Puolivälieräsarja jatkuu Tampereella

22.03.2018 Off By admin
Viime viikonloppuna startattiin Futsal-Liigan pudotuspelit puolivälierillä. GFT ansaitsi kotiedun runkosarjan neljännellä sijallaan ja vastaan lopulta valikoitui perinteikäs ja menestynyt Ilves FS. Lauantain ottelu päättyi tasaisten vaiheiden jälkeen tupsukorvien 2-0-vierasvoittoon, mutta sunnuntaina kultaisten peli-ilme oli aivan eri luokkaa ja tamperelaiset lähetettiin Opinmäestä 7-2-tappio niskassaan kohti kotia.

Paras viidestä -systeemillä pelattava puolivälieräsarja jatkuu siis viikonloppuna Tampereen Kauppi Sports Centerissä otteluvoittojen ollessa tasan 1-1. Sekä lauantaina että sunnuntaina pelataan Ilveksen isännöimänä ja lauantain ottelun voittaja pääsee koittamaan sarjan katkaisemista heti sunnuntaiehtoona. Mikäli voitot vielä viikonlopunkin jälkeen ovat tasan, pelataan viides ja ratkaiseva ottelu Opinmäessä keskiviikkona 28. maaliskuuta klo 19:00.

”Ensimmäisessä pelissä emme saaneet jostain syystä itsestämme kaikkea irti, mutta sunnuntaille paransimme huomattavasti ja pystyimme hallitsemaan peliä suuren osan ajasta. Sunnuntain peli jätti totta kai hyvän fiiliksen joukkueelle, mutta pitää muistaa, että Ilveksellä on nyt kotietu hankittuna, joten heille riittää voitot kotipeleistä jatkoon menemiseen”, päävalmentaja Eemeli Jokinen kommentoi puolivälieräsarjan alkukiihdytystä.

Runkosarjan ja pudotuspelien välisistä eroista puhutaan aina paljon, mutta miten pudotuspelit näkyvät kultaisten arjessa, eli treenikentillä?

”Olemme pyrkineet keskittymään oman pelin kehittämiseen läpi kauden ja edelleen se on ykkösprioriteettina”, Jokinen toteaa.

Ensimmäisen pudotuspeliviikonlopun ottelut olivat varsin erilaiset. Lauantaina peli oli tarkkaa puolustamista molemmilta, eikä maalipaikoilla juhlittu. Sunnuntaina sen sijaan peli oli avoimempaa ja GFT:n seitsemän tehdyn maalin lisäksi tuhlattiin esimerkiksi kolme kymmenen metrin rangaistuspotkua ja yksi epäsuora vapaapotku kuudesta metristä. Mutta mitä Jokinen odottaa tulevilta vierasotteluilta?

”Odotan näkeväni sen tyylisen GFT:n kentällä molemmissa peleissä, joka nähtiin sunnuntain koitoksessa. Varmasti kaksi tiukkaa ja oletettavasti vähämaalista peliä on luvassa”.

Puolivälieräsarja jatkuu siis viikonloppuna seuraavasti, ottelut voi katsoa Futsal-Liiga.tv -osoitteesta;

Kolmas puolivälierä, Ilves – GFT la 24.3. klo 16:30, Kauppi Sports Center, Tampere.
Neljäs puolivälierä, Ilves – GFT su 25.3. klo 19:00, Kauppi Sports Center, Tampere.

(Tarvittaessa viides puolivälierä, GFT – Ilves ke 28.3. klo 19:00, Opinmäki, Espoo).