Panoksena välieräpaikka: GFT tarvitsee kaksi voittoa

23.04.2021 Off By admin

GFT matkaa lauantaina Akaa Futsalin vieraaksi Miesten Futsal-Liigan puolivälierissä. Mahdollinen kolmas kohtaaminen pelataan heti sunnuntaina.

Miesten Futsal-Liigan välieräpaikat ratkotaan lopullisesti viikonloppuna. GFT kohtaa lauantaina vieraskentällä Akaa Futsalin. Alla on tappio Espoon avauskohtaamisesta, joten Kultaiset on pakkovoiton edessä lauantaina. Mikäli GFT tasoittaa otteluvoitot, ratkaistaan jatkopaikka kolmannessa ottelussa sunnuntaina.

Ensimmäinen puolivälieräkohtaaminen pelattiin viime sunnuntaina Opinmäessä. Akaa nappasi ensimmäisen kiinnityksen kohti välieriä 3-2-voitolla, vaikka GFT nousi viimeisellä kympillä 0-3-tappioasemasta maalin päähän. 

Nyt katseet ovat tiukasti tulevassa viikonlopussa. Haaste on suuri, sillä Akaa on hävinnyt Futsal-Liigassa viimeksi tammikuussa. Vaikka Akaa on ollut viime vuosina Kultaisille haastava paikka vierailla, on tältä vuodelta kuitenkin hyviä muistoja: kalenterivuoden ensimmäisessä pelissä tammikuussa GFT ryösti täyden pistepotin Akaasta maalein 4-1.

Kultaisten Jerry Sipilä avaa joukkueen kuulumisia ison viikonlopun alla.

“Kuluvalla viikolla on pidetty hyvää fiilistä yllä sekä hiottu pieniä yksityiskohtia kuntoon. Ehkä uusia erikoistilannekuvioitakin on luvassa. Nämä ovat pienten marginaalien pelejä, joten vaikka asenne on ollut kunnossa, niin vielä tarvitsee saada joukkueena kovempi tahtotila päälle kentällä. Lisäksi tarvitaan huolellisuutta viimeisissä ratkaisuissa.”

Sipilä on usean vuoden ajalta tuttu nimi Futsal-Liigassa, mutta viime viikonloppuna hän pelasi pitkän odotuksen jälkeen ensimmäisen playoff-pelinsä. Edellisen seuran PP-70:n paidassa pudotuspelit jäivät haaveeksi, kuten myös koronan katkaisemalla ensimmäisellä kaudella GFT:ssä. Nyt odotus viimein palkittiin.

“Seitsemän vuotta sai liigaa pelata, ennen kuin ensimmäinen playoff-matsi osui kohdalle. Erittäin hyvät fiilikset siitä, ja mukavampi se on välillä näitäkin pelejä pelailla, eikä aina sarjapaikasta taistella. Harmittavasti tosin häviöllä alkoi nyt nämä pelit.”

Seuraavaksi edessä on siis pudotuspelivoiton metsästys. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa, ja Akaalla avausmatsista voitto alla. Tappio lauantaina tietäisi Kultaisille kauden päättymistä. Voitolla jatkopaikan ratkaiseva kolmas ottelu pelattaisiin heti sunnuntaina. 

Lauantain jännittävä koitos alkaa kello 16.00, ja se on katsottavissa suorana lähetyksenä Solidsportista.

Akaa Futsal – GFT lauantaina 24.4. klo 16.00

Akaa Futsal – GFT sunnuntaina 25.4. klo 16.00 (tarvittaessa)