Miehille kaksi pistettä lauantailta

14.01.2019 Off By admin

GFT – FC Kemi 2-1 rp., 1-1 ja., 0-0

Futsal-Liigan kauden 2018-2019 runkosarjan 14. ottelukierros.
La 12.1.2019, Opinmäki.

Naisten rökälevoiton jälkeen oli miesten vuoro mitellä liigapisteistä, kun vastaan saapui vieraita pohjoisesta FC Kemin muodossa. Kapealla ryhmällä kylään tulleiden kemiläisten matkustusvaikeuksien seurauksena ottelu alkoi kymmenisen minuuttia myöhässä.

Ottelun kuva oli selvä alkuhetkistä asti, kultaiset hallitsi peliä ja Kemi puolusti yrittäen iskeä vastaan. Kemiläisten maalivahti Lari Honkanen pelasi lauantaina mahtavasti torjuen kolmattakymmenettä kultaisten laukausta.

Antti Arvola

GFT sai avauspuoliskolla useita erikoistilanteita pelattua vapaisiin laukaisupaikkoihin noin kymmeneen metriin, mutta osa laukauksista karkaili seinille, osan blokkasi kemiläispuolustus ja loput hoiti Honkanen. Antti Arvolan viimeistely oli lähimpänä; peliväline kimmahti molempien tolppien kautta takaisin kentälle. Vastaavasti kultaisten prässipelaaminen toimi terävästi, joka mahdollisti Antti Koivumäelle rauhalliset oltavat maalin suullaan avausjaksolla. Taukoluvut Opinmäessä kultaisten hallinnasta huolimatta pyöreät 0-0.

Toisella jaksolla ottelun kuva ei juuri muuttunut. GFT haki vimmatusti iltapäivän avausmaalia, mutta tuloksetta. Pelin edetessä myös vierailijoiden hyökkääminen parani pakottaen Koivumäenkin töihin maalillaan.

Pelikello tikitti vääjäämättä kohti täyttä aikaa, ilman että kummassakaan kenttäpäädyssä olisi maalia nähty useista paikoista huolimatta. Panu Autio pääsi lähimmäksi, kun kapteenin kaukolaukaus tömähti tolppaan.

Ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla päävalmentaja Ville Sihvonen nosti riskitasoa ottamalla Koivumäen vaihtopenkin puolelle, ja voittoa lähdettiin hakemaan lentävällä maalivahdilla. Parista hyvästä kuviosta huolimatta Jomaa ei saatu kemiläisten verkkoon saakka, joten lukemista 0-0 lähdettiin etsimään maalintekijöitä jatkoajalta.

Otto Jukko

Lopulta avausmaali nähtiin Opinmäessä ajassa 41:46. Ville Vähäkoitti katkaisi kemiläisten hyökkäyksen ja lähetti Timo Mikkosen läpiajoon. Honkanen lähti maaliltaan katkaisemaan Mikkoselle annettua syöttöä, mutta Mikkonen oli pallolla ensin siirtäen sen tyhjäksi jääneeseen kemiläismaaliin. Mikkoselle jo kauden kahdeksas osuma.

Kemi siirtyi tappiolle jouduttuaan hakemaan ylivoimapelaamisellaan tasoitusta. Kotiyleisön pettymykseksi sellainen myös nähtiin, kun syöttökombinaation seurauksena Tuukka Pikkarainen sai tasoitettua luvut 1-1:een. Loput alle kaksi jäljelle jäänyttä peliminuuttia tahkottiin tasaisesti läpi ilman lisäosumia, joten edessä oli kultaisten kauden toinen rangaistuspotkukilpailu.

GFT avasi kymmenen metrin rangaistuspotkut ja kapteeni Panu Autio onnistui. Kun FC Kemin Pikkaraisen yritys pysähtyi Koivumäkeen, Mikkonen paukutti oman laukauksensa seinille ja Koivumäki koppasi myös Joni Lehosmaan rankkarin, tarjottiin Opinmäkeen palanneelle Antti Arvolalle ratkaisijan viittaa. Joma varmasti alakulmaan ja Kultaa tai kunniaa soimaan. Kaksi pistettä lopulta kultaisille.

Kun mietitään kokonaisuutena ottelua, jäi yksi menetetty piste harmittamaan kultaisten leirissä. Positiivisina asioina on mainittava nuoren Otto Jukon vahva esitys. Jukko oli pelaavassa kahdeksikossa ottelun alusta saakka, eikä turhia kentällä nöyristellyt.

Jossittelu lauantain tuloksesta ei enää kannata, sillä tulevana viikonloppuna on oltava jälleen iskussa, kun edessä on vierasmatka Toijalaan, jossa Leijona Futsal odottaa liigaottelun merkeissä.

Seuraavat kotiottelut pelataan Opinmäessä 26. ja 27. tammikuuta, kun ensin lauantaina vieraana on PP-70 Tampereelta ja sunnuntaina Tervarit Oulusta. Molemmat ottelut alkavat klo 16:00, tervetuloa!

Maalit:

41:26 1-0 Timo Mikkonen (Ville Vähäkoitti)
43:05 1-1 Tuukka Pikkarainen (Vesa Lilja)
45:00 2-1 Antti Arvola (10m.)

Yleisöä: 85