Odotettu derby lauantaina

08.01.2021 Off By admin

GFT ja HIFK FS mittelevät pääkaupunkiseudun paremmuudesta Naisten Futsal-Liigassa lauantaina.

Kultaisten neljän kotiottelun tammikuu jatkuu lauantaina, kun se kohtaa ensimmäistä kertaa HIFK:n. Jaossa on paitsi derbyvoitto, myös tärkeät pisteet sarjatilanteen kannalta. GFT on tällä hetkellä kolmantena, HIFK pisteen perässä kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

Kultaisten kausi alkoi seitsemällä voitolla, mutta nyt alla on kaksi tappiota. Loppiaisena KaDy haki täyden pistepotin Opinmäestä kapealla nipulla pelanneelta kotijoukkueelta. Kaikkiaan yhdeksässä ottelussa GFT on tehnyt 38 maalia, omassa päässä on soinut 24 kertaa. Joukkueen tehotilaston kärjessä ovat Daniela Tjeder (8+7), KaDy-matsin pelikiellon vuoksi huilannut Emilia Jokisalo (8+2) ja Sandra Lind (4+6).

HIFK FS pelaa ensimmäistä kauttaan Naisten Futsal-Liigassa. Team Vanpan liigapaikka siirrettiin täksi kaudeksi HIFK:lle. Joukkueen kausi on sujunut tähän asti mainiosti. Seitsemästä ottelusta saldona on kuusi kolmen pisteen voittoa. Ainoa tappio tuli marraskuun lopussa ACE:lle. Tehtyjä maaleja on 29, päästettyjä 14. 

Sisäisen pistepörssin kärjessä on Anna-Kaisa Hannuksela (5+6). Joukkueen liigamatsien kokoonpanoissa on ollut yhteensä 18 eri pelaajaa. Hannukselan takana pisteet ovat jakautuneet melko tasaisesti. HIFK:n riveistä löytyy espoolaisille tuttuja pelaajia: viime kaudella GFT:ssä pelanneet Ilona Mikkelä, Karoliina Kröger ja Tuula Sirén edustavat nykyisin tähtirintoja. 

GFT:n maalivahti Heidi Tahvanainen odottaa lauantaista kohtaamista mielenkiinnolla.

“Kiva päästä pelaamaan jälleen laadukasta futsalia pelaavaa joukkuetta vastaan. Tottakai siitä tekee vielä mielekkäämpää se, että joukkueessa pelaa pari viime kaudella geftissä pelannutta pelaajaa. Uskon, että tästä pelistä opitaan paljon ja saadaan kehitettyä omaa peliä.”

HIFK aloitti vuotensa isolla voitolla sarjakärki MuSaFutsalista, kun se päihitti porilaiset Pirkkolassa maalein 8-5 viime lauantaina. Tahvanainen tietää, että vastaan tulee laadukas vastustaja, mutta uskoo, että tarvittavat aseet pisteiden säilyttämiseen Espoossa löytyy.

“Heillä riittää yksilötaitoa ja varmasti saavat yhdessä toteutettua vaarallisia tilanteita. Kova vastustaja, joka tulee hyvällä pelivireellä MuSa-voiton jälkeen.”

“Moni HIFK:n pelaajista pelaa nyt ensimmäistä kautta yhdessä. Välttämättä ajatukset eivät aina mene yhteen ja juuri niistä virheistä meidän pitää rokottaa ja laittaa pallo maaliin. Myös puolustussuuntaan täytyy olla entistä tarkempi, ei anneta ilmaisia maaleja. Täytyy nyt parin tappion jälkeen taas löytää se iloinen geftimäinen pelifiilis ja ottaa pelistä täydet pisteet”, Tahvanainen ennakoi.

Ensimmäinen GFT:n ja HIFK.n välinen Naisten Futsal-Liigan derby pelataan lauantai-iltapäivänä Opinmäessä. Valitettavasti ottelu pelataan tyhjille katsomoille. Sitä voi seurata tuttuun tyyliin Solidsportin välityksellä.

GFT – HIFK FS lauantaina 9.1. kello 15.00 Opinmäen liikuntahallissa