Puolivälieräsarja katkolla lauantaina Opinmäessä

15.04.2022 Off By admin

GFT:n ja SoVo:n välinen Miesten Futsal-Liigan puolivälieräsarja ratkaistaan viikonloppuna.

Viime sunnuntaina GFT nappasi Somerolla ensimmäisestä kohtaamisesta voiton maalein 4-1. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa, joten voittamalla lauantaina Espoossa GFT etenisi välieriin. Mikäli SoVo onnistuu voittamaan lauantaina, pelataan ratkaiseva kolmas ottelu heti sunnuntaina niin ikään Espoossa.

Avausottelu oli GFT:ltä ehjä esitys. Vierasvoitto takaa erinomaiset lähtökohdat Opinmäen kohtaamiseen. Kultaisten Johannes Axerud kertoo, että pudotuspelihuumaan aistii joukkueen tekemisessä. Pelaamisen eri osa-alueita halutaan kuitenkin yhä parantaa.

“Ensimmäisen pelin jälkeen keskityttiin erityisesti transitioihin, mutta myöskin yleisesti keskusteltiin onnistumisista. Transitioissa halutaan viedä varsinkin omat hyökkäykset paremmin loppuun.”

“Joukkueessa on ollut tosi hyvä meno ja yhtenäinen meininki. Raimokin hymyilee päivittäin. Kaikista näkyy, että kautta on vielä paljon jäljellä.”

Edelliseltä SoVo:n vierailulta Opinmäessä GFT:llä on katkeria muistoja. Tammikuisessa runkosarjan kohtaamisessa GFT hukkasi viimeisellä kympillä 3-0-johtonsa, ja SoVo poistui Espoosta täyden pistepotin kanssa 4-3-voitolla. Axerud tiedostaa vastustajan vaarallisuuden, mutta luotto omaan tekemiseen on vahva.

“Opinmäki tarjoaa meille kentän koosta johtuen mahdollisuuