Naisille kolmas voitto putkeen

GFT – FC Sport J 5-4 (3-0) Su 4.11.2018, Opinmäen liikuntahalli, Espoo.

Naisten hyvä vire tuotti jo kolmannen voiton putkeen

Sunnuntaina espoolaiset saivat vieraakseen Vaasasta Fc Sport J:n, jolla oli kasassa neljä pistettä. Geftillä sen sijaan pisteitä oli kuusi; alla oli voitot Vanpasta sekä Riemusta. Otteluun lähdettiin tutulla kentällisellä; TahvanainenPeräläSirenHiukkaD. Tjeder. Vaihtopenkkikin näytti todella hyvältä, kun jalkoja riitti peräti viisi paria; J. Tjeder, Kröger, Hirvonen, Ollila sekä ensimmäistä kertaa tällä kaudella kokoonpanoon päässyt Vilkki.

Ottelu lähti tutusti kotijoukkueen komennossa ja pian pallo saatiinkin maaliin D. Tjederin yksilösuorituksen päätteeksi. Toinen maali syntyi, kun pohjalta Perälä pelasi pallon pivottina pelanneelle D.Tjederille, joka hetken aikaa suojasi ja pelasi pallon takaisin ylös juosseelle Perälälle. Ensimmäinen veto kilpistyi Sportin maalivahti Muurimäkeen, mutta paluupallon Perälä nosti verkon perukoille ja tilanne 2-0. Kolmas maali syntyi, kun Hiukka sai pelattattua hyvän hyökkäyskuvion päätteksi pallon oikealta laidalta kulman tuntumasta maalin edessä odottaneelle D. Tjederille ja lukemat jo 3-0. Näissä lukemissa hyvän olon siivittäminä siirryttiin tauolle.

Toiselle jaksolle Sport tuli selvästi kovempaa ja maali puoliajan alkuun aiheutti pientä hätäännystä kotijoukkueessa ja pian lukemat jo 3-2. Kotijoukkueen valmentajavelhot Kettunen ja Räisänen ottivat aikalisän, mutta tuloksena lopulta vain Sportin tasoitusmaali ja peli 3-3. Tästä sisuuntuneena kotijoukkueen Hiukka iski pallon verkkoon jälleen D. Tjederin syötöstä. Vieraat rokottivat kuitenkin saman tien takaisin pienen sählingin päätteeksi maalinedustalla ja peli uudelleen tasoihin.

Hiukka pääsi maalin makuun Tjederin ja Perälän ohella

Sport sai vaarallisen oloisen vastahyökkäyksen, mutta ensimmäistä otteluaan pelannut Vilkki pysäytti hyökkäyksen. Seurauksena keltainen kortti ja vapaapotku hyvältä paikalta Sportille. Tilanteesta kuitenkin selvittiin maalivahti Tahvanaisen johdolla hyvin ja takaiskuilta vältettiin.

Lopulta Geftin kapteeni Perälä pelasi jälleen pohjalta pallon Tjederille ja lähti ylös oikeaan laitaan. Tjeder jatkoi laitanostolla Perälälle, joka sijoitti pallon ensimmäisellä kosketuksella ohi vastaan tulleen Muurimäen ja kotijoukkue uudelleen johtoon. Sport otti aikalisän ja pyöritti pari minuuttia ylivoimaa, mutta kotijoukkueen alivoimanelikko kesti ja tärkeät pisteet jäivät Espooseen.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin 2+2 tehot metsästänyt D. Tjeder. Voiton turvin naiset nousivat sarjassa jo neljänneksi ja näistä asetelmista on hyvä lähteä hakemaan kuutta pistettä ensi viikonlopun peleistä.