Miehillä tuloksellisesti täydellinen viikonloppu

29.01.2019 Off By admin

GFT – PP-70 8-4 (5-1), la 26.1.2019 Opinmäki
GFT – Tervarit 3-1 (1-1), su 27.1.2019, Opinmäki.
Futsal-Liigan kauden 2018-2019 runkosarjan 16. ja 17. ottelukierros.

GFT:n miesten liigajoukkueen vuosi 2019 oli alkanut alavireisesti, kun ensimmäiset kolme ottelua olivat lihottaneet pistepussia vain kahden pisteen verran. Samaan aikaan takaa-ajajat ovat piristyneet, joten pisteitä olisi kahdesta kotiottelusta tultava, jotta kärkisijoilla pysyttäisiin. Lopulta viikonlopun jälkeen joukkue voi antaa yhden ansaitun taputuksen itselleen, kaksi kotiottelua kerryttivät saldoa kuudella sarjapisteellä.

Kotiotteluiden ensimmäisessä osassa vastaan saapui PP-70 Tampereelta. Vierailijat tulivatkin otteluun terävästi ja järkyttivät kotiyleisön tunnelmaa iskemällä Mikko Ala-Hakunin toimesta ottelun avausmaalin ajassa 4:31. Kultaisten otteet menivät hetkellisesti sekaisin, mutta vierailijoiden virhe puolustusalueella tarjosi Antti Arvolalle tasoitusmaalin kuin kultatarjottimella, ajassa 8:19 peli oli tasan ja seuraavan noin kaksikymmentä minuuttia kentällä riehui kultaisten tarjoama futsalhurrikaani.

Alle kaksi minuuttia Arvolan tasoituksesta, siirtyi GFT 2-1-johtoon. Vahva hyökkäyspään prässääminen johti pallonriistoon, jonka jälkeen Arvolan pienestä siirrosta kapteeni Panu Aution vasemman jalan kärkkäri heilutti verkkoa. Seuraavasta maalista vastasi uransa ensimmäisellä liigaosumallaan Otto Jukko, jonka Arvola löysi takatolpalta. Osuma merkittiin ensin omaksi maaliksi, mutta ottelun jälkeen korjattiin ansaitusti Jukon nimiin.

GFT meni ensimmäisen puoliajan lopulla menojaan, 4-1-maalin iski illan toisellaan Arvola. Taitavalla pivot-pelaamisella Autio löysi PP-neliön keskeltä Niko Stenholmin, joka malttoi odottaa Arvolan liikkeen. Stenholmin laatutarjoilusta Portugalista vauhtia alkukauden hakeneelle Arvolalle jäi helppo työ putata Joma verkkoon. Vielä ennen taukoa nähtiin lentokone Opinmäen parketilla. Ari Makowski jatkoi sivurajapotkun nopeasti laitanostolla Jaakko Oksaselle, jonka kliininen oikean jalan laukaus painui takakulmaan.

Tauko ei voimasuhteita kentällä juuri muuttanut, sillä GFT halusi pitää ottelun hallinnassaan ja takoa lisäosumia kotiyleisön iloksi. 6-1-maalia ei kauaa tarvinnut odotella. Stenholm syötti kulmapotkun alaspäin Autiolle, joka kisutteli vasemman jalkansa vapaaksi. Itseluottamuksen ollessa korkealla tolpatkin tottelevat, näin nytkin, pallo vastustamattomasti tolpasta kimmoten verkkoon. Stenholmin netottua tililleen jo kaksi syöttöä, iski hän myös lauantaina kauden ensimmäisen maalinsa. Omaa pallonriistoa seurasi lyhyt kuljetus ja laukaus. Ensimmäisen laukauksen sai PP-maalivahti Aleksi Pennanen vielä torjuttua, mutta irtopallo kimposi takaisin Stenholmille, joka jysäytti pallon oikeallaan alakulmaan, lisäten GFT:n johdon jo 7-1:een.

Kultaisten iltapäivän viimeisestä maalista vastasi Jukko. Arvolan pyörimisen seurauksena Jukko jäi keskustaan vapaaksi, ja pienellä siirrolla sai vasemman jalkansa auki laukaisusektorilla. Tarkka kuti samaan kulmaan kuin Stenholmin maalissa kruunasi kultaisten huikean kaksikymmenminuuttisen, jonka aikana tehtailtiin kahdeksan maalia.

8-1-maalin jälkeen peli oli selvä, mutta vierailijalle tarjottiin aivan turhaan muutama lohdutusmaali lepsun puolustamisen seurauksena. Kultaisten puolustusasenteen löystymisestä kertoo myös toisen puoliajan virhesaldo, GFT 8(!) ja PP-70 0. PP pääsi siis hakemaan kavennusta kymmenestä metristä peräti kolmesti. Antti Koivumäki selvitti näistä kaksi, mutta Vili-Atte Mäkisen kymppi painui verkkoon. Mäkinen oli ennen rangaistuspotkumaaliaan osunut jo kertaalleen ja Pauli Pylvänäinen iski loppuluvut 8-4 ajassa 39:11.

Tärkeästä voitosta huolimatta pelaajistosta ei valtavaa juhlaa voinut havaita, sen verran lopun kavennusmaalit kaivelivat takaraivossa. Tiedossa oli myös, että seuraavana päivänä olisi vielä Tervarit-ottelu voitettavana.

Sunnuntaina Tervarit

Kun viikonlopun ennakossa PP-ottelusta povattiin vähämaalista ja ottelusta Tervareita vastaan runsasmaalista, voi jälkiviisaan todeta ennakon kirjoittajan aavisteluiden menneen varsin pahasti pieleen. 10 maalia lauantaina Akaassa päästäneet oululaiset tulivat Opinmäkeen sarjapisteet mielessään ja hakivat niitä tiiviin puolustuspelaamisen kautta. Kun GFT:n otteissa oli pientä tahmaisuutta lauantain jäljiltä, olivat kolme pistettä kovan työmäärän takana.

Sunnuntain ottelu meni pitkälti GFT:n hienoisessa hallinnassa, mutta myös Tervareilla oli paikkansa. Avausmaalin iski GFT-ikoni, kapteeni Panu Autio. Kultaisten pitkä hyökkäysalueen pallonhallintajakso pelattiin Lasse Saaren toimesta päätyyn Ari Makowskille, joka löysi takaviistosta hyvällä syötöllään Aution vasemman jalan. Ensimmäisellä kosketuksella irronnut laukaus ei jättänyt Juho Keskiselle Tervareiden maalilla mitään mahdollisuutta torjuntaan.

Kultaisten luomat paikat kilpistyivät avausjaksolla joko heikkoihin laukauksiin tai hyvin peittäneeseen Keskiseen. Vierailijat loivat pari kohtuullista maalipaikkaa ennen kuin onnistuivat tasoittamaan pelin kokeneen Juho Väinälän laitahaaston seurauksena. 1-1-lukemat loistivat taululla summerin soidessa tauon merkiksi.

Toisen puoliajan avausminuutti oli vauhdikas. Tervareiden hyökkäys kimposi GFT-maalin tolpasta keskelle aivan avopaikkaan, josta se kultaisten onneksi nostettiin yli tyhjän maalin. Tästä tilanteesta kului vain kymmenisen sekuntia, kun verkko heilahti oululaisten päädyssä. Autio nousi vahvasti laitaa pitkin ja pelasi Joman maalinedustalle, jossa maalinnälkäinen Antti Arvola voitti tilan puolustajansa etupuolelta nostaen pelivälineen maaliin ja kultaiset johtoon.

Maalin jälkeen ottelu aaltoili päädystä toiseen, kultaisten hallitessa kuitenkin palloa hieman enemmän. Maalivahdit Antti Koivumäki ja Juho Keskinen hoitivat tilanteet tolppien avustuksella ja pelikellosta aika hupeni kultaisittain mukavaa vauhtia. Maalin johto on kuitenkin hauras, joten 3-1-maalia odotettiin ja toivottiin. Lopulta 37. minuutilla Otto Jukko naulasi johdon kahteen maaliin Aution loistavasta esityöstä.

Jukon viikonlopun ja liigauran kolmannen maalin jälkeen Tervarit haki kavennusta ylivoimapelillään, mutta kultaisten alivoima oli rautaa, eikä tarjonnut yhtäkään maalipaikkaa vieraille. Tervareiden poistuttua Opinmäestä tyhjin käsin, oli GFT:n viikonlopun tavoite kuudesta pisteestä toteutunut.

Futsal-Liigassa vietetään maajoukkuetaukoa tuleva viikonloppu, kun maajoukkueemme aloittaa Moldovassa MM-karsinnat, joista alkaa taival kohti Liettuassa vuonna 2020 pelattavia maailmanmestaruuskisoja. Kultaisista mukana on tuttu kolmikko. Antti Koivumäki ja Panu Autio pelaavat, heidän lisäkseen GFT:n päävalmentaja Ville Sihvonen kuuluu Mico Marticin valmennusryhmään.

Liigaotteluita jatketaan kahdella vierasottelulla 9. ja 10. helmikuuta, kun vuorossa ovat vierasottelut Sieviä ja JoSePaa vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 23. helmikuuta klo 16:00, kun KaDy saapuu Opinmäkeen.