Naisilla edessään tuplaviikonloppu

13.12.2019 Off By admin

Ilves FS – GFT, Kauppi Sport Center, lauantai 14. joulukuuta klo 13:00.
GFT – FC OPA, Opinmäki, sunnuntai 15. joulukuuta klo 13:00.
Naisten Futsal-Liigan kauden 2019-2020 8. ja 9. ottelukierros.

Myös naisilla on edessä vuoden viimeiset liigakoitokset, kun tuplapelien ensimmäisessä osassa tie vie Tampereelle Ilves FS:n vieraaksi ja sunnuntaina syyskierros päätetään Opinmäen kotiparketilla FC OPA:a vastaan.

Lauantain vastustaja, liigan kestomenestyjä, Ilves FS lähtee kultaisten kohtaamiseen sarjan kärkipaikalta, kahdeksan ottelua on tuottanut 18 sarjapistettä ja maaliero on samoissa pisteissä olevaa MuSaa parempi. GFT on kolmantena, kärkiduoa kolme pistettä jäljessä ja pelin vähemmän pelanneena, joten panosta lauantaina on rutkasti.

Ilves hankki tälle kaudelle riveihinsä kotimaiseen liigaan huippuvahvistuksen, kun aiemmin FTK:ssa liigaa lähes dominoinut Tiia Juntikka siirtyi keltapaitoihin riveihin. Tulosta on syntynytkin mukavasti, ja Juntikka on netonnut tililleen saldoksi tehot 6+9, joilla jaetaan liigan pistepörssin kärkipaikkaa. Vahvinta tukea Juntikan tehoille on tarjonnut Tiina Pöyry 5+3 tehoillaan.

Ilves on myös puolustanut liigassa parhaiten, sillä kahdeksassa ottelussa omasta nuotasta liigan uutta Umbron pelipalloa on kaivettu vain 14 kertaa. Kultaisten kokonaisvaltainen peli joutuu siis lauantaina kovan haasteen eteen. Toki myös GFT on saanut viime otteluissaan puolustuksensa tilkittyä, eikä kahdessa viime ottelussa maalivahti Jenni Niemelää ole saatu yllätettyä.

Käy lauantain Ilves-ottelussa miten tahansa, odottaa seuraava haaste pian, sillä sunnuntaina klo 13:00 Opinmäessä pelataan jälleen. Oululainen FC OPA pelaa ensin lauantaina Tikkurilassa ja saapuu sunnuntaiksi GFT:n vieraaksi.

FC OPA:n kausi on ollut hankala ja ennen viikonloppua kerätyt kolme pistettä riittävät vain sarjan viimeiselle sijalle. Lienee selvää sanoa, että oululaiset ovat nälkäisinä Etelän vierailullaan hakemassa pistetilinsä lihottamista. OPA:n 15 tehtyä maalia ovat jakautuneet tasaisesti, Mia Laakso sekä Sanni Päkkilä ovat osuneet kolmeen kertaan molemmat.

GFT:n tehokkaimpina ovat häärineet Siiri Perälä ja Daniela Tjeder, näinköhän tehovire jatkuu tänäkin viikonloppuna? Tuula Siren ja Kati Hakala viimeistelivät kauden ensimmäiset maalinsa KaDya vastaan viime sunnuntaina, joten tehoja alkaa löytyä yhä laajemmalta rintamalta.

GFT:n vire ennen viikonloppua on erinomainen. Kaksi edellistä ottelua on hoidettu puhtaasti maalierolla 9-0, joten etenkin puolustuspelaamiseen on löydetty uusia ja toimivia niksejä. Laadukkaan puolustuspelaamisen päälle on hyvä rakentaa odotuksia viikonlopulle. Vaikka vastustajien sijoitukset ovat eri puolella sarjataulukkoa, molemmista otteluista jaetaan yhtä arvokkaita pisteitä, jotka tasaisessa kärkijoukossa ovat todella tärkeitä.

Kuinka monta pistettä GFT viikonloppuna kerää ja mistä asetelmista joulutauolle lähdetään? Näihin kysymyksiin vastaukset selviävät viikonlopun aikana. Naisten sunnuntaiseen kotiotteluun on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa Opinmäkeen!