Miesten kausi jatkuu kotiottelulla

15.10.2020 Off By admin

GFT isännöi jyväskyläläistä Liikunnan Riemua lauantaina Opinmäessä. Riemu on historiansa aikana onnistunut vain kahdesti voittamaan Kultaiset.

GFT jatkaa pelejään miesten Futsal-liigassa lauantai-iltapäivänä. Kauden neljännessä ottelussa Opinmäkeen vierailulle saapuu Liikunnan Riemu Jyväskylästä.

GFT:llä on alla kolme liigaottelua, joista saldona kahdeksan pistettä. Tässä vaiheessa se oikeuttaa sarjataulukossa kolmanteen sijaan. Kolmessa ottelussaan Kultaiset on mättänyt peräti 19 maalia. Tehokkaimpina pelaajina Antti Arvola (6+2) sekä Panu Autio (4+2). Omaan päähän GFT on päästänyt alkukaudella seitsemän maalia.

Maalivahti Jori Lagerblom on aloitukseen tyytyväinen.

“Hyvin on mennyt tuloksellisesti ja pelillisestikin. On päästy treenaamaan hyvin, ja käytetty laajaa rosteria. Tietysti pelillisesti on aina kehitettävää, parasta me ei olla vielä näytetty. Mutta tärkeimmät pelit on vasta keväällä, niin hyvässä vauhdissa sitä kohti.”

Lauantaina vastaan asettuva Riemu on vuonna 2011 perustettu jyväskyläläisistä opiskelijoista koostuva joukkue. Seuralla starttasi lyhyehkön historiansa seitsemäs kausi Futsal-liigassa. Tällä kaudella Riemu on ehtinyt pelata neljä ottelua, joista saldona on viisi pistettä ja sarjataulukossa seitsemäs sija. Eniten tehopisteitä on kerännyt Joonas Madetoja (4+1). Riemu on Lagerblomille tuttu seura, sillä hän pelasi joukkueessa viiden kauden ajan vuosina 2014-2019.

“Riemu on aktiivinen ja urheilullinen joukkue. Jaksavat varmasti tehdä hommia ja luottavat, että omalla urheilullisuudellaan ja juoksuvoimallaan pystyvät haavoittamaan vastustajaa. On siellä taktista osaamistakin, mutta he pelaavat enemmän tunteella kuin taktisesti. Se on aina ollut Riemun identiteetissä”, Lagerblom taustoittaa.

Monilla riemulaisilla ei opinnot aloittaessaan ole juurikaan aiempaa futsal-kokemusta. Moni pelaa ohessa kesäisin jalkapalloa, muutama pelaaja muun muassa JJK:ssa Kakkosta. Pelaajavalmentajana aloitti tällä kaudella Elias Martikainen. Lagerblom nostaa Riemun pelaajistosta esiin muutaman nimen.

“Maalivahti Eino Muhonen on tosi tärkeässä roolissa, ja Jonne Forsström on tärkeä hyökkäyssuuntaan. Ja tietysti kapteeni Olli Pöyliö on merkittävä pelaaja joukkueelle.”

GFT ja Riemu ovat kohdanneet kaikkiaan 14 kertaa liigaotteluissa. Näistä Riemu on poistunut vain kahdesti voittajana. Ensimmäistä kertaa vanhaa seuraansa vastaan GFT-paidassa pelaava Lagerblom uskoo, että pisteet jäävät lauantainakin Espooseen.

“Tullaan näkemään taisteleva, mutta viisas GFT. Ei kannata lähteä kaikkeen kouhottamiseen mukaan, vaan pitää muistaa olla viisas. Omalla pelillä ja vahvuuksilla voitto varmasti irtoaa.”

GFT:n ja Riemun välinen ottelu pelataan lauantai-iltapäivänä Opinmäen liikuntahallissa. Muistathan ottelutapahtuman koronasuositukset. Mikäli et pääse paikan päälle, on ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä Solidsportista.

GFT  – Riemu lauantaina 17.10. klo 15.00 Opinmäen liikuntahallissa