Pohjoisen joukkueet jälleen parempia

21.03.2021 Off By admin

GFT reissasi viikonloppuna pohjoisessa Miesten Futsal-Liigan kärkipään otteluissa. Tuloksena oli kaksi tappiota, kun lauantaina ToPV ja sunnuntaina FC Kemi nappasivat kolmen pinnan voitot.

Lauantaina vastassa oli GFT:n kanssa samoista sijoista taisteleva Tornion Palloveikot. Kultaisten kokoonpanoon teki paluun polvivamman vuoksi pitkään sivussa ollut Antti Koivumäki. Vauhdikkaassa matsissa ToPV osoitti tehokkuutensa hyökkäyspäässä ja kairasi kolme pistettä peräti maalein 5-0.

GFT aloitti pelin sähäkästi ja pariin ensimmäiseen minuuttiin avausmaali oli lähellä. Ensin Antti Arvolan laukaus pelastettiin maaliviivalta ja perään Bene Filpulle tarjoitui mahdollisuus johtomaaliin. ToPV kuitenkin kesti ja iski itse ensimmäisen kerran ajassa 3.32, kun Henri Alamikkotervon tulinen laukaus vasemmalta laidalta painui verkkoon.

Takaiskun jälkeen GFT loi jälleen tilanteita, mutta Viktor Jansson piti ToPV:n maalia puhtaana torjunnoillaan. Torniolaiset sen sijaan osoittivat jälleen vaarallisuutensa hyökkäyspäässä, kun vahvaa kautta pelaava Newton jr tulitti oikealta laidalta terävästi etukulmasta sisään, lukemat 2-0. Kolmannen kerran kotijoukkue rankaisi, kun GFT menetti pallon hyökkäysalueella Koivumäen noustua keskialueelle. Juho-Teppo Berg hyödynsi tilanteen ja laukoi välittömästi tyhjään maaliin. Avausjakson jälkeen tilanne tehokkaammin paikkansa käyttäneelle ToPV:lle 3-0.

Toinen puoliaika eteni melko tasaisena GFT:n jahdatessa kavennusosumia. Jakson ensimmäinen maali nähtiin puolivälin paikkeilla, kun ToPV:n nopean hyökkäyksen päätteeksi pallo pomppi Kultaisista omiin. Muutama minuutti myöhemmin Aleksi Gullsten tälläsi huippupaikasta kotijoukkueen viidennen. GFT ei onnistunut lentällä maalivahdillakaan rikkomaan ToPV:n nollaa, joten loppulukemat tylyt 5-0 kotijoukkueelle.

ToPV:n parhaana palkittiin lukuisia torjuntoja ottanut ja nollapelin pitänyt maalivahti Viktor Jansson. Kultaisilta palkittiin Bene Filppu.

ToPV – GFT 5-0 (3-0)

1-0 3.32 Alamikkotervo

2-0 9.23 Newton jr (Korsunov)

3-0 15.32 Juho-Teppo Berg

4-0 30.39 Oma maali

5-0 34.47 Gullsten (Jussi-Esko Berg)

Sunnuntaina GFT sai kokoonpanoon lauantaina korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa olleet Panu Aution ja Kasperi Halmeen. Vastassa oli FC Kemi, joka oli päihittänyt lauantaina JoSePan maalein 6-2. Sunnuntaina Kultaisia vastaan sarjakärki Kemi osoitti jälleen tasonsa ja saalisti kiihkeästä pelistä kolme pistettä lopulta maalein 7-2.

Kemi loi heti ottelun alkuvaiheilla muutaman paikan, mutta Kultaisten maalia sunnuntaina vartioinut Joonas Puolamäki oli hereillä. Kemi onnistui kuitenkin ajassa 8.38, kun Tuukka Pikkarainen upotti avausmaalin Enderson Suárezin mainiosta poikittaissyötöstä. GFT:llä oli myös jakson edetessä paikkoja, ja tasoitusmaali syntyi 11 minuutin kohdalla. Autio riisti pallon keskialueella ja tarjoili hyökkäykseen mukaan nousseelle Niko Stenholmille, joka viimeisteli tasoituksen. Hetkeä myöhemmin Eetu Kaurian laukaus kimpoili Kemin pelaajien kautta häkkiin. Puolamäelle syöttöpinna, ja GFT 2-1-johtoon.

