Myönteinen viikonloppu toi neljä sarjapistettä

01.03.2021 Off By admin

GFT otti lauantaina Jyväskylässä vakuuttavan 5-0-voiton KaDysta. Sunnuntaina pitkässä voittoputkessa porskuttava Ilves vieraili Espoossa, jossa vaiherikas ottelu päättyi lopulta tamperelaisten jatkoaikavoittoon.

Lauantaina GFT pelasi Jyväskylän Huhtasuolla Kampuksen Dynamon vieraana. Loppiaisena Espoosta täydet pisteet hakenut KaDy lähti otteluun neljän pelin voittoputkessa. Tällä kertaa GFT otti Dynamosta maukkaan revanssin maalein 5-0.

Tasaisen alun jälkeen KaDy sai pallon tolppaan kuudennella peliminuutilla, mutta pian tämän jälkeen GFT iski kahdesti perätysten. Ensin Maria Mäntylä riisti pallon keskialueella, ja Jenni Talvela sijoitti vastahyökkäyksen päätteeksi 1-0:aan. Parikymmentä sekuntia myöhemmin Mäntylä oli jälleen riistossa ja tarjoili Daniela Tjederille, joka pääsi niittaamaan 2-0-osuman.

KaDy loi ajoittain hyviä tilanteita hyökkäyspäässä, mutta Kultaisten yhtenäinen puolustus piti kotijoukkueen pääosin huippupaikoilta poissa. GFT sen sijaan iski ajassa 15.53 jälleen keskialueen riistosta, kun Emilia Jokisalo onnistui katkaistuaan vastustajan syötön. Viisi sekuntia ennen taukosummeria Jokisalo ja Tjeder pelasivat vastahyökkäyksen upeasti yhteen, ja Jokisalo viimeisteli illan toisen osumansa. Terävästi maalipaikkansa käyttänyt GFT tauolle vahvassa 4-0-johdossa.

KaDy loi toisen puoliskon alkuminuuteilla pari hyvää maalipaikkaa, mutta Jenni Niemelää Kultaisten maalilla ei ohitettu. GFT sen sijaan onnistui jälleen jakson puolivälissä. Mäntylän pallo kulmapotkun jälkeen suuntautui Tjederille, joka jatkoi pienestä kulmasta verkkoon ja lukemat jo 5-0:aan. Dynamon maalipaikat olivat loppua kohden tiukassa Kultaisten pitäessä johtoasemastaan hyvää huolta. Vahva esitys toi 5-0-voiton ja täyden pistepotin tuliaisiksi Jyväskylästä!

Kultaisten parhaana palkittiin Jokisalo, kotijoukkueelta Henni Parkkinen. Tehot 2+2 kerännyt Tjeder oli mielissään joukkueensa tekemisestä lauantaina.

“Oltiin alusta asti hereillä, ja hyvällä jalalla ja asenteella liikkeellä. Lähdettiin vauhdilla hyökkäyksiin ja viimeisteltiin hyvin. Erittäin tasapainoinen koko joukkueen suoritus! Ei ehkä ihan tyypillisintä geftiä, mutta toimi.”

KaDy – GFT 0-5 (0-4)

0-1 6.17 Talvela (Tjeder)

0-2 6.39 Tjeder (Mäntylä)

0-3 15.53 Jokisalo

0-4 19.55 Jokisalo (Tjeder)

0-5 29.29 Tjeder (Mäntylä)

Edellisen pelin päättymisestä oli kulunut alle 20 tuntia, kun sunnuntaina vihellettiin käyntiin viikonlopun toinen koitos. Opinmäessä oli vastassa hyvävireinen Ilves FS, jonka edellinen tappio oli marraskuulta. GFT oli lähellä katkaista tamperelaisten pitkän voittoputken, mutta Ilves taisteli lopulta kaksi pistettä jatkoajan jälkeen maalein 6-5.

GFT:n startti otteluun oli räjähtävä. Peli ehti vanheta vain 19 sekuntia, kun Emilia Jokisalo tulitti avausmaalin. 30 sekuntia myöhemmin Daniela Tjeder rynnisti maalipaikkaan ja sijoitti Kultaiset jo 2-0-johtoon. Seuraavat kaksi maalia syntyivät kuitenkin toiseen päähän. Ajassa 2.07 Matilda Herranen tykitti kavennuksen epäsuoran vaparin jälkeen, ja muutama minuutti myöhemmin liigan pistepörssiä johtava Tiia Juntikka kääntyi ovelasti ja upotti tasoituksen takakulmaan.

Tasaisessa taistossa maalitehtailu jatkui reilun kympin kohdalla, kun lauantain matsin huilannut Sandra Lind hakeutui keskeltä maalipaikkaan ja tuikkasi lähietäisyydeltä lukemat 3-2:een. Juntikka kuitenkin tasoitti pian vastahyökkäyksen päätteeksi. Vielä ennen taukoa oli Kultaisten vuoro rangaista niin ikään vastaiskusta, nyt Pirta Hiukka viimeisteli lähietäisyydeltä Jokisalon hyvän nousun jälkeen. Tauolle Kultaisten 4-3-johdossa.

Toisella jaksolla peli jatkui tasaisena molempien joukkueiden puolustaessa aggressiivisesti. Kun peliä oli käyty viitisen minuuttia, Mäntylä maalasi pystyjuoksunsa päätteeksi Jokisalon mainiosta alustuksesta. Kultaisilla tässä vaiheessa 5-3-johto ja viisi eri maalintekijää. Peli ehti edetä tästä kuitenkin vain 40 sekuntia, kun Herranen pommitti vaparista kavennuksen tarkasti alakulmaan. Tämän jälkeen GFT puolusti tiukasti johtoaan, ja hyvät paikat olivat kortilla molemmissa päissä.

Kolmisen minuuttia ennen päätössummeria Ilves alkoi jahdata tasoitusta lentävällä maalivahdilla. Palkinto tuli ajassa 38.33, kun Herrasen jalka puhui jälleen tulisesti – Herraselle hattu täyteen, ja Opinmäen jännittävässä kamppailussa 5-5-tilanteessa jatkoajalle.

Ilveksen voittomaali rakentui ajassa 43.15, kun Juntikan ohjaus löysi tiensä etukulmasta sisään. Myös Juntikalle kolmas osuma, ja Ilves ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan. Heti tämän jälkeen Tjeder pamautti ylärimaan, mutta tasoitusta GFT ei enää saanut aikaan. Loppulukemat siis 5-6, ja Ilvekselle jo 12:s perättäinen voitto. Pitkään johtoasemassa ollut GFT joutui tyytymään yhteen sarjapisteen.

Ottelun parhaina palkittiin Ilveksen Herranen (3+0) ja GFT:n Jokisalo (1+2). Tjeder näki pelissä paljon myönteistä niukasta tappiosta huolimatta.

“Ilvestä vastaan oli enemmän geftimäinen ´vauhtia ja vaarallisia tilanteita´ -tyylinen peli. Oltaisi mielestäni ansaittu enemmän kuin yksi piste, mutta tästä pelistä saadaan paljon positiivista mukaan playoffeja ajatellen.”

Kultaisille siis viikonlopulta neljä pistettä, ja sarjataulukossa GFT on nyt neljäntenä. Maaliskuussa on edessä vielä kuusi runkosarjan kamppailua. Ensi viikonloppuna ohjelmassa on vierasottelut  FC Sportia ja KP-V:ta vastaan.

“Erittäin hyvillä mielin kohti runkosarjan loppua. Tuntuu, että joukkueen peli koko ajan paranee, ja nyt saadaan vielä hyvin pelituntumaa ylläpidettyä, kun on tiivis maaliskuu. Innolla kevättä kohti!”, Tjeder sanoi.

GFT – Ilves FS 5-6 ja, 5-5 (4-3)

1-0 0.19 Jokisalo (Hiukka)

2-0 0.52 Tjeder (Vasara)

2-1 2.07 Herranen (Karelehto)

2-2 6.48 Juntikka (Teittinen)

3-2 11.18 Lind (Talvela)

3-3 13.39 Juntikka (Owens)

4-3 15.37 Hiukka (Jokisalo)