Pääkaupunkiseudun välieräsarja starttaa sunnuntaina

23.04.2021 Off By admin

Naisten Futsal-Liigan välierien ensimmäiset ottelut pelataan sunnuntaina. GFT ja HIFK aloittavat taistelun finaalipaikasta Helsingissä.

Naisten Futsal-Liigassa on jäljellä neljä joukkuetta. Puolivälierissä nähtiin yksi iso yllätys, kun AC Estudiantes pudotti runkosarjan voittaneen Ilveksen otteluvoitoin 2-0. ACE kohtaa välierissä runkosarjan kakkosen MusaFutsalin. Toisessa välierässä nähdään pääkaupunkiseudun paikallinen, kun GFT saa vastaansa HIFK:n.

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut GFT selvitti puolivälierissä kovan haasteen, kun Kampuksen Dynamo pisti Kultaiset tiukille. Dynamo vei ensimmäisen pelin, mutta Espoossa GFT osoitti paremmuutensa ja eteni kahdella voitolla välieriin. 

Välierävastustaja HIFK sijoittui runkosarjassa neljänneksi hävittyään päätöskierroksella juurikin Kultaisille. Puolivälierissä Tähtirinnat päihitti FTK-Tornion otteluvoitoin 2-1. Ensimmäistä kautta HIFK:n logon alla pelaavan ryhmän kausi on sujunut mukavasti ja joukkueesta löytyy paljon osaamista. Eniten tehoja on saalistanut tällä kaudella Anna-Kaisa Hannuksela, joka tehoili puolivälieräsarjassa pisteet 4+4. Mielenkiintoinen seurattava on myös vahvaa kautta pelaava nuori Hilla Romppanen. GFT-kokemusta HIFK:ssa omaavat vielä viime kaudella Espoossa pelanneet Ilona Mikkelä, Tuula Sirén sekä Karoliina Kröger.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen on vain muutaman viikon takaa. GFT päihitti HIFK:n runkosarjan päätöskierroksella Pirkkolassa maalein 4-2. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat tammikuussa Espoossa, silloin HIFK vei voiton jatkoajalla.

GFT saalisti jatkopaikan viime viikonloppuna tiiviillä nipulla, ja jokainen pelaaja tulee olemaan tärkeä myös välieräsarjassa HIFK:ta vastaan. Tehojen muodossa puolivälierissä esiin nousivat Emilia Jokisalo (6+1) ja Daniela Tjeder (3+3). Sunnuntaina Kultaisten pelaavasta kokoonpanosta puuttunee jalkaansa paranteleva Maria Mäntylä

Finaalipaikkaan vaaditaan kaksi voittoa. Ensimmäinen kohtaaminen pelataan sunnuntaina Pirkkolan palloiluhallissa Helsingissä. Toinen peli on edessä vappupäivänä Opinmäessä ja mahdollinen kolmas heti seuraavana päivänä samassa paikassa. Välieräottelut pelataan ilman yleisöä, mutta ne ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Solidsportissa. 

Kutkuttava välieräsarja derbyhengessä alkaa sunnuntaina kello 13.00!

HIFK FS – GFT sunnuntaina 25.4. klo 13.00