GFT finaaleihin otteluvoitoin 2-0!

01.04.2019 Off By admin

GFT näytti sunnuntaina myös kotonaan, että on valmis tänäkin vuonna pelaamaan Suomen mestaruudesta. Ottelu sai salama-alun, kun Ilveksen Jokisalo vei vieraat johtoon jo 11 sekunnin jälkeen. Tamperelaisten juhlinnasta espoolaiset saivat kuitenkin virtaa ja Syväsen vartioimaa maalia uhattiin jatkuvasti. GFT:n ykkösnelikko PeräläHiukkaHirvonenTjeder luutivat jälleen isot minuutit, mutta jalka ei painanut ja peli-iloa ja -raivoa riitti. Myös Siren sekä jälleen kokoonpanossa mukana ollut Hakala toivat valtavaa virtaa peliin ja Hakala oli ensimmäisellä puoliskolla lähellä maalintekoa useammankin kerran. Myös Kröger kävi luutimassa oman osuutensa kentällä.

Opinmäkeen saapunut runsas fanikatsomo sai rahoilleen vastinetta, kun ensin Siren riistää pallon omassa päässä Pöyryltä, pelaa sen eteenpäin Tjederille, joka syöttää edelleen Hirvoselle ja lukemat tasoihin.

Ensimmäisen puoliajan lopussa GFT käyttää aikalisänsä erikoistilanteeseen, jossa Hiukka saa pelattua pallon takatolpalle, jonne Perälä ei kuitenkaan aivan ennätä. Tauolle siirrytään siis 1-1 lukemissa.

Ilves nostaa toiselle puoliskolle prässilinjaansa, mutta tämä ei tuota kultaisille ongelmia. Pallo saadaan lähes 100 prosenttisella varmuudella aina pelattua pivottina pelanneelle Tjederille tai Hirvoselle. Ilves kuitenkin onnistuu luomaan myös Tahvanaisen maalille vaarallisia tilanteita, mutta Tahvanainen saa venyttää itseään paraatitorjuntoihinsa.

Pian kotiylesö riemastuu ja myös Hirvonen on valmis juhlimaan, mutta veto viuhui ohi tyhjän maalin. Tästä sisuuntuneena Hirvonen käy iskemässä Hiukan liukumasta pallosta aivan upean eurogoalin ja kotijoukkue johtoon. Pian Ilves tasoittaa Kykkäsen toimesta GFT:n pelaajavartioinnin herpaantuessa sadasosan hetkeksi.

Kauaa ei ehdi kulua takaiskusta, kun Hirvonen täydentää hattutemppunsa aivan identtisellä maalilla takayläkulmaan, kuin hänen edellisensäkin. Ilveksen siirtyessä ylivoimaansa Tahvanaiselle sattuu pieni lipsahdus ja pallo GFT:n maaliin. Pelikellossa kuitenkin neljä minuuttia jäljellä ja Ilveksen kenties jo ajatellessa jatkoaikaa ratkaisijan viitan itselleen nappaa Hiukka, joka valtavalla päättäväisyydellä kuljettaa koko kentän läpi ja ratkaisee ottelun 4-3 lukemin. Viimeisen minuutin aikana Ilves ei enää onnistu toipumaan takaiskusta ja näin sunnuntai-ilta saa päätöksen espoolaisten juhliessa finaalipaikkaansa ja Ilveksen nöyrtyessä päättämään kauteaan finaalien sijasta pronssiotteluun.

Ottelun parhaana kotijoukkueelta palkittiin hattutempun iskenut Hirvonen. GFT etenee siis ensi viikon keskiviikkona alkaviin finaaleihin 2-0 otteluvoitoin. GFT:n vastustaja selviää vasta lauantaina, kun välieräpari ACE – FC Sport J. ratkaisevat paremmuutensa kolmannessa ottelussa. Finaalit alkavat joka tapauksessa vieraissa, joten paras viidestä -systeemillä pelattavat finaalit saapuvat Espooseen 2. osaotteluun perjantaina 12.4. Otteluliput 5/3€.

Ottelun ensimmäinen ja toinen puoliaika YouTubessa.