Naiset Suomen mestaruuteen!

14.04.2019 Off By admin

Artikkelin kuvat: Jani Virolainen

Espoolaiset kukistivat tamperelaisen ACE:n 3-0 otteluvoitoin, kun 3. finaali päättyi lukemiin 2-4 (1-1).

Selkä seinää vasten pelannut ACE laittoi kultaiset kuitenkin tiukemmalle kuin kahdessa aiemmassa kohtaamisessa. Kotijoukkue pääsikin pelaamaan johtoasemassa lähes koko ensimmäisen puoliajan, kun ACE katkoi GFT:n syötön ja pääsi 2vs1 vastahyökkäykseen, josta Riekki laukoi itse johtolukemat ohi maalia vartioineen Tahvanaisen.

Maalin jälkeen GFT:llä meinaa olla vaikeuksia avata peliään ja saada palloa pidettyä hyökkäysalueella. Paikkoja kuitenkin siunaantuu, joista ensimmäinen ja paras paikka tulee aivan yllättäin. Hiukka pelaa pitkän pallon ilmassa vasempaan päätyyn, josta ”taiteilija” Laine pääsee kuin pääseekin laittamaan jalkansa palloon ja kierteinen ohjaus viuhuu vain hieman ohi takatolpan. Myös Hakalalle pelataan hyvä vetopaikka, mutta Hakalan hakiessa vielä syöttösuuntaa tilanne menee ohite.

Pohjalta vasenta laitaa pitkin haastanut kahden pelaajan ohi tullut Perälä saa pallon pelattua maalin edustalle Tjederille, mutta ACE onnistuu tukkimaan maalinsa eikä tasoitusta vielä synny. Tjeder-Hirvonen kaksikko luo tasaisella tahdilla vaarallisia paikkoja, joista lopulta tulostakin syntyy. Perälä pelaa pallon ilmassa suoraan Tjederin jalkaan, joka tekee tyylikkäät harhautukset ja kova syöttö maalin eteen, josta Hirvonen juoksullaan ohjaa sen polvellaan maalin kattoon ja lukemat 1-1! Näissä lukemissa siirrytään tauolle.

1-2 osuma syntyy, kun juuri puoliajalla Perälän ja Sirenin käytyä läpi sivurajakuvio tuottaa tuloksen. Siren käyttää pallon Hiukalla, joka pelaa sen takaisin Sirenille. Siren pelaa pallon päätyyn juosseelle Perälälle, joka ykkösellä antaa pallon takatolpalle Tjederille, joka ei näistä paikoista erehdy. Maalista huolimatta ottelu etenee tasaisissa merkeissä GFT:n kuitenkin prässätessä aktiivisesti ja katkoessa syöttöjä hyökkäysalueella.

1-3 osuma syntyy upean kolmen pelaajan kompinaation jälkeen. Tjeder kääntää pallon Hirvoselle, joka malttaa vielä syöttää Sirenille, joka pääsee viimeistelemään tyhjään maaliin. Kun ottelua on jäljellä seitsemisen minuuttia, ACE siirtyy lentävään maalivahtiin. ACE ei onnistu rikkomaan GFT:n puolustusta, kunnes GFT:n prässätessä ylhäällä, pääsee ACE:n reikäpaitaa pelannut Koskinen aivan varkain yllättämään GFT:n tullessaan vaihdosta GFT:n selän taakse. Lukemat 2-3 ja ACE:n mahdollisuudet jatkaa finaalisarjaa nousivat huomattavasti. Kuitenkin valtavassa iskussa oleva Hirvonen on täysin pitelemätön myös tässä ottelussa. Hiukka pelaa pallon Tjederille, joka jatkaa sen Hirvoselle. Hirvonen nappaa pallon kauniisti ohi itseään vartioineen pelaajansa ja ampuu 2-4 lukemat taululle 10 sekuntia ennen loppua.

Mestaruus tulee jälleen Espooseen ja ottelun parhaana palkittiin kukas muu kuin playoffien pistepörssin voittanut Hirvonen.

GFT:n kausi päättyy siis kultajuhliin toista vuotta peräkkäin.