Kemi ei kuitenkaan pitkään tappioasemassa viihtynyt, sillä Pikkarainen laukoi tasoituksen pian Kultaisten johtomaalin jälkeen. Tämän jälkeen molemmilla oli paikkansa johto-osumaan, mutta ennen taukoa ei enää lisämaaleja nähty. Toiselle puoliajalle suunnattiin siis tasatilanteessa 2-2.

Toinen jakso alkoi värikkäästi, kun reilun minuutin pelin jälkeen Kemin Boris Cizmar ajettiin toisella keltaisella ulos. GFT pyöritti 4v3-ylivoimaa, mutta Kemin puolustus ja maalivahti Slobodan Tomi´c kestivät. Ylivoiman lopussa Kemi vieläpä rankaisi vastaiskusta iskemällä alivoimamaalin, kun Suárez alusti taidokkaasti ja Pikkarainen pääsi täydentämään hattutemppunsa. 

Johtoasemassa Kemi teki GFT:n pelaamisen hankalaksi, ja kotijoukkue lisäsi johtoaan, kun Lilja lähetti näyttävän nousunsa jälkeen pallon maalille, ja Taneli Kohonen ohjasi sisään. Muutama minuutti myöhemmin Lilja tuikkasi itse 5-2:een, jonka jälkeen Suárez upotti jo kotijoukkueen kuudennen. GFT jahtasi kavennuksia reikäpaidalla tuloksetta, ja Kemin veskari Tomi´c pääsi niittaamaan loppulukemat 7-2:een. Kolme pistettä jäi FC Kemille, joka varmisti tuloksella runkosarjan voiton.

Ottelun parhaina palkittiin Kemin Vesa Lilja (1+1) ja GFT:n Panu Autio (0+1).

“Kaveri pelasi hyvin ja oli selkeästi parempi. Ei jäänyt paljoa seliteltävää. Ensimmäinen puoliaika oltiin hyvin matkassa mukana. Toisen jakson alkuun saatiin loistava mahdollisuus kääntää peli meille, kun kaverilta avainpelaaja sai punaisen kortin. Ei olisi sillä hetkellä uskonut, että taululla on 7-2 kun peli loppuu. Ei pystytty pelaamaan riittävän hyvin toisella puoliajalla, Autio summasi Solidsportin lähetyksessä.

GFT:llä on nyt alla kolme perättäistä tappiota, ja viikonlopun tulosten jälkeen joukkue on sarjassa viidentenä. Autio uskoo, että suunta viime viikkojen tuloksista on käännettävissä.

“Ollaan hävitty aika lailla muille kärkijoukkueille. Siinä on meillä pohdiskelun paikka, että miten pystytään playoffeihin parantamaan. Lähdetään selvästi haastajana sinne, mutta kyllä mulla on kova luotto meidän prosessiin. Meillä on enemmän pelaajia kuin suurimmalla osalla muista jengeistä playoffeissa. Kun pelitahti tiivistyy ja peli ehkä kovenee, niin uskon, että saadaan siitä etua.”

Runkosarjassa Kultaisilla on jäljellä yksi ottelu. Ensi sunnuntaina joukkue matkaa SoVo:n vieraaksi.

FC Kemi – GFT 7-2 (2-2)

1-0 8.38 Pikkarainen (Suárez)

1-1 11.06 Stenholm (Autio)

1-2 11.57 Kauria (Puolamäki)

2-2 13.40 Pikkarainen (Cizmar)

3-2 23.11 Pikkarainen (Suarez)

4-2 26.28 Kohonen (Lilja)

5-2 30.18 Lilja (Kohonen)

6-2 34.23 Suarez 

7-2 36.30 Tomic