkia edellä mainittuja pelaajia hienoista hetkistä pelikentällä ja sen ulkopuolella. Neuvottelut seuran taustojen rooleista ovat toki käynnissä, joten eiköhän entisiä pelimiehiä edelleenkin nähdä jossakin roolissa GFT:n mukana Opinmäessä.

Toimitus