Opinmäessä kahden liigamatsin loppiainen

04.01.2021 Off By admin

Keskiviikkona Espoossa pelataan sekä naisten että miesten Futsal-Liigaa. Ensin GFT emännöi naisten ottelussa KaDya, ja perään miehet saavat vastaansa PP-70:n. Ottelut pelataan tyhjille katsomoille.

KaDy haastaa Kultaiset

GFT aloittaa keskiviikkona vuotensa Naisten Futsal-Liigassa, kun Kampuksen Dynamo vierailee Espoossa loppiaisen keskipäivän ottelussa. Kultaiset kärsi kauden ensimmäisen tappionsa juuri ennen joulutaukoa, kun sarjakärki Ilves FS oli parempi Tampereella. Sitä ennen voitosta voittoon edennyt GFT on kerännyt 19 pistettä. Sarjan kärki on muutaman pinnan etumatkalla. 

Kahdessa joulua edeltäneessä ottelussa maaliverkkoja heiluttanut Jenni Talvela odottaa nälkäisenä alkaneen vuoden koitoksia.

“Tauko ollaan ladattu akkuja ja treenattu pitkälti omatoimisesti. Uskon, että pieni tauko oli paikallaan. Nyt ollaan valmiita palaamaan voittokantaan keskiviikkona. Hyvillä fiiliksillä siis uuteen vuoteen ja mahtavaa päästä taas pelaamaan!”

Kampuksen Dynamo keräsi syyskaudella yhdeksästä ottelustaan kymmenen pistettä. Sarjataulukossa se on kahdeksannella sijalla. Viimeisessä pelissään ennen joulutaukoa KaDy kaatoi Ylöjärven Ilveksen maalein 5-4. Joukkueen tehokkaimmat ovat tällä kaudella olleet Laura Toivanen (7+3) ja Maiju Horkka (5+3).

GFT:n kokoonpanosta puuttuu keskiviikkona muun muassa Maria Mäntylä sekä Emilia Jokisalo. Talvela uskoo, että kapeallakin nipulla riittää laatua hyvän tuloksen tekemiseen.

“KaDylla on aika nuoria ja vikkeliä pelaajia, joten tulee varmasti hyvää vääntöä. Muutama ikävä poissaolo rasittaa meitä, mutta kunhan pelataan meidän omaa peliä ja puolustetaan tarkasti, niin luotan, että pisteet jäävät kokemuksella Espooseen.”

Vuoden alkuun joudumme välittämään myös ikäviä uutisia. Joukkueen kapteeni Siiri Perälää ei tulla enää näkemään liigakentillä. Perälä joutuu lopettamaan futsal-uransa sairastumisen myötä.

Video: Perälän tekemä kiitosvideo

Miehille vieraita Tampereelta

GFT:n vuosi Miesten Futsal-Liigassa starttasi jo sunnuntaina 4-1-voitolla Akaasta. Kaikkiaan kauden 11 ottelusta plakkarissa on 27 pistettä. Sarjataulukossa sijoitus on neljäs, kärki on enemmän otteluja pelanneena kolmen pinnan päässä.

Kultaisten 18-vuotias Eetu Kaikkola pelaa ensimmäistä kauttaan Miesten Futsal-Liigassa. Kaikkola on päässyt koko ajan paremmin liigan vauhtiin mukaan.

“Futsal-Liigan tempo on kova, joten sopeutuminen on ollut haastavaa. Mielestäni pääsen joka viikko paremmin siihen sisään. On myös tärkeää saada vinkkejä kokeneemmilta pelaajilta.”

Kaikkola teki ensimmäisen liigaosumansa syyskuussa juuri keskiviikon vastustaja PP-70:n verkkoon. PeePeellä on 14 ottelusta kasassa vain yksi voitto, viimeisimpänä 1-9-tappio SoVolle sunnuntaina. Syyskuussa GFT kaatoi PeePeen Tampereella maalein 7-0. Kaikkola muistuttaa, että suosikin asemasta huolimatta keskiviikkona pitää olla hereillä.

“Meidän on oltava valmiina alusta alkaen, sillä PP-70 on SoVo-tappion jälkeen varmasti nälkäinen. Vaikka otteluruuhka on tällä hetkellä erittäin kova, niin jokaiseen otteluun pitää pystyä keskittymään. Helppoihin pistemenetyksiin ei tietenkään ole varaa.”

Naisten ja miesten ottelut pelataan siis molemmat keskiviikkona Opinmäessä. Naisten matsi starttaa klo 12.00 ja miesten klo 15.00. Ottelut pelataan ilman yleisöä, mutta niitä voi seurata suorina lähetyksinä Solidsportista.

GFT – KaDy keskiviikkona 6.1. kello 12.00 Opinmäen liikuntahallissa

GFT – PP-70 keskiviikkona 6.1. kello 15.00 Opinmäen liikuntahallissa