Miesten kausi alkoi voitolla trillerissä

21.09.2020 Off By admin

Golden Futsal Team aloitti kauden vauhdikkaasti, kun sarjakauden ensimmäisestä pelistä irtosi maukas voitto Akaa Futsalista jatkoajan jälkeen.

GFT:n kausi alkoi sunnuntaina kotipelillä kovaksi tiedettyä Akaa Futsalia vastaan. GFT:n kokoonpanotilanne oli ottelua ajatellen mainio, sillä espoolaiset pääsivät kamppailuun täysikuntoisella miehistöllä. Akaalta puolestaan puuttui pelikiellon vuoksi tärkeä pelaajavalmentaja Jovan Stankovic.

Itse ottelu oli todella viihdyttävä ja vauhdikas. Akaa siirtyi johtoon nopeasti, kun Markus Rautiainen vei vierailijat 0-1 johtoon vapaapotkutilanteen kuvion päätteeksi. Kotijoukkue osoitti kuitenkin sinnikkyyttä, sillä tasoitusmaalia ei tarvinnut odottaa kauan. Espoolaisten tasoituksen niittasi tyhjiin hienon hyökkäyksen päätteeksi Panu Autio Niko Stenholmin syötöstä. Kultaiset jatkoivat maalin jälkeen vahvaa pelaamista ja vain hetki edellisestä ja GFT oli jo johtoasemassa. Espoolaisten toinen maali oli hyvin samantyylinen kuin 1-1 tasoitus. Tällä kertaa maalikehikoiden väliin osui Antti Arvola Lasse Saaren syötöstä ja tilanne oli 2-1.  Kotijoukkueen vahva peli-ilme jatkui ja GFT siirtyi kahden maalin karkumatkalle muutamia minuutteja ennen taukoa. Maalivahti Antti Koivumäki näki mainion tilaisuuden pitkään syöttöön ja Arvola pääsi syöttämään Saaren maalintekoon hienon kombinaation päätteeksi ja tilanne oli 3-1. Kultaiset näyttivät lähtevän tauolle kahden maalin johtoasemassa, mutta toisin kuitenkin kävi. Ottelun kyseenlaisin ja eniten tunteita nostattanut tilanne nähtiin Akaa Futsalin 3-2 kavennusmaalisssa. Akaa onnistui saamaan puoliajan viimeisten sekuntien aikana hyvän riiston, jonka seurauksena vieraiden avausmaalin tehneen Rautiaisen veto muutti ikävästi suuntaa GFT:n puolustuksesta. Maalivahti Koivumäki reagoi vetoon lähtemällä torjuntaan, joten maali oli täysin tyhjillään kimmokseen seurauksena. Lopulta pallo pomppi hiljasta vauhtia maaliin summerin soidessa. Tuomaristo katsoi, että pallo on ylittänyt maaliviivan ennen summeria, jonka seurauksena tuomiona oli 3-2 maali vierasjoukkueelle. GFT protestoi tilannetta voimakkaasti, että pallo ei ollut ylittänyt maaliviivaa ennen summeria, jonka vuoksi tuomaristo päätti vielä keskustella keskenään tilanteesta. Keskustelun jälkeen tuomio ei kuitenkaan muuttunut, vaan tauolle siirryttiin GFT:n 3-2 johdossa. 

Tauon jälkeen vierailija oli tuntunut saavan lisäpuhtia pelaamiseensa ja akaalaisten tasoitus nähtiinkin varsin pian. Aiemmissa maaleissa mukana ollut Rautiainen oli jälleen pahanteossa, kun voimakas vasurilaukaus löysi maalin edestä Juhana Jyrkiäisen, joka ohjasi pallon komeasti espoolaisten maaliin ja tilanteeksi 3-3. GFT sisuuntui kuitenkin tästä ja alkoi jälleen pelaamaan ensimmäisen jakson näköistä peliä. Kultaiset pääsivät uudelleen maalin johtoon, kun Stenholm taituroi lähietäisyydeltä tilanteeksi 4-3 Arvolan syötöstä. Akaan tasoitus tuli kuitenkin pian ja harmittavasti. GFT:n puolustus sähläsi pallon vieraiden kapteeni Jussi Nyströmin jalkaan, joka ei erehtynyt huippupaikasta niitaten lukemiksi 4-4. Pelin loppua kohden paine alkoi kasvamaan kotijoukkueen maalilla, kun Akaa Futsal vyörytti jatkuvasti laadukkaita hyökkäyksiä. Maalivahti Koivumäki oli kuitenkin mies paikallaan ja piti espoolaisia mukana pelissä hienoilla torjunnoilla. Varsinainen peliaika ei enää maaleja tarjonnut, joten voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Kotijoukkueen ilta synkkeni, kun Akaa Futsal onnistui noin minuutti ennen jatkoajan loppua siirtyä 4-5 johtoon. Petri Grönholm tarjoili ja syötöstä kovaa vetänyt Kim Lingman pamautti pelivälineen kovan vedon päätteeksi maalin tolpan kautta. GFT ei kuitenkaan mennyt paniikkiin, vaan aloitti heti 5-4 ylivoimapelaamisen. Ei kulunut kuin pieni hetki ja peli oli kotijoukkeen ja kotiyleisen riemuksi taas tasan. Arvola sijoitti hienosti Jaso Oksasen syötöstä tyhjiin 5-5. Ottelu näytti menevän kympeille, mutta hetki ennen jatkoajan loppua nähtiin ottelun voittoon riittänyt maali. GFT sai pelattua jatkoajan viimeisillä sekunneilla Akaa Futsalin puolustuksen nukkuessa Arvolan läpi vasemmalta laidalta, jonka seurauksena vierasjoukkue joutui rikkomaan. Koska molemmilla joukkueilla oli tässä vaiheessa rikkeet täynnä, pääsi GFT yrittämään voittomaalia kympiltä. Kaiken futsalkentillä kokenut ja nähnyt maajoukkueen kapteeni Autio viimeisteli viileästi kympiltä loppulukemiksi 6-5.

Näin siis huikean jännittävän kamppailun voittaksi selviytyi Golden Futsal Team.

GFT:n valmentaja Kim Räisänen oli tyytyväinen kultaisten esitykseen.

”Ensimmäisellä jaksolla olimme selkeästi joukkueista parempi ja hallitsimme peliä. Toisella jaksolla kuitenkin vähän annoimme siimaa liikaa ja kaveri hyödynsi tehokkaasti puolustusvirheemme. Maalivahti Koivumäki pelasi todella hyvän ottelun, ja piti etenkin pelin lopussa meitä pinnalla. Voitto irtosi kuitenkin hyvän ja kollektiivisen joukkue-esityksen tuotoksena, joten siitä voi olla tyytyväinen. Nyt tämä peli on jo kuitenkin unohdettu ja katseet suunnataan lauantain vieraspeliin Tampereelle PP:tä vastaan”, Räisänen kertoo.

Kultaisten kausi jatkuu lauantaina 26.9.2020 vieraspelillä Tampereella, kun vastaan asettuu Tampereen Peli-Pojat-70 kello 16.00 alkavassa ottelussa Tesoman hallissa.

Seuraava GFT:n kotiottelu on puolestaan lauantaina 3.10.2020, kun vastaan asettuu Opinmäessä Mad Max valkeakoskelta.

Golden Futsal Team-Akaa Futsal 6-5 ja. (3-2)

GFT:n kokoonpano ja maalitilastot

1 Koivumäki Antti GK

2 Autio Panu       2+0

3 Rainio Valtteri

5 Kauria Eetu

6 Stenholm Niko 1+1

7 Makowski Ari (C)

8 Saari Lasse 1+1

9 Arvola Antti 2+2

11 Kaikkola Eetu

13 Doyle Robin

14 Sipilä Jerry

15 Halme Kasperi

16 Oksanen Jaso 0+1

VAMOS GFT!