Napapiirin sankarit Opinmäessä – haastattelussa Lasse Lind

08.02.2018 Off By admin

Futsal-Liigan runkosarja on edennyt jo viimeiselle kolmannekselleen ja pelien panokset sen kuin kovenevat viikko toisensa jälkeen. Pisteet ovat tärkeitä joka puolella sarjataulukkoa ja GFT on mukana taistossa kotietuun oikeuttavasta neljännestä sijasta. Edellisen ottelun kotivoitto PP-70:stä ja muiden otteluiden tulokset tarkoittavat sitä, että Gefti lähtee runkosarjan loppupuristukseen sarjataulukon sijalta kuusi. Jahdattavat selät ovat kahden pisteen päässä, kun SoVo ja Ilves majoittavat sijoja neljä ja viisi. Runkosarja huipentuu 10. maaliskuuta kotiotteluun somerolaisia vastaan, joten on hyvinkin mahdollista, että tuossa ottelussa ratkaistaan neljännen sijan kohtalo.
Sinne on kuitenkin vielä matkaa ja jotta viimeisessä kotiottelussa olisi panosta, pitää pisteitä napsia hyvään tahtiin muistakin otteluista. Ensimmäinen mahdollisuus loppukirin aikana pisteisiin tarjoutuu lauantaina klo 16:00 Opinmäessä, kun FC Kemi saapuu kyläilemään. Nuori ja nopea kemiläisryhmä on käytännössä varmistanut pudotuspelipaikkansa, mutta hamunnee silti espoolaisten päänahkaa, kävihän kultaisten kapea iskuryhmä ryöstämässä Tervahallista kiihkeässä ottelussa syyskierroksella kaikki kolme pistettä 6-3-voitollaan. Kemiläisilläkin on pienen pienet saumat neljän joukkoon, mutta se edellyttäisi edellä olevien joukkueiden kompurointia.
Vierailija Kemi koki tammikuussa valtavan menetyksen, kun joukkueen kapteeni ja maajoukkueenkin vakiohahmo, Iiro Vanha solmi sopimuksen jalkapallon puolelle ja päätti ainakin hetkeksi uransa futsalissa. Tasaisesta ryhmästä olisi nyt löydyttävä tasonnostajia, jotta voittosarake karttuisi, eikä kausi päättyisi puolivälieriin edellisten kausien tapaan. Maajoukkueeseen noussut Ville Uimaniemi sekä suomalaisen futsalin legendoihin kuuluva Keijo Huusko ovat tärkeitä palasia joukkueelle, unohtamatta ykkösmaalivahti Lari Honkasta, joka ainakin edellisessä Sievi-pelissä oli saanut Vanhalta jääneen kapteeninnauhan vasemman hauiksensa koristeeksi. Mainittakoon myös, että Honkanen roikotti komealla tavalla Sieviä vastaan joukkueensa ainoan maalin.
GFT:n tilanne ennen Kemi-ottelua on hyvä ja Eemeli Jokinen pääsee kokoonpanonsa valitsemaan laajasta ryhmästä. Kotimaassaan reissannut Marquinhos ei todennäköisesti ole vielä kokoonpanossa, ja Johannes Axerudin Kemissä saama osuma pitänee hänet loppukauden sivussa kentiltä. Hossein Atayin lainaa Futsal-Ykkösen PS Villaan on jatkettu ja siirtoikkunan mennessä kiinni helmikuun puolessa välissä tehtäneen päätöksiä hänen loppukauden joukkueestaan. Pikkutällit on kuitenkin hoivattu tai teipattu kuntoon, ja joukkue on valmis palkitsemaan kotiyleisöä, jota tällä kaudella Opinmäessä on jo nyt nähty lähes yhtä paljon kuin viime kauden runkosarjassa.
GFT:n joukkue todetusti uudistui paljon tälle kaudelle, usea kokenut kultainen jäi sivuun, mutta samalla takaisin saatiin yksi monivuotinen seuralegenda, kun Lasse ”Laku” Lind palasi liigakentille. Lind tavoitettiin kiireiltään otteluennakon haastatteluun.
Laku, pidit viime kauden taukoa liigafutsalista. Mitkä syyt saivat sinut palaamaan parketeille tällä kaudella?

-Kova halu vielä pelata ja kipinä voittaa vielä yksi mestaruus! Myös halu olla tukena nuoremmille pelaajille nyt kun joukkue nuorentunut paljon.
Olet viihdyttänyt katsomoita kuluneella kaudella etenkin hyökkäyspäässä, muun muassa komea tsippimaali kotiottelussa Ilvestä vastaan, koetko että edessä on vielä siirtyminen pohjapelaajan paikalta pivotiksi?
-Kaikki haasteet otetaan vastaan mitkä eteen tulee! Kaikki käy! Maaliin ehkä ei enää… Olisi liian helppoa, kun kerran käsillä saisi pelata!
Nuori kemiläisryhmä saapuu lauantaina vierailulle, millä keinoin heidät kaadetaan tärkeässä kotiottelussa?
-Uskon että kun pelataan ehjä 40 minuuttia niin pisteet jäävät Espooseen! Olemme kuitenkin pystyneet kehittämään peliämme nousujohteisesti kauden aikana, vielä pitäisi saada tasaisuutta lisää! Voin vaikka käydä tekemässä yhden byyrin jos tiukoille menee!
Pelit kovenevat ja panokset kasvavat. Tulethan tarjoamaan tukesi kultaisille lauantaina kauden kolmanneksi viimeiseen runkosarjan kotiotteluun! Peli alkaa totutusti klo 16:00 ja sitä ennen klo 13:15 runkosarjan voitosta kamppaileva GFT/Prinsessat kohtaa omassa ottelussaan FC Nokian. Liput Opinmäen iltapäivään maksavat 8€, alennusryhmiltä 5€ ja alle 12-vuotiaat ilmaiseksi katsomoon. Varaathan käteistä mukaan!
Muista myös osallistua GFT:n Facebookissa tai Instagramissa tulosveikkauskisaan, josta voit voittaa itsellesi GFT-mukin suosikkipelaajasi nimikirjoituksella! Linkki kilpailuun; https://goo.gl/kXJV9W
Kemi-ottelun jälkeen runkosarjan viimeiset kotipelit;
la 24.2.2018 16:00 GFT – Mad Max la 10.3.2018 15:00 GFT – SoVo.