Miesten kausi jatkuu vierasotteluilla

14.11.2019 Off By admin

Sievi FS – GFT, Sievi. Lauantai 16. marraskuuta klo 16:00.
JoSePa – GFT, Joutsa. Sunnuntai 17. marraskuuta klo 16:00.
Futsal-Liigan kauden 2019-2020 runkosarjan seitsemäs ja kahdeksas ottelukierros.

Miesten liigajoukkueemme viikonloppu sujuu vierasotteluiden merkeissä, kun lauantaina vastassa on Sievi FS ja sunnuntaiksi matka jatkuu Joutsaan, jossa JoSePa toimii iltapäivän vastustajana.

Kultaisten neljän ottelun voittoputki katkesi viime keskiviikkona Toijalassa, kun Akaa Futsal piti pisteet 5-2-voitollaan. Tiukka runkosarjan kärkikahina oli tasainen loppuun asti; Panu Autio kavensi ylivoimapelaamisen aikana tilanteeksi 3-2, mutta lopulta kultaisten ylivoimapelaaminen aiheutti oman verkon heilumista ja Akaa Futsal iski kaksi osumaa viimeisellä puoliminuuttisella. Näin Aution kauden viides ja Jerry Sipilän komea avausmaali GFT:n paidassa jäivät laihaksi lohduksi, kun pistesaldoa ei saatu kartutettua.

GFT on tiukasti mukana väännössä puolivälierien kotiedusta neljällä voitollaan kuudesta ottelusta, mutta lauantaisen vastustajan Sievin kausi on ollut huomattavasti alavireisempi. Useita avainpelaajiaan täksi kaudeksi menettänyt liigan kestomenestyjä Sievi löytyy sarjataulukon kellariosastolta, sijalta 11. Kauden ainoat kolme pistettä Sievi nappasi viime ottelustaan, kun PP-70 kukistui 5-3.

Heikkoon alkukauteen on Ylivieskassa kuitenkin reagoitu ja kauden avausvoitossa keltanuttujen paitaan palasi aiempien kausien ykkösmaalivahti Miika Toivola, sekä viime kauden sivussa olleet Rami Tirkkonen ja Jaakko Alasuutari. Sekä Tirkkonen että Alasuutari ovat pelanneet maajoukkueessakin, joten vahvistuksista voi helposti puhua. Sekä Tirkkonen että Alasuutari osuivat molemmat kertaalleen avauspelissään ja avittivat joukkuettaan voittoon. Kultaisia odottaa siis lauantaina huomattavasti alkukauden Sieviä vahvempi vastustaja, eikä Sievin Monitoimitalolta aiemminkaan pisteitä noin vain ole haettu.

Lauantain ottelun jälkeen pelataan heti sunnuntaina JoSePaa vastaan Joutsassa. Viime kaudeksi liigaan noussut joutsalaisryhmä saavutti upeasti tulokaskaudellaan puolivälieräpaikan ja on tälläkin kaudella tiukasti tavoittelemassa samaa saavutusta, kuuden kierroksen jälkeen kasassa on seitsemän pistettä, joilla majoitetaan sarjataulukon sijaa kahdeksan.

JoSePa menetti Sievin tapaan useita viime kauden luottopelureitaan, mutta joukkueesta on noussut tilalle uusia vastuunkantajia ja kauden 24 tehtyä maalia on tehty kahdeksan eri pelaajan toimesta. Myös puolustuksen viimeinen lukko, ykkösmaalivahti Aake Partio on osunut kertaalleen torjuntatöidensä ohessa. Myös joukkueeseen tälle kaudelle liittynyt, terävän vasemman jalan ja hyvät yksi vastaan yksi -haastot omaava, Benno Hanslian on tuonut uutta pirteyttä punapaitojen pelaamiseen. Viidesti osunut, pivotpelaaja Oskari Luoma on uusia liigatulokkaita.

Jälleen on kultaisilla edessään kaksi hankalaa ottelua. Usein näillä pitkillä vierasmatkoilla joukkuetta kuitenkin hitsataan vahvemmaksi yksiköksi sekä pelikentällä että kentän ulkopuolella, joten sarjapisteiden lisäksi nyt tehdään joukkueesta vahvempaa kevättä ajatellen. Sen isompia loukkaantumisia pelaajistossa ei ole ja viikonlopun miehistöön on käytettävissä jokainen pelaaja. Jokaisella on vahvasti mielessä kurssin kääntäminen takaisin voitolliseksi Akaa-tappion jälkeen.

Ketkä kaikki lopulta matkaan lähtevät, sen voit kotoasi käsin katsoa Futsal-liiga.tv -osoitteesta, molemmat viikonlopun ottelut alkavat klo 16:00.

Seuraavat kotiottelut pelataan Opinmäessä lauantaina 23. marraskuuta, kun naisten liigaottelu GFT-MuSa alkaa klo 13:00 ja miesten liigapeli GFT-Riemu klo 16:00, tervetuloa kannustamaan kultaiset voittoihin!