Miehille tappio maalirikkaassa vierasottelussa

20.01.2019 Off By admin

Leijona Futsal – GFT 7-5 (3-3).
Futsal-Liigan kauden 2018-2019 runkosarjan 15. ottelukierros, lauantai 19.1.2019, Toijala

Miesten edustusjoukkueen suuntana lauantaina oli Toijalan monitoimitalo ja kyläily Leijona Futsalin luona. Tarkoituksena oli päättää LeiF:n hyvä vire, napata vuoden 2019 ensimmäinen kolmen pisteen voitto ja vahvistaa asemia taistossa pudotuspelien kotiedun suhteen.

Kultaiset aloittikin erittäin vahvasti. Jo reilu kymmenen sekunnin pelin jälkeen Antti Arvola ryösti pallon vapautuen puolesta kentästä läpiajoon. Joma päätyi vain päätyverhoihin. Ville Vähäkoitille tarjoutui ensimmäisellä minuutilla samankaltainen mahdollisuus kuin Arvolalle, eikä hän jättänyt sitä käyttämättä. Tarkka sijoitus vasemmalla jalalla etualakulmaan vei GFT:n vierasjohtoon ajassa 0:56.

Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin lauantaina paljon maaleja, seuraavasta vastasi LeiF, kun maaliltaan hyökkäykseen mukaan lähtenyt Juho Laine liukui pelivälineen takatolpalta sisään. Pari minuuttia tästä GFT johti jälleen. Vähäkoitin nosto kulmasta tavoitti Timo Mikkosen tavaramerkkivolleyn, joka on tällä hetkellä pysäyttämättömässä vireessä. Pallo tolpan kautta verkkoon ja kultaiset olivat jälleen edellä.

Mikkosen johtomaalin jälkeen alkoi kultaisten iltapäivän heikoin reilu viisiminuuttinen, jonka aikana LeiF painosti ja vyöryi kultaisten maalia kohti. Kultaisten parhaana palkittu Antti Koivumäki piti GFT:n mukana pelissä torjunnoillaan, mutta LeiF rokotti kahdesti vaikeamman jakson aikana. 3-2-maalin jälkeen Ville Sihvonen reagoi ottamalla aikalisän, joka selkeästi paransi kultaisten otteita.

Tauolle päästiinkin tasalukemista, kun hyvä pallollinen pelaaminen hyökkäysalueella tavoitti Johannes Axerudin, joka pelasi erinomaisen syötön takaviistoon Arvolalle. Ensimmäisen kosketuksen viimeistely ohitti Laineen tasoittaen ottelun 3-3:een. Vaikka vauhtia ja tilanteita nähtiin molemmilla maaleilla ensimmäisen puoliajan lopussa, olivat Koivumäki ja Laine ohittamattomia ja summeri pärähti soimaan tauon merkiksi 3-3-lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi kurjasti, kun LeiF rokotti armotta oman alueen pallonmenetyksestä siirtyen jälleen johtoon. GFT puristi itsensä muutaman minuutin kuluttua tasoihin Mikkosen kaavittua pallon itselleen ja pyssyttämällä Joman tarkasti aivan takatolpan juureen.

Koivumäen huippuesitykset ja uhrautuvasti puolustanut GFT-joukko hukkasi muutaman hyvän maalipaikan, ennen kuin Otto Jukon mahtava pitempi syöttö löysi Vähäkoitin, joka nautiskeli kuulan herkullisella nostolla yli Laineen ja vei kultaiset puolestaan 4-5-johtoasemaan ajassa 32:13.

LeiF ei aikaillut, vaan siirtyi lähes välittömästi hakemaan tasoitusmaalia lentävän maalivahdin turvin. Koivumäen johdolla kultaiset varjeli maaliaan rajusti, mutta lopulta onnekkaan pompun ottanut laukaus painui GFT:n maaliin ja peli oli tasan. Ja vain puolisen minuuttia myöhemmin kuskin paikan johtoaseman muodossa otti LeiF, kun Dusan Milojevic onnistui myös vasemman jalan volleyssaan ja vei kotijoukkueen 6-5-johtoon.

Peliaikaa oli jäljellä noin kolme minuuttia, joten tasoitusmaalia lähdettiin hakemaan ylivoimapelillä. Pari puolittaista paikkaa saatiin, mutta tasoitusta ei koskaan. Loppuhetkillä LeiF naulasi vielä iltapäivän seitsemännen maalin kultaisten nuottaan ja näin vauhdikkaan ottelun loppulukemat kirjattiin 7-5.

Erinomaisella taisteluilmeellä hankalassa vierasottelussa esiintynyt ryhmä ei tällä kertaa saanut siis minkäänlaista palkintoa sarjapisteiden muodossa. Niiden jahtaamista jatketaan ensi viikonloppuna, kun kotona Opinmäessä pelataan kahdesti. Ensin lauantaina vieraaksi saapuu PP-70 Tampereelta ja sunnuntaina Tervarit Oulusta. Molemmat ottelut käynnistyvät kello 16:00, tulethan tarjoamaan tukesi kultaisille kannustuksen muodossa!

Maalit:

0:56 0-1 Ville Vähäkoitti
4:34 1-1 Juho Laine (Miikka Hurme)
6:38 2-1 Timo Mikkonen (Vähäkoitti)
9:15 2-2 Jovan Stankovic (Dusan Milojevic)
13:24 3-2 Hurme
16:34 3-3 Antti Arvola (Johannes Axerud)
21:22 4-3 Petri Grönholm (Milojevic)
27:21 4-4 Mikkonen
32:13 4-5 Vähäkoitti (Otto Jukko)
36:45 5-5 Jussi Nyström (Stankovic)
37:12 6-5 Milojevic (Stankovic)
39:32 7-5 Grönholm (Stankovic)