Miesten viikonloppu täynnä matkustelua

07.02.2019 Off By admin

Sievi FS – GFT la 9.2.2019 klo 16:00, Sievin Monitoimihalli
JoSePa – GFT su 10.2.2019 klo 17:00, Joutsan liikuntahalli
Futsal-Liigan kauden 2018-2019 runkosarjan ottelukierrokset 18 ja 19.

Futsal-Liigan runkosarjassa käynnistyy jo viimeinen neljännes ja pääkaupunkiseudun ylpeytemme komeilee sarjataulukossa sijalla kaksi. Kärjessä on tasaista, sillä kuudentena oleva Ilveskään ei kultaisista ole kuin kuusi pistettä perässä. Tulevana viikonloppuna on siis jaossa valtavan arvokkaita pisteitä, kun paikkoja puolivälierien kotietuun oikeuttaviin neljään kärkisijaan tavoitellaan. Lauantaina kultaiset suuntaa Sieviin, jossa vastassa on kaksi pistettä jäljessä oleva Sievi FS. Viikonlopun toinen koitos mitellään sunnuntaina Joutsassa, kun vahvasti liigaan tullut JoSePa haastaa GFT:n fanaattisen kotiyleisönsä edessä.

Sievin alkukausi sujui vaihtelevasti, kun kapealla miehistöllä etenkin vierasotteluita pelannut nippu kärsi pistemenetyksiä kotivoittojen vastapainoksi. Talven edetessä myös rosteri on laajentunut ja uusia pelaajiakin on hankittu, samalla myös tulokset ovat parantuneet.

Lauantaina kultaisten haaste on erittäin kova, sillä Sievin Monitoimitalolla ei tällä kaudella ole vierailijat pahemmin juhlineet, ainoastaan Leijona Futsal on hakenut voiton Sievistä. Vaikka vieraissa on ollutkin vaikeampaa, kävi sieviläisryhmä niistämässä syyskierroksella Opinmäestä kaksi pistettä rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Sievin joukkue ei viime kausien varrella ole sen suuremmin elänyt. Mukana ovat edelleen kokeneet, voittamiseen tottuneet nimet Radik Akhmetkhanovin, Nikola Ercegin ja Joni Pakolan johdolla. Maajoukkueen runkopelaaja Jarmo Junno on aina vaarallinen ja tällä kaudella Rami Tirkkoselta jääneet saappaat on täyttänyt myös maajoukkueeseen noussut nuori Aleksi Kylmälä. Kylmälä on iskenyt Futsal-Liigassa tällä kaudella jo 15 maalia ja teki MM-karsinnoissa myös maalin Walesia vastaan viime viikolla. Kylmälä löytää maalipaikan kuin tyhjästä, joten hänen kanssaan tulee olla tarkkana.

Sievin Monitoimitalon pieni kenttä takaa sen, että molempien maalien edustoilla on oltava vahvana ja tarkkana. Taitavat yksi vastaan yksi haastajat, kuten Erceg ja Junno toimittavat Jomaa ahkerasti maalille, ja Sievi tekeekin kaudesta toiseen liigassa kenties suurimman määrän maaleja takatolpilta, jonne on liikuttu oikea-aikaisella liikkeellä. Voittaminen Sievissä vaatii aina koko joukkueen laadukkaan puolustusesityksen.

Sievi-ottelun perään GFT matkaa yöksi Jyväskylään, josta siirrytään sunnuntaina koko kauden kahdeksan joukossa pysyneen liiganousijan, Joutsan Seudun Pallon, tuttavallisemmin JoSePan, vieraaksi. Joutsalaiset ovat poimineet voitot hyvällä prosentilla juuri niiltä joukkueilta, joilta on pitänytkin, mikäli puolivälieriin halajaa. Joutsassa joukkue on myös hyvin haastanut isompiaan, Sievi kaatuikin siellä kauden avauksessa ja myöhemmin myös Ilves poistui tappio niskassaan.

JoSePan pelaajisto koostuu pitkälti oman kylän pojista, joiden voimin joukkue hilasi itsensä liigaan asti. Tälle kaudelle liigaan runkopelaajiksi hankittiin useita kokeneita liigapelaajia KaDysta ja Markus Rautiainen onkin ollut joukkueen kirkkain tähti. Sunnuntaina tosin sekä Rautiainen että Jesse Kalliokoski ovat pelikiellossa. Pitkään Joutsan punaisissa pelannut Jari Kotimäki kantaa sunnuntaina parhaan pistemiehen viittaa, tähän mennessä kasassa on 19 (14+5) pistettä.

Joutsassa liigafutsal on vetänyt läpi kauden paljon yleisöä katsomoon ja tunnelma on ollut erinomainen. Tämä laittaa vierasyleisön lujille, kun kotijoukkue paahtaa yleisön tuella päälle. Minkäänlaiseen hengähdykseen ei sunnuntaina siis ole varaa, käy lauantaina sitten miten vain.

GFT lähtee matkaan lauantaina aamulla luottaen vahvasti Valtion Rautateiden palveluihin. Joukkue puhkuu intoa ottelutauon jälkeen ja tiistaina harjoitusvahvuuteen palasivat myös MM-karsinnoissa Suomea edustaneet ja pitkän kaavan kautta matkustelleet Antti Koivumäki ja Panu Autio. Päävalmentaja Ville Sihvonen saa käyttöönsä viime pelit kokkailuidensa takia huilanneen Timo Mikkosen. Muutoinkin ryhmä on toipunut vaivoistaan tauon aikana ja myös pakolliset flunssat on kärsitty. Viikonlopun tavoitteena on vain ja ainoastaan kuusi sarjapistettä.

Molempia otteluita voi seurata kotisohvaltaan Futsal-liiga.tv :n kautta, lauantain peli alkaa klo 16:00 ja sunnuntaina aloitusvihellys piipataan klo 17:00.

Seuraava kotiottelu pelataan Opinmäessä lauantaina 23. helmikuuta klo 16:00, kun hallitseva mestari KaDy vierailee Espoossa kultaisten vieraana. Tervetuloa!