Pisteetön tuplaviikonloppu – pohjoisen joukkueet voitokkaita Espoossa

21.02.2021 Off By admin

GFT pelasi viikonloppuna kaksi kovaa kärkipään kamppailua. Lauantaina vahvassa iskussa oleva ToPV haki selvän voiton Opinmäestä. Sunnuntaina FC Kemi päihitti vakuuttavalla esityksellä Kultaiset.

Lauantai-iltapäivänä Opinmäessä vieraili väkevässä vireessä porskuttava Tornion Palloveikot. Lämpimässä kärkipään kamppailussa ToPV haki Espoosta täyden pistepotin vakuuttavasti maalein 8-3.

ToPV aloitti ottelun sähäkästi ja vyörytti useita tilanteita GFT:n maalille. Ensimmäinen täysosuma syntyi toisella peliminuutilla, kun Newton jr oli hereillä irtopallossa. Seitsemän minuutin kohdalla sama mies osui toistamiseen Sergei Korsunovin mainiosta esityöstä. Newton täydensi hattutemppunsa ajassa 14.40, kun hän laukoi pallon kimmokkeen kautta sisään. Pari minuuttia myöhemmin Aleksi Kylmälä runnoi jo ToPV:n neljännen osuman. GFT oli läpi avausjakson alakynnessä, ja tauolle lähdettiin vahvasti pelanneen vierasjoukkueen 4-0-johdossa.

Toisen jakson alkupuolella nähtiin maaleja tiiviiseen tahtiin molemmissa päissä. Ensin vieraiden Iiro Vanha sijoitti tyylikkäästi alakulmaan hyvän nousunsa jälkeen. GFT onnistui ensimmäisen kerran ajassa 24.14, kun Timo MIkkonen tykitti vastahyökkäyksestä kavennuksen. ToPV siirtyi pian jo 6-1-johtoon Aleksi Gullstenin viimeisteltyä nopean hyökkäyskuvion päätteeksi.

GFT haki osumia toisella puoliajalla paljolti lentävällä maalivahdilla, ja Bene Filppu upottkin lähietäisyydeltä kavennuksen ajassa 27.03. Vanha kuitenkin kasvatti vieraiden johdon tulisella laukauksellaan heti 7-2:een. Muutamaa minuuttia myöhemmin Filppu maalasi toistamiseen yv-pyörityksen päätteeksi, jonka jälkeen ToPV:n Gullsten iski vielä kertaalleen tyhjään maaliin. Näin loppulukemat Opinmäessä 3-8.

Ottelun parhaina palkittiin vieraiden Gullsten (2+0) ja Kultaisten Filppu (2+1). Newton jr tehoili 3+1, Vanha 2+1 ja Kylmälä 1+2. GFT:n nuori Kristo Kauppila teki toisella jaksolla debyyttinsä edustusjoukkueessa Miesten Futsal-Liigassa.

GFT – ToPV 3-8 (0-4)

0-1 1.46 Newton jr (Kylmälä)
0-2 7.04 Newton jr (Korsunov)
0-3 14.40 Newton jr
0-4 16.44 Kylmälä (Vanha)
0-5 21.24 Vanha (Kylmälä)
1-5 24.14 Mikkonen (Filppu)
1-6 25.38 Gullsten (Alamikkotervo)
2-6 27.03 Filppu (Arvola)
2-7 27.54 Vanha (Newton jr)
3-7 32.54 Filppu (Arvola)
3-8 38.32 Gullsten (Vanha)

Sunnuntaina vastassa oli niin ikään hyvävireinen FC Kemi ja panoksena sarjan kärkipaikka. Kemi oli kukistanut lauantaina Mad Maxin Valkeakoskella, mikä oli joukkueelle jo kahdeksas perättäinen voitto. Sunnuntaina Kemi jatkoi voittokulkuaan Opinmäessä kaatamalla Kultaiset maalein 4-1.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja huippuluokan maalipaikat olivat puolin ja toisin tiukassa. Avausmaali syntyi ajassa 14.57, kun vieraiden Vesa Lilja nousi taidokkaasti keskeltä ja pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä. Futsal-Liigan joukkueista tällä kaudella selvästi vähiten maaleja päästänyt Kemi puolusti läpi jakson vahvasti, eikä GFT maalinteossa onnistunut. 20 minuutin jälkeen tilanne siis 0-1.

Toisen jakson alussa Kultaisilla oli kelpo ote pelistä, mutta Kemin yhtenäinen nippu oli äärimmäisen vaikeasti murrettavissa. Seuraavan maalin iski Kemi ajassa 31.15, kun Tuukka Pikkarainen ujutti nopean hyökkäyksen päätteeksi pienestä kulmasta lukemat 2-0:aan.

Tämän jälkeen GFT yritti murtaa Kemin puolustusta lentävän maalivahdin avulla. Lilja kuitenkin hyödynsi Kultaisten harhasyötön ja karkasi viimeistelemään toisen osumansa tyhjään rysään. Myös Pikkarainen iski vielä tyhjiin GFT:n jahdatessa osumia yv-pelillä. Kultaiset onnistui lopulta rikkomaan vieraiden nollan 17 sekuntia ennen päätössummeria, kun Bene Filppu tykitti viikonlopun kolmannen maalinsa. Kemille kuitenkin vakuuttava 4-1-voitto ja samalla sarjan kärkipaikka.

Tehot 2+1 kerännyt Vesa Lilja palkittiin vieraiden parhaana. Kultaisilta valittiin lauantain tapaan Bene Filppu, jolle henkilökohtaisista onnistumisista huolimatta viikonloppu jäi luonnollisesti hampaankoloon.

“Kaksi häviötä kahdesta pelistä, ei tietenkään voi olla tyytyväinen. Mutta Kemi-pelissä ainakin asenne oli parempi, mitä ToPV:ta vastaan. Huomasi kyllä, miksi molemmat ovat runkosarjassa kärkitaistossa. Tosi kovia jengejä, joissa on myös ammattilaispelaajia. Onneksi päästään kohta uudelleen pelaamaan molempia vastaan, niin otetaan silloin revanssi”, Filppu kuvaili.

GFT teki viikonloppuna neljä maalia, joissa Filppu oli kaikissa mukana. Hän teki osumista kolme ja syötti yhden. Muutenkin pelaaminen on miehelle viime aikoina maistunut.

“Tottakai oli kiva onnistua maalinteossa. Ei niillä kuitenkaan ole merkitystä, jos ei voita. Olin itse koko pre-seasonin pois armeijan takia, ja sitten oli pieni loukki joulun aikaa, niin on ollut vähän rikkonaista. Nyt on päässyt hyvin treenaamaan ja pelaamaan, niin on kyllä ollut mukavaa pelata.”

Viikonlopun tulosten jälkeen GFT on sarjassa neljäntenä. Kemi karkasi voitollaan viiden pinnan päähän kärkipaikalle. Ensi viikolla Kultaiset pelaa kaksi kotiottelua, torstaina Espooseen saapuu Ilves FS ja lauantaina PJK. 

GFT – FC Kemi 1-4 (0-1)

0-1 14.57 Lilja (Suarez)
0-2 31.15 Pikkarainen (Lilja)
0-3 34.54 Lilja
0-4 37.26 Pikkarainen
1-4 39.43 Filppu (Niemelä)