Puolivälieräkaravaani siirtyy Tampereelle

22.03.2019 Off By admin

Ilves FS – GFT la 23.3.2019 klo 14:00, Tesoma
Ilves FS – GFT su 24.3.2019 klo 14:00, Tesoma
Futsal-Liigan kauden 2018-2019 puolivälierien 3. ja 4. ottelu.

GFT:n puolivälierien lähtökiihdytyksessä oli deja vu -ilmiö vahvasti läsnä. Vastustajaksi päätyi viime kauden tapaan Ilves FS. Myös ensimmäisten puolivälierien ottelut muistuttivat viimekautisia, tiiviisti pelannut tamperelaisryhmä napsi ensimmäisestä ottelusta voiton, GFT:n ollessa vahvempi sunnuntain osaottelussa.

Näinpä tulevaan viikonloppuun Tampereelle lähdetään otteluvoittojen ollessa 1-1, aivan kuten viime kaudellakin. Voittojen ollessa tasan ja välieräpaikan huutaessa kolmea kiinnitystä, pelataan Tampereella kahteen kertaan, Tesoman palloiluhallissa vihelletään ottelut käyntiin klo 14:00 sekä lauantaina että sunnuntaina.

Kokemusta pursuava Ilves pyrki Opinmäessä hyydyttämään otteluiden tempoa parhaansa mukaan ja säästelemään energiatasojaan aina sen ollessa mahdollista. Kapealla miehistöllä pelannut Ilves-ryhmä pystyy erinomaisesti maksimoimaan vahvuutensa ja se pakottaa kultaiset onnistumaan puolivälieräsarjassa maksimaalisella tavalla.

“Avauspelit olivat hyvin odotetunlaista tarkkaa playoffpelaamista. Harmittavasti hävittiin lauantaina heikkoon oman maalinedustan ja keskisektorin puolustamiseen ekalla jaksolla, mutta tuon jälkeen ei Ilveksellä ollut aseita maalintekoon. Odotetusti myöskään heitä vastaan maalipaikkoja ei älyttömiä määriä luoda, vaikka pallonhallinta ajoittain selkeästikin meillä olikin”, summaa Ilvestäkin urallaan edustanut Niko Stenholm avausviikonloppua.

Jo ensimmäiset ottelut osoittivat, että tiiviimpien puolustuksien syödessä enimmät maalipaikat, nousee erikoistilanteiden merkitys pudotuspeleissä. Ensimmäisissä otteluissa tehtiin kahdeksan maalia, joista yli kolmannes syntyi juurikin pysähtyneiden hetkien kuvioista. Molempien ryhmien voi odottaa teroittavan erikoistilannepuolustamisen perusprinsiippejä viikon harjoituksissa.

Kultaisiin tärkeää voittamisen kulttuuria ja kokemusta tuova Stenholm on kääntänyt muun joukkueen tavoin katseensa kohti Tesoman tuplaviikonloppua ja resepti kahteen voittoon on selvillä.

“Mieluisa tulos tulee pitämällä nollat omissa ja tekemällä hommia yhdessä samalla tasolla kuin sunnuntaina. Maalipaikkoja saadaan kyllä riittävästi oman pallonhallinnan ja hyvien erikoistilanteiden kautta”.

Runkosarjassa GFT paukutti maaleja yli sata kappaletta ja osumat jakautuivat mukavan tasaisesti ympäri pelaajistoa. Stenholm itse on koko kauden lähtenyt tutusti puolustuspelaaminen edellä ja avausmaaliakin saatiin odotella pitkään, kunnes verkko heilahti kotiottelussa PP-70:a vastaan tammikuussa. Lopulta runkosarjan maaleista neljä kirjattiin Stenholmille ja sunnuntain toisessa puolivälierässä syntyi jo kauden viides maali. Joko maalikiintiö on täynnä?

“Ei hätää, kyllä niitä maaleja tuli alkukauden aikana jemmattua vaikka koko joukkueen tarpeisiin. Eihän parasta iskukykyä kannata syksyllä näyttääkään!”

Viikonloppuna pelataan siis sarjan kolmas ja neljäs puolivälierä ja jos sarja on näidenkin otteluiden jälkeen tasan, ratkaistaan välieriin etenijä keskiviikkona 27. maaliskuuta klo 19:00 Opinmäessä.

Kotiin jäävät kannattajat voivat jännätä ottelut Futsal-Liiga.tv -osoitteen välityksellä.