Miesten suuntana pohjoinen

03.01.2020 Off By admin

FC Kemi – GFT, Kemi. Lauantai 4. tammikuuta, 18:00.
ToPV – GFT, Tornio. Sunnuntai 5. tammikuuta, 14:00.
Miesten Futsal-Liigan kauden 2019-2020 12. ja 13. ottelukierros.

Jälleen yksi joulu on ehditty viettää ja uuden vuoden rakettien myötä kalentereista on käännetty esiin vuosi 2020. Miesten edustusjoukkue palaa joulunajan ottelutauolta pelien pariin kauden pisimmällä vierasmatkalla, kun pohjoisen kiertueella kohdataan ensin lauantaina FC Kemi ja sunnuntaina pelataan Tornion Palloveikkojen (ToPV) vieraana.

Helppoa viikonloppua ei luvassa ole, sillä molemmat viikonlopun vastustajista ovat mukana liigan taistossa puolivälierien kotiedusta, FC Kemi on kerännyt kahdestatoista ottelustaan 26 pistettä ja on ennen viikonloppua sijalla kolme. Sarjaan täksi kaudeksi noussut ToPV on tullut liigaan terävästi ja syyskierroksen 11 ottelua tuottivat 24 pistettä, joka on täsmälleen saman verran kuin kultaisten saldo syksyltä. ToPV on paremman maalieronsa turvin sijalla neljä ja GFT on viidentenä ennen viikonlopun pelejä.

ToPV:n nousu Futsal-Liigaan vaikutti herättävän FC Kemin leirissä halun olla sarjan paras Pohjoisen joukkue ja Kemiin hankittiin kauden alla kovia pelaajia ulkomaita myöten. Kapeaan kokoonpanoon turvautuva kemiläisryhmä ei toki ole ollut vain uusien vahvistustensa, kuten 23 maalia tehneen Enderson Suarezin, varassa vaan myös esimerkiksi Vesa Lilja (11+9) on noussut ainakin tehopisteiden valossa sarjan kärkipelaajien joukkoon. Suarez ja Lilja ovat kahdestaan tehneet tasan puolet Kemin tähän mennessä iskemistä 68 sarjamaalista. Syyskierroksella Opinmäessä nähtiin tasainen liigaottelu, josta kultaiset poimi pisteet Tom Korolaisen, Kasperi Halmeen ja Antti Arvolan maaleilla lukemin 3-1.

Lauantain FC Kemi -ottelu alkaa vasta 18:00 ja sunnuntain ottelu Putaalla ToPV:a vastaan käynnistyy jo 14:00, joten palautumisaikaa ei valtavasti jää. ToPV pelaa myös lauantaina, joten palautumisajoissa ei juuri eroa ole. Sunnuntaina on tärkeää se, kumpi nollaa ja palautuu paremmin lauantain koitoksestaan.

ToPV satsasi liiganousunsa jälkeen uusiin hankintoihin ja etenkin Jarmo Junno ja Aleksi Kylmälä ovat liigaan erinomaisia pelaajia. Sievistä saapunutta duoa tehokkaampia ovat olleet monessa ottelussa samassa kentällisessä nähdyt Iiro Vanha (7+14) sekä SoVosta Tornion riveihin vaihtanut Italo Basilio Henrique (16+3). Jos Kemi on luottanut monesti hyvin kapeaan miehistöön, on Torniossa valittu toinen tie ja Palloveikot ovat useasti painaneet pelit läpi kolmella kentällisellä. ToPV aloitti liigataipaleensa Opinmäessä kultaisten vieraana ja ryöstivät pisteet 1-2-voitollaan. GFT:n ainokaisen iski tuolloin Jaso Oksanen.

GFT on harjoitellut myös läpi joulutauon laadukkaasti ja suuntaa Pohjois-Suomeen täynnä virtaa. Kaksi tärkeää ottelua on edessä ja tuomisina olisi mukava olla iso tukku pisteitä. Toki etenkin lauantain otteluun valmistautumista saattaa haitata pitkä bussimatka, mutta laadukas verryttely auttaa karistamaan matkan rasitukset. Kemissä on usein ollut hyvin kiihkeä ja äänekäs kotiyleisö, mutta se on ennenkin onnistuttu hiljentämään laadukkaalla ja tehokkaalla futsalilla. Sunnuntain kenttä Putaalla on tuttu viime kaudelta, kun FC Kemin kotiottelu kultaisia vastaan pelattiin poikkeuksellisesti Torniossa.

Kultaisilla ei viikonloppuun lähdettäessä ole pelikieltoja, mutta Samir Haddouti ja Jaso Oksanen puuttuvat riveistä pienten kolhujensa vuoksi. Muutoin ryhmä on terve ja valmis hakemaan isoja sarjapisteitä kaukaa pohjoisesta.

Viikonlopun ottelut ovat oletettavasti ja toivottavasti nähtävillä Futsal-liiga.tv -osoitteen kautta. Miesten seuraava liigan kotiottelu pelataan sunnuntaina 12. tammikuuta klo 16:00, jolloin vastassa on PP-70. Tervetuloa!