Pudotuspeliherkkua Opinmäessä!

14.03.2019 Off By admin

GFT – Ilves FS
Futsal-Liigan kauden 2018-2019 puolivälierien 1. ja 2. ottelu
La 16.3.2019 klo 16:00, Opinmäki
Su 17.3.2019 klo 16:00, Opinmäki.

Viikonlopun FB-event

Nyt ne alkavat! Jokaisen pelaajan, taustahenkilön ja futsalfanaatikon kauden kohokohta, Futsal-Liigan pudotuspelit, starttaa Opinmäessä kultaisten osalta heti kahdella kotiottelulla. Runkosarjassa sijalle 3 sijoittunut GFT kohtaa suomalaisen futsalin klassikossa tamperelaisen Ilveksen puolivälierissä, joista etenee kolmella voitolla välieriin. Muut puolivälieräparit ovat KaDy-Mad Max, Leijona Futsal-JoSePa ja Sievi FS-SoVo.

Runkosarja päättyi kutkuttavien vaiheiden jälkeen kärjen osalta tasaisissa merkeissä, kun GFT:n lisäksi myös KaDy ja Leijona Futsal keräsivät 51 pistettä. Kultaisten maalieron oltua vähiten vahva, oli loppusijoitus runkosarjassa kolmas, tehtyjä maaleja kertyi 105 ja omaan nuottaan Joma iskeytyi 56 kertaa. Kolmas sija oikeutti kuitenkin kotietuun ja näin puolivälieräsarjan kaksi ensimmäistä ottelua pelataan Opinmäessä.

Vastustaja on vahva tuttu, varmasti toista sataa kertaa kohdattu Ilves FS. Futsal-Liigan kestomenestyjä sijoittui runkosarjassa sijalle kuusi saldolla 11 voittoa, yksi jatkoaikatappio sekä 10 tappiota, yhteensä plakkariin kertyi 34 pistettä. Ilves teki runkosarjassa 68 maalia ja päästi 62, joten huomattavasti vähämaalisempia otteluita nähtiin Ilveksen runkosarjataipaleella.

GFT vei runkosarjassa keskinäiset ottelut kohtuullisen selkein 7-2- ja 5-2-lukemin, mutta kultaisilla on silti varmasti takaraivossa revanssi viime kaudelta. Tuolloinhan samat joukkueet kohtasivat samassa vaiheessa, samoista asetelmista kultaisten omittua kotietu itselleen. Ilves haki kotiedun itselleen voittamalla sarjan avauksen. GFT voitti kaksi seuraavaa matsia ja pääsi Tampereella koittamaan sarjan katkoa. Sitä ei koskaan nähty: Ilves voitti neljännen ja viidennen ottelun ja kultaisten kesäloma alkoi kovin aikaisin.

Nyt lähdetään joka tapauksessa jälleen puhtaalta pöydältä uuteen sarjaan. Ilveksen kokenut kaarti, Antti Teittinen ja heidän runkosarjan paras pistemiehensä, Tomi Lahtinen ovat pelanneet kauden isoimpia pelejä vuodesta toiseen ja lienee päivänselvää, että tamperelaiset nostavat puolivälieriin oman pelinsä tasoa, puolustavat tiiviisti ja ovat erikoistilanteissa huolellisia sekä hyökätessä että puolustaessa.

Erikoistilanteiden merkitys puolustuspelaamisen tiivistyessä ja maalimäärien pudotessa korostuu joka kevät pudotuspeleissä.

Ilveksen materiaali ei ole niin laaja kuin kultaisten, mutta esimerkiksi Lassi Lintula on liigan eliittipelaajia ja valtava pivotpelaaja Jaakko Ahokas tarjoaa hyökkäyspeliin lisäuhkaa. Rafan vasen jalka on myös huomioitava, hieman tutkan alla kauden ollut brasilialainen syttyy varmasti tosipelien alkaessa.

Ilveksen puolivälieräpaikka on ollut pitkään selviö, ja joukkue on selkeästi säästellyt tärkeimpiä pelaajiaan pudotuspelien alkuun, runkosarjan lopussa plakkariin ropisi kolme tappiota. Katse on siis jo kauan ollut näissä peleissä ja tupsukorvien miehistö on vuorenvarmasti valmis sarjaan lauantain alkuvihellyksen kajahtaessa Opinmäessä.

GFT:n puolella koko ryhmä on lähes sama kuin viime kaudella, joten kokemusta pudotuspeleistä jokaisella on kauden verran enemmän. Kohtuullisen vahva runkosarja ei auta enää yhtään, ja joukkueen pelaamisen tason on oltava entistäkin parempaa sekä tasaisempaa.

Kentällä on kliseisesti sanottuna oltava jatkuvasti hereillä. Voisi kuvitella otteluiden olevan vähämaalisia ja virheisiin ei siten juuri ole varaa. Kultaiset todennäköisesti hallitsee palloa tässä sarjassa, kun taas Ilves hakee vastahyökkäyspaikkoja ja koittaa tappaa otteluiden tempoa. Kärsivällisyyttä on löydyttävä, matsien voittamiseen tarvittavat maalipaikat tulee varmasti, niissä on oltava kylmäpäinen.

GFT:n tehot jakautuivat runkosarjassa laajalle ryhmälle, kapteeni Panu Aution (20+14) ollessa kultaisten tehokkain pelaaja. Myös 22 tehopistettä iskenyt Ari Makowski ja 15 maalia iskenyt Timo Mikkonen olivat tehopuolella onnistujia. Myös kevääksi mukaan joukkueeseen liittynyt Antti Arvola ehti kerätä väkevät 12+7 tehot.

Joukkueen plusmiinustilastossa parhaiten onnistuivat Autio, jonka saldo jäi peräti 43 maalia plussalle sekä puolustuspelaamisen priimus Niko Stenholm, joka nettosi 34 maalin verran positiivisen tuloksen. Puolustuksen kautta on mentävä pudotuspeleissäkin, sillä perinteisesti otteluita voitetaan hyökkäämällä ja mestaruuksia puolustamalla. Isoa osaa puolustuspelaamisesta näyttelee myös maalivahtipelaaminen, Antti Koivumäki takaa joukkueelleen mahdollisuuden voittoon jokaisessa ottelussa.

Viikonlopun ottelut Opinmäessä tarjoavat varmasti suuntaa sarjan etenemiselle ja kotiyleisön tuki tulee tarpeeseen. Pudotuspelien avausviikonloppuna on voimassa lipputarjous, lauantain ottelulippua näyttämällä sunnuntaina lipunmyynnissä saat lippusi 5€ hintaan.

Ennen lauantain ensimmäistä puolivälierää pelataan klo 13:15 naisten Futsal-Liigan kärkikamppailu GFT-ACE, jossa kultaiset voi varmistaa paikkansa välierissä. Naisten otteluun on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, jonka voi suorittaa MobilePaylla, maksuohjeet löytyvät hallilta.

Miesten pelin liput maksavat 10€, alennusryhmiltä 6€ ja alle 12-vuotiailta 0€. GFT Musta -kausikortilla sisäänpääsy alennusryhmien hinnalla. Maksutapoina sekä lipunmyynnissä että kahviossa toimivat MobilePay ja käteinen.

Lämpimästi tervetuloa Opinmäkeen kannustamaan GFT kohti välieriä!