Niemelä ja Kaikkola voitokkaan U19-maajoukkueen mukana

29.08.2021 Off By Kim

Golden Futsal Teamin Eeli Niemelä ja Eetu Kaikkola eivät olleet lauantaina GFT:n vahvuudessa harjoitusottelussa Akaa Futsalia vastaan Toijalassa, sillä kaksikko oli edustustehtävissä U19-maajoukkueen mukana. Lauantaina Suomen U19-maajoukkue kohtasi harjoitusottelussa Turun Samppalinnassa liiganousija TPK:n. Nuorisomaajoukkue venyi lopulta komeaan 5-2 voittoon. Kaikkola oli ottelun hahmoja tehtailemalla tehot 2+1. Niemelä puolestaan saalisti hyvän esityksen päätteeksi tehot 0+1.

Sunnuntaina U19-maajoukkue puolestaan kohtasi toisen liiganousijan, AU:n Eerikkilässä. Nuorisomaajoukkue onnistui nousemaan kahdesti tappioasemasta lopulta voittoon maalein 3-2. Kaikkola kirjasi ottelussa tehot 1+0. Niemelä oli puolestaan kentällä mukana juonimassa voittomaalia kulmapotkusta aivan kamppailun lopussa.

GFT:n toimitus tavoitti U19-maajoukkueen päävalmentaja Kerkko Huhtasen leirin jäljiltä kommetoimaan otteluita sekä GFT pelaajien suorituksia.

“Vahvat harjoitusottelut kaikilta U19-maajoukkueen nuorilta miehiltä. Moni osoitti nyt kykenevänsä kilpailemaan miesten pääsarjatasolla, niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Toisaalta tästä toki kertoo sekin, että valtaosa on jo ennättänyt edelliskausilla hankkimaan vyölleen ensimmäiset liigaminuuttinsa”, Huhtanen kertoo.

“U19-futsalmaajoukkueen EM-karsintoja ajatellen lupaavalta näyttää se, että pelaamisen perusrakenteet alkavat olla kunnossa. Pelaajat ovat sisäistäneet joukkueen pelitapaa ja jaksavat sitä kärsivällisesti toteuttaa. Tällä leirillä kärsivällisyys ja työteliäisyys myös palkittiin, kahdella viimeisen 10 minuutin aikana ratkenneen ottelun voitolla”, Huhtanen kertasi otteluita.

“Eetu oli näissäkin harjoitusotteluissa vastustajalle vaarallinen, josta tehotilastotkin kertovat. Tehoja taas tulee monipuolisesti niin prässäämistaitojen, 1vs1-ohituskyvyn kuin joukkuepelillisen osaamisen kautta, mikä tekee hänestä valmentajalle monikäyttöisen. Eelin vahvuuksia ovat puolustuspelaamisen ohella pelinluku- ja syöttötaidot sekä vahva vasen jalka, jollaisia tässäkään ikäluokkamaajoukkueessa ei liikaa ole. Pelaajatyyppinä hänessä on jotain samaa kuin nuoressa Jani Korpelassa, mutta aika näyttää tuleeko hänen pelaajapolkunsa seuraamaan Janin kaltaista tietä”, Huhtanen pohti.

GFT onnittelee U19-maajoukkuetta viikonlopun komeista voitoista.

GFT puolestaan jatkaa harjoitusotteluita tulevan viikon lauantaina Loimaalla AU:n vieraana.

Vamos GFT!