Miehillä pronssinkiilto silmissään

18.04.2019 Off By admin

GFT – SoVo lauantai 20.4.2019 klo 16:00, Opinmäki
Futsal-Liigan kauden 2018-2019 pronssiottelu.

Naisten Futsal-Liigan mestaruus sekä Final Fourin voitto, alle 21-vuotiaiden Suomen mestaruus, alle 19-vuotiaiden hopea sekä KKI-35-joukkueen pronssi. GFT:n kausi futsalissa on jälleen kerran ollut täynnä menestystä. Yksi mitali on vielä mahdollista kahmia, kun miesten edustusjoukkue kohtaa lauantaina Opinmäessä pelattavassa pronssiottelussa Someron Voiman.

SoVo sijoittui runkosarjassa lopulta sijalle viisi, noustuaan päätöskierroksella ohi Ilveksen. Puolivälierissä joukkue raatoi viisi ottelua Sieviä vastaan, voittaen sarjan lopulta voitoin 3-2. Välierissä SoVo haastoi hyvin runkosarjan voittajan KaDyn, muttei lopulta voinut jyväskyläläisille mitään häviten ottelusarjan voitoin 3-1. SoVo tunnetaan hurjasta hyökkäysmateriaalistaan, jolla puolustuspelaaminen on saattanut ajoittain sakata. Tälläkin kaudella näytti runkosarjan loppupuolella, että Voiman puolustaminen ei riitä, mutta valmennuskopla on iskostanut joukkueelleen päähän vahvemman puolustusmoraalin ja tuloksetkin ovat parantuneet.

Pudotuspeleissä SoVon tehoista ovat vastanneet tutut miehet, kun Mergim Bushi (7+2), Arber Istrefi (8+2) ja Gesim Voca (7+7) ovat rellestäneet pudotuspeleissäkin varsin oivallisesti. Puolustusta pitävät kasassa pohjapelaajat Eetu Kauria sekä Valdrin Seferi. Joukkueen viimeisenä lukkona toimii kokenut ja edelleen liigan eliittimaalivahteihin kuuluva Marko Laaksonen.

GFT:n puolella into voittaa himmeimmät mitalit on kova. Joukkue sai selätettyä Ilveksen puolivälierissä voitoin 3-1, mutta Leijona Futsal oli välierissä selkeästi vahvempi ja vei välieräsarjan puhtaasti 3-0. Treenikentällä on kuitenkin nähty vauhtia ja tilannekovuutta; pronssimitalikin kiinnostaa, vaikkei se todellakaan ole sitä mitä kaudelta lähdettiin hakemaan. On kuitenkin selvää, että kilpailullisia otteluita lähdetään aina voittamaan, eikä neljän ottelun tappioputki jättäisi positiivista kuvaa muutoin kohtuullisesta kaudesta.

Kuten runkosarjassakin, myös pudotuspeleissä tehot GFT:n leirissä ovat jakautuneet tasaisesti. Antti Arvola (5+1) ja aina keväällä syttyvä Niko Stenholm (2+4) lähtevät lauantaihin laukuissaan eniten pisteitä, mutta Panu Autio (4+1) on vain pisteen päässä. Maalilla Hot Gym Kinon kummipelaaja Antti Koivumäki pelasi jäätävästi maaotteluissa Espanjaa vastaan käyden lauantain ottelussa torjumassa kuuden metrin rangaistuspotkun ja pelatessa sunnuntaina huikean nollapelin maailman ehdottomiin huippuihin kuuluvaa Espanjaa vastaan. Espanjan hakiessa tasoitusta myös Autio venytti maaliviivalta yhden Joman ja Suomi kukisti vieraansa sensaatiomaisesti 1-0.

Kultaiset pääsee pronssiotteluun käytännössä täydellä miehistöllä, ainoastaan pitkäaikaispotilas Tom Korolainen on poissa kokoonpanosta. Päävalmentaja Ville Sihvonen pääsee siis valitsemaan pelaavan miehistön unelmatilanteessa. Ottelut SoVoa vastaan ovat tällä kaudella olleet täynnä upeita maaleja sekä suuria tunteita. Mikään ei viittaa siihen, etteikö sama jatkuisi myös lauantaina, joten kannattaa suunnata lauantaina Opinmäkeen päättämään futsalkausi 2018-2019 ja kannustaa GFT vielä yhteen voittoon!

Liput lauantain kotiotteluun maksavat 10€, alennusryhmiltä 6€ ja alle 12-vuotiailta 0€. Muistattehan, että GFT Musta -kausikortilla sisäänpääsy on alennusryhmien hinnalla. Maksutapoina sekä lipunmyynnissä että kahviossa toimivat MobilePay sekä käteinen.

Tervetuloa Opinmäkeen!