Miesten tie vie pronssiotteluun

08.04.2019 Off By admin

GFT – Leijona Futsal 2-4 (1-2), lauantai 6.4.2019, Opinmäki
Futsal-Liigan kauden 2018-2019 välierien 3. ottelu.

Miesten välieräsarja Leijona Futsalia vastaan saapui Opinmäkeen tukalassa tilanteessa otteluvoittojen oltua 2-0 vieraille. GFT oli pakkovoiton edessä ja mahtavasti kannustaneen kauden ennätysyleisön edessä kultaiset painoi Leijona Futsalin ahtaalle, muttei lopulta voinut paremmalleen mitään. Leijona Futsal vei välieräsarjan voitoin 3-0 ja GFT:n kausi päättyy pronssiotteluun.

Edellisviikonlopusta sisuuntuneena GFT pelasi Opinmäessä ehdottomasti välieräsarjan parhaan ottelunsa, mutta sekään ei lopulta auttanut. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä kultaisten tultua peliin vahvalla voitontahdolla. Ensimmäisen laatupaikan lauantaina loi kultaiset, kun vierailijan erikoistilanne vaihtui vastahyökkäykseen, jossa Timo Mikkonen pääsi läpiajoon. Mikkosen tulinen laukaus ohitti jo Leijonan maalilla jälleen vahvasti pelanneen Juho Laineen, mutta pahaksi onneksi Joma kimmahti takatolpasta ulos, eikä GFT saanut kaivattua avausmaalia.

Jakson edetessä peli painui enemmän ja enemmän kultaisten maalille, kun Leijona Futsal sai ottelua haltuunsa. GFT:n maalilla Hot Gym Kinon kummipelaaja Antti Koivumäki esitti uskomattomia torjuntoja kerta toisensa jälkeen pitäen ottelun tasatilanteessa. Leijona Futsal sai jakson puolivälissä tehtyä maalin vapaapotkukuviosta, kun Miikka Hurme puttasi takatolpalta 0-1. Lisämaalikaan ei ollut hetkeä myöhemmin kaukana, kun pallo kimpoili kultaisten maalin tolpasta tolppaan ennen kuin Koivumäki sai sen vangittua käsiinsä.

Hetkellinen onni kuitenkin loppui, kun erikoistilanteesta Dusan Milojevic vei vieraat jo 0-2-johtoon muutama minuutti ennen taukoa. GFT ei tästä hätkähtänyt, vaan kavennus iskettiin jo seuraavalla minuutilla. Hyvä prässipelaaminen ja pallonriiston jälkeen Otto Jukon ja Niko Stenholmin kautta löytyi Antti Arvola, joka ei unelmapaikastaan erehtynyt, pallo pönttöön ja Opinmäkeen saapunut yleisö pääsi nauttimaan Kullasta ja kunniasta ensimmäistä kertaa iltapäivän aikana. 1-2-tilanteesta lähdettiin tauolle.

Jos ensimmäisellä puoliajalla ottelun kuskin paikalla istui vierailija, oli toisella puoliajalla GFT:n ajovuoro. Heti ensihetkillä luotiin maukkaita maalipaikkoja, mutta ne menivät joko seinille tai sitten kumahtivat Laineen torjuntoihin. Koivumäen nollattua Milojevicin yrityksen toisen puoliajan alussa, sai hän muutoin olla pitkään rauhassa maalillaan, kun kultaiset pyörittivät peliä hakien ahnaasti tasoitusta.

Lopulta juuri ennen toisen puoliajan puolivälin täyttymistä GFT sai ansaitun tasoituksensa. Hyvän pallonhallintajakson jälkeen Jukko löysi keskeltä Panu Aution, joka pystyi puolustuksen tarjoamasta paineesta huolimatta nostamaan Joman verkkoihin ja huudatti kotiyleisöä toistamiseen. GFT oli noussut kahden maalin takaa tasoihin ja vei peliä.

Kultaisten maailma musteni kuitenkin neljä ja puoli minuuttia ennen loppua. Juhana Jyrkiäinen syötti ja Jussi Nyström viimeisteli vierailijat jälleen johtoon pakottaen GFT:n ylivoimapeliin. Opinmäen isolla parketilla neliömetrejä on enemmän kuin Toijalan monitoimitalolla ja kultaisten ylivoima toimikin avausotteluita paremmin. Pari hienoa sommitelmaa saatiin luotua, mutta Leijona-vahti Lainetta ei saatu enää ohitettua. Lopullisen naulan kultaisten finaaliarkkuun vasaroi pelaajavalmentaja Jovan Stankovic, joka roikotti pallon tyhjään GFT-maaliin puoli minuuttia ennen neljänkymmenen peliminuutin täyttymistä.

GFT nosti komeasti tasoaan kolmannessa välierässä kotiyleisönsä edessä, mutta lopulta selittelyille ei jäänyt sijaa, Leijona Futsal oli välieräsarjassa parempi joukkue ja ansaitsi täysin finaalipaikkansa. Lauantain ottelussa GFT oli ajoittain erinomainen, mutta koko sarjan vaivanneet virheet rasittivat joukkuetta ja Leijona Futsal rokotti niistä armotta. Pronssiottelu tullaan pelaamaan lauantaina 20.4. klo 16:00 Espoon Opinmäessä SoVoa vastaan, joka hävisi oman välieräsarjansa KaDylle voitoin 3-1.

Viikonloppuna pelattiin Porissa 35-vuotiaiden ikämiesten SM-lopputurnaus, jossa GFT oli mukana. Välierätappion jälkeen kultaiset kokosi rivinsä ja pronssiottelussa tyrmäyksen koki Zenith luvuin 9-3 ja GFT pääsi kotimatkalle pronssimitalit kaulassa. Onnittelut koko joukkueelle!

Naisten finaalisarja tamperelaista ACE:a vastaan alkaa ensi viikolla ja perjantaina 12. huhtikuuta pelataan toinen finaali Opinmäessä klo 19:00. Tervetuloa kannustamaan GFT mestaruuteen!