Miehet pelaavat viikonloppuna kahdesti kotona

24.01.2019 Off By admin

GFT – PP-70 la 26.1.2019 klo 16:00, Opinmäki. Lauantain Facebook-tapahtuma
GFT – Tervarit su 27.1.2019 klo 16:00, Opinmäki. Sunnuntain Facebook-tapahtuma
Futsal-Liigan kauden 2018-2019 runkosarjan ottelukierrokset 16. ja 17.

GFT:n miesten edustusjoukkue lähtee viikonlopun kahteen kotiotteluun selvä tavoite mielessään; kalenterivuoden 2019 ensimmäiset kolmen pisteen potit olisi saatava, jotta sarjan kärkisijat eivät karkaisi liian kauas. Panosta riittää myös vastustajilla, lauantain vieras tamperelainen PP-70 haluaa vielä nousta pudotuspeleihin, ero kahdeksanteen sijaan on ennen ottelua vain kolme pistettä. Sunnuntaina Opinmäessä vierailee Tervarit Oulusta, joka miehittää sarjataulukon viimeistä sijaa. Tervarit ei varmasti halua pudota suoraan, joten he tulevat Espooseen ryöstöretkelle.

PP-70 kohdattiin syyskierroksella Tesomalla, tuosta ottelusta kultaiset kairasi tarvittavan 4-1-vierasvoiton nyt loukkaantuneena sivussa olevan Tom Korolaisen kahden osuman johdolla. PP omaa kuitenkin vahvaa yllätyspotentiaalia, onnistuihan tamperelaisryhmä nujertamaan Leijona Futsalin vieraskentällä syyskierroksella. Joukkueen paras maalintekijä Matias Hovi tarjoaa vahvan pivot-pelaamisen vaihtoehdon joukkueelleen ja maalilla nuori Aleksi Pennanen nousi alkukauden otteillaan mukaan tammikuun maajoukkueleiritykseen.

PP ei ole liigataipaleensa aikana kertaakaan ollut mukana pudotuspeleissä, mutta tällä kaudella sinne on mahdollisuuksia, kun kahdeksantena olevan Mad Maxin turkki häämöttää kolmen sarjapisteen päässä. PP-70:n pelaajisto on hyvin tasainen, ja pisteet ovat jakautuneet tasaisesti laajalle rintamalle Hovin ollessa ainoa yli 10 tehopisteen peluri. Tukea ovat tarjonneet hyvin esimerkiksi Riku Partala ja Vili-Atte Mäkinen. Lauantaina nähtäneen tiiviisti alhaalta puolustava vierailija, joka hyökkää terävästi vastaan Joman haltuunsa saatuaan. Kultaisten ottelut PP:a vastaan ovat usein olleet vähämaalisia.

Sunnuntaina vastaan tulee syksyllä vieraissa 6-2 voitettu Oulun Tervarit. Sarjaan kauden mittaisen Futsal-Ykkösen visiitin jälkeen palanneiden oululaisten kausi on ollut tervanjuontia, 15 sarjaottelua on tuonut pistepussiin täydennystä vain kuuden pisteen verran. Kun FC Kemi voitti viime viikonloppuna kotonaan SoVon, kasvoi Tervareiden matka karsijan paikalle oikeuttavaan toiseksi viimeiseen sijaan kuuteen pisteeseen. Tulevan viikonlopun kahdesta vierasottelusta olisi pisteitä saatava keinolla millä hyvänsä, mutta helppoa se ei ole. Ennen sunnuntain Opinmäen vierailua oululaiset pysähtyvät lauantaina Akaassa, jossa Leijona Futsal isännöi Tervareita.

Tervarit on tuonut kokeneiden Heikki Halmetin, Adrian Rizvanin ja Dritan Stafsulan rinnalle liigakentille useita nuoria pelaajia, joista etenkin kultaisiakin kahdella maalillaan Oulussa kurittanut Taneli Kohonen on ollut erinomainen. Kohonen onkin oululaisten paras pistemies 9+2 tehoillaan. Joukkueen on ollut kuitenkin hankalaa saada ehjiä otteluita varsinkin puolustussuuntaan ja loistavasta maalivahdista Juho Keskisestä huolimatta Tervareille on paukutettu 92 maalia tähän mennessä.

Aiemmilla liigakausilla on Tervareille ollut ajoittain hankalaa saada vahva joukkue jalkeille pitkille reissuille, mutta nyt sarjataulukon tilanteen ollessa varsin tukala, on todennäköistä, että mukaan lähtee kaikki kovimmat tykit. Jos lauantain ottelu PP-70:a vastaan saattaa olla vähämaalinen, voi sunnuntailta odotella enemmän verkon heilumista. Mielenkiintoista on myös nähdä, pelaako vielä viime kaudella GFT:n riveissä liigaa tahkonnut Marquinhos sunnuntaina Tervareiden pelipaidassa Opinmäessä. Marquinhos on erittäin taitava ja nopea pelaaja, joka toisi oululaisten sarjapaikan säilytystalkoisiin mahdollisen jokerikortin.

Kultaisten leirissä odotetaan viikonloppua innolla. Joukkueen sisällä tiedostetaan hyvin, että viikonlopulta on pisteitä tultava. Harjoituksissa on selattu etenkin puolustuspelaamisen ABC:a, sillä sekä Mad Max että viime lauantaina Leijona Futsal paukuttivat peräti seitsemän osumaa GFT:n rysään. Vastaavasti FC Kemi osui 45 pelatun minuutin aikana vain kerran, joten ailahtelevuutta on ollut. Päävalmentaja Ville Sihvosen joukkueet tunnetaan paremmin vähistä päästetyistä maaleista kuin hurlumhei-otteluista, joissa tehdään valtavasti maaleja.

GFT saa mukaan viime viikonloppuun verrattuna pelikieltonsa kärsineen Lasse Saaren, sekä kipeänä olleen Jaakko Oksasen. Samir Haddoutin poissa pitänyt pikkuvamma on ilmeisimmin kunnossa ja mies kentällä viikonloppuna. Myös Meysam Hajizadeh on käytettävissä. Näin Sihvosella on enemmän pelimerkkejä käytössään kuin Leijona Futsalia vastaan. Kaksi ottelua peräkkäisinä päivinä vaatiikin pelaajistolta paljon, joten jokaiset jalkaparit ovat tarpeellisia.

Opinmäessä on käynyt tähän mennessä kaudella erittäin mukavasti katsojia, ja nyt joukkue tarvitsee tukea yleisöltä, jotta pysytään mukana taistelussa kotiedusta puolivälieriin. Lauantai-iltapäivän voi aloittaa jo naisten Futsal-Liigan parissa, jossa Jyväskylästä saapuva Liikunnan Riemu haastaa kultaiset. Naisten ottelu alkaa klo 13:15.

Miesten otteluun pääsyliput maksavat 10 euroa, alennusryhmiltä 6 euroa ja alle 12-vuotiailta 0 euroa. Maksutapoina tutut Mobile Pay ja käteinen. Molemmissa miesten otteluissa palvelee kahvio. Lämpimästi tervetuloa Opinmäkeen viikonloppuna!