21.04.2019 Off By admin

GFT – SoVo 3-4 rp. (3-3, 2-2, 0-2), lauantai 20.4.2019 Opinmäki
Futsal-Liigan kauden 2018-2019 pronssiottelu.

Artikkelin kuvat: Siiri Perälä

Miesten edustusjoukkueen kausi Futsal-Liigassa päättyi pronssiottelun harmilliseen tappioon rangaistuspotkukilpailussa SoVoa vastaan. GFT:n tahmea ensimmäinen puoliaika saatiin unohdettua tauon aikana, mutta lopulta nousu kahden maalin takaa ja jatko-ottelun viimeisen minuutin tasoitus jäivät laihaksi lohduksi somerolaisten oltua tarkempia kuuden metrin rangaistuspotkuissa.

GFT oli viikolla tehnyt kotityönsä laadukkaasti ja SoVon vahvuudet sekä heikkoudet tiedettiin hyvin. Vaikka tiedossa oli, että SoVo nauttii päästessään vastahyökkäyksiin epäorganisoitua puolustusmuotoa vastaan, tarjosi kultaiset paikkoja niihin epävarmalla pallollisella pelillään ensimmäisellä puoliajalla. Maalivahdeista GFT:n Antti Koivumäki oli huomattavasti työllistetympi avausjaksolla kuin Marko Laaksonen vierailijoiden luukulla. Avausmaali syntyi kuuden minuutin juuri täytyttyä, kun vierailijoiden pitkän painostusjakson jälkeen Juho Petterssonin laukaus kimpoili kultaisten maaliin.

Vierailijan johto ei juuri GFT:a lauantaina herättänyt, vaan ottelua vei SoVo. GFT:n hyökkäykset katkesivat liian usein virheisiin aiheuttaen ylivoimahyökkäyksiä juurikin hyökkäyspelaamisestaan elävälle somerolaisryhmälle. Yhdestä tällaisesta syntyikin 0-2-maali, kun Joma kaivettiin GFT:n oman maalin seurauksena jälleen verkosta. Kurja ensimmäinen puoliaika päättyi somerolaisten taukojohtoon.

Ilahduttavan runsaslukuinen kotiyleisö sai kuitenkin nähdä erittäin vahvan toisen puoliajan kultaisilta ja ottelun taso kohosi toisella jaksolla. GFT sai tärkeän avausmaalin heti toisen jakson starttiin, kun Panu Aution vasen jalka tykitti mojovalla töötillä kavennusosuman ajassa 21:50 Niko Stenholmin hyvästä esityöstä. Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, sen vahvemmin GFT määritti ottelun kulkua.

Ensimmäisen puoliajan sivussa ollut Ville Vähäkoitti pääsi toisen puoliajan alusta irti ja kiitti komeasti luottamuksesta. Maukkaat kisuttelut laidassa eksyttivät somerolaispuolustuksen, pieni kuljetus syvemmälle imi toisen vastustajan lähemmäs jättäen Antti Arvolan täysin vapaaksi. Vähäkoitin huippusyöttö löysi Arvolan, joka ei jäänyt puolustajia odottelemaan, vaan pamautti pallon aivan yläpeltiin ja Opinmäen yleisö sai juhlia ansaittua tasoitusmaalia.

GFT haki ahnaasti lisäosumia koko toisen puoliajan, mutta Jaso Oksasen ja Stenholmin laukaukset kilpistyivät ylärimaan, ja Laaksosen onnistui torjua useampi laatumaalipaikka. Jakson aikana tasaiseen tahtiin täyttyivät molempien joukkueiden virhetilit ja lopulta mentiin jatko-otteluun virheiden ollessa 5-5 ja pelin 2-2.

Jatko-ottelu alkoi kultaisittain kurjasti, kun Gesim Voca pääsi ensimmäisen viisiminuuttisen alussa pitkän syötön jälkeen ampumaan vieraat johtoon. GFT ei löytänyt ensimmäisellä vitosella keinoja tasoittaa ja SoVo johti 2-3, kun mentiin kauden viimeiselle viisiminuuttiselle. Arvolan huippupaikka heti toisen vitosen alkuun pysähtyi Laaksoseen ja GFT:n oli lopulta siirryttävä ylivoimapelaamiseen saadakseen ottelun tasoihin. Ylivoiman ensimmäinen puttaus takatolpalta epäonnistui, mutta lopulta ajassa 49:15 pallo kierrätettiin Stenholmin ja Lasse Saaren kautta Arvolalle, joka jysäytti vastustamattoman laukauksen maalin kattoon ja tasoitti luvut 3-3:een.

Näissä lukemissa tuli viisikymmentä peliminuuttia täyteen ja edessä oli ratkaisun hakeminen kuuden metrin rangaistuspotkupisteeltä. GFT aloitti, mutta Aution hurja laukaus kilpistyi ylärimaan. Gesim Voca onnistui omassa laukauksessaan ja Laaksosen torjuttua SoVon maalilla Saaren yrityksen, oli SoVolla mahdollisuus jo ratkaista pronssit itselleen. Hot Gym Kinon kummipelaaja Antti Koivumäki otti kuitenkin maukkaan torjunnan pitäen pelin vielä elossa. Antti Arvola pommitti oman kutosensa varmasti sisään, mutta kun myös Joonas Manzon rankkari onnistui, voitti vierailija pronssia rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

GFT:n hienosta kaudesta jäi hävityn pronssiottelun jälkeen karvas maku, tosin mahtava tasonnosto avausjakson jälkeen oli positiivista. Kauteen mahtui paljon hienoja asioita, esimerkiksi Otto Jukon vahva debyyttikausi ja Jaso Oksasen paluu pitkien loukkaantumisten jälkeen olivat erittäin ilahduttavia. Oli myös upeaa nähdä, kuinka Opinmäessä nähtiin jälleen enemmän katsojia nauttimassa huippufutsalista!

GFT kiittää kaudesta 2018-2019 kaikkia katsojia, yhteistyökumppaneita, pelaajia, taustahenkilöitä sekä jokaista, joka oli osaltaan mahdollistamassa kauden läpiviemistä. Nyt vedetään hetki happea ja sen jälkeen lähdetään luomaan parempaa ja mahtavampaa kautta 2019-2020!