Pääkaupunkiseudun herruus jaossa sunnuntaina

27.11.2020 Off By admin

HIFK FS ja GFT kohtaavat paikallisottelussa sunnuntaina Pirkkolassa.

GFT jatkaa Miesten Futsal Liigan otteluita sunnuntaina, kun se vierailee naapurikaupunki Helsingissä HIFK:n kotiluolassa Pirkkolassa. Espoolaisten viimeisin ottelu on edellisen viikon sunnuntailta. Silloin jo lupaavilta näyttäneet kolme pistettä 3-1 johtoasemassa ottelun loppupuolella vaihtuivat yhteen pisteeseen Sievin kovan ylivoiman ja 10-metristen rangaistuspotkukilpailun jälkeen. (GFT-SIEVI 4-5vm.)

GFT on saalistanut kaksitoista pistettä kuudesta ottelusta. Vastaan asettuva HIFK FS:n pistesaldo puolestaan näyttää kolme pistettä kuuden pelatun ottelun jälkeen. Aliarvioimiseen ei ole kuitenkaan varaa, sillä helsinkiläisten riveistä löytyy kovia pelimiehiä. Ottelussa on myös varmasti pelaajien kesken erityistä panosta, sillä moni HIFK FS:n pelaaja on edustanut urallaan GFT:tä.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen syksyn aikana. Syyskuun alussa pelatussa harjoitusottelussa GFT oli Espoossa pelatussa kamppailussa vahvempi lukemin 5-0. Silloin maalinteossa kultaisilta onnistuivat kertaalleen Jaso Oksanen, Niko Stenholm, ja Robin Doyle, kun puolestaan Antti Arvola heilutteli maaliverkkoja kahdesti.

GFT:n tehokkaimpana pelaajana ovat olleet Antti Arvola (8+2) ja Panu Autio (5+3). HIFK FS:n tehokkaimmat pelaajat ovat tuttuja kasvoja GFT:n kannattajille, sillä sekä Johannes Axerud (3+0) ja Hassan Yaghoubi (1+2) pelasivat viime kaudella kultaisten riveissä.

GFT on tunnettu viime vuosien ajan hyvästä juoniorituotannosta. Espoolaisten junnumyllystä on noussut lupaavia pelaajia edustusjoukkueeseen. Tälle kaudelle ensimmäisen pelaajasopimuksen GFT:n kanssa tehnyt Eeli Niemelä (18) on yksi seuran tulevaisuuden mielenkiintoisimmasta nimistä.

Miten oma kautesi on sujunut?

”Oma kausi lähtenyt hyvin liikkeelle. Olen päässyt harjoittelemaan paljon liigajoukkueen ja U19 joukkueen kanssa. Mielestäni olen oppinut paljon uutta futsalista ja kehittynyt pelaajana”, Niemelä kertoo.

Mitkä ovat mielestäsi isoimmat erot P19 Liigan ja Miesten Liigan välillä?

”Sarjoja on aika vaikea verrata keskenään, koska ne ovat kaikilta osin ihan erilaisia sarjoja. Voi sanoa kuitenkin, että Liigassa ollaan kaikessa edellä. Suurimpina eroina sanoisin pelaajien taktisen ja teknisen taidon. Myös pelin tempo on täysin eri luokkaa”, Niemelä pohtii.

Kuulut myös Suomen U19 futsalmaajoukkueeseen. Millaista siellä on ollut?

”U19 maajoukkueessa on ollut kiva päästä treenaamaan ja pelaamaan samantasoisten pelaajien kanssa. On pystynyt hyvin näkemään missä saman ikäisten taso menee”, Niemelä miettii.

Mitä tavoitteita sinulla on futsalia ajatellen?

”Tällä hetkellä futsalissa on suurin tavoite kehittyä pelaajana ja saamaan enemmän vastuuta liigajoukkueessa. Myös U19 maajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon on tavoite päästä”, Niemelä kertoo.

Millainen ottelu sunnuntaina on odotettavissa?

”Sunnuntaina on varmasti luvassa kova ottelu, jossa ei mitään saada ilmaiseksi. Uskon kuitenkin, että meidän hyvällä pelaamisella saamme lopulta kolme pistettä mukaamme”, Niemelä päättää.

29.11.2020 HIFK FS-Golden Futsal Team 13.00 Pirkkolan palloiluhalli.

Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta fanien iloksi derbyn voi silti seurata Solidsportin sivuilta.

VAMOS GFT!