GFT Naiset

Naisten kausi alkoi tyypilliseen tapaan tappiolla

GFT – Ilves FS 3-5 (2-1)

Kultaiset eivät tehneet poikkeusta kauden aloituksessaan, vaan hävisivät Ilvekselle kotonaan Espoossa lukemin 3-5 (2-1). Lyhyt harjoittelujakso ja uuteen pelitapaan oppiminen verotti vielä kauden avauksessa omansa, mutta kuten yleensä, GFT herää peliin kauden edetessä ja pienen hiomisen jälkeen jo ensi lauantaina Porissa MuSaFutsal saa varmasti vastaansa nälkäisen ja peli peliltä kehittyvän Geftin.

Daniela Tjeder ja Pirta Hiukka kunnostautuivat maalinteossa avauspuoliskolla

Otteluun lähdettiin kentällisellä Tahvanainen-Perälä-Hiukka-Laine-D.Tjeder. Kauaa ei tarvinnut nelikon peliä pyörittää, kun jo päästiin juhlimaan ensimmäistä maalia. Ensin Pirta Hiukka pääsi katkomaan hyvin organisoidussa ja tiiviissä Geftin puolustuksessa vastustajan syöttöä ja laittoi pallon saman tien eteenpäin Daniela Tjederille. Tjeder pääsee nopeaan vastahyökkäykseen ja laittaa pallon pienen kimmokkeen kautta ohi Syväsen ja tilanne 1-0.

Tähän maaliin Ilves alkoi hieman heräillä ja joukkue pääseekin maalipaikoille, mutta kultaisten uusi löytö, vasta 2001-syntynyt debytantti Heidi Tahvanainen hoitaa maalillaan tarvittavat torjunnat ja antaa joukkueelleen täyden mahdollisuuden säilyttää johtoasemansa. Kotijoukkue saa hyvin katkottua vieraiden hyökkäyksiä ja pohjalla pelannut Siiri Perälä pääsee muutamaan otteeseen nousemaan omalta puoleltaan nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta pallo ei kuitenkaan lopulta tavoita joukkuetovereita tai maalia. Kuitenkin hyökkäysten päätteeksi GFT saa kerättyä itsensä nopeasti kasaan tiiviiseen puolustusasemaan.

Lopulta Ilveksen hyökkäys kuitenkin tuottaa tulosta, kun Kykkänen pääsee karkuun ja sijoittamaan pallon ohi Tahvanaisen ja lukemat 1-1. Tauolle päästään kuitenkin kotijoukkueen johdossa, kun ajassa 16.40 Tahvanainen avaa pallon toiselle debytantille Veera Ollilalle, joka jatkaa Hiukalle ja Hiukka sijoittaa pallon alakulmaan varmalla tyylillään.

Debyytin tehnyt Heidi Tahvanainen palkittiin GFT:n parhaana pelaajana

Ilves tulee tauolta takaisin aivan uudella ilmeellä ja Geftin pienen mustan hetken aikana vieraat rokottavat kahdesti kotijoukkueen liian löysästä puolustamisesta ja lukemat kääntyvät 2-3. Ajassa 29′ Ilves pääsee 2vs1 hyökkäykseen, jonka päätteeksi Peuramäki sijoittaa pallon Tahvanaisen jalkojen välistä ja lukemat 2-4. Vain kaksi minuuttia myöhemmin pallo joudutaan kaivamaan verkon perukoilta, kun jälleen asialla on Peuramäki, joka on kerennyt takatolpalle puttaamaan pallon verkkoon.

Maalista sisuuntuneena GFT saa jälleen otetta pelistä ja pian Tahvanaisen tarkasta heitosta Tjeder pääsee vedolle. Ilveksen maalille puoliajalla vaihdetun Sandströmin torjunnasta pallo kimpoaa suoraan Kiia Laineelle, joka ei tällä kertaa maalipaikastaan erehdy vaan ampuu pallon nätisti yläverkkoon ja GFT on jälleen pelissä mukana.

Ottelun loppuun kotijoukkue lähtee pyörittämään ylivoimaa kentällisellä Tahvanainen-Perälä-Hiukka-Laine-D.Tjeder. Takaiskuja ylivoimasta ei synny, mutta ei sen puoleen myöskään kavennusta. Ottelu päättyy lopulta lukemiin 3-5 ja kotijoukkueen parhaana palkitaan ansaitusti maalivahti Heidi Tahvanainen. Geftin ottelut jatkuvat siis ensi lauantaina Porissa MuSan vieraana, jotka aloittivat kautensa FTK:ta vastaan rangaistuspotkukilpailuun venyneessä ottelussa, josta Pori kuitenkin voiton nappasi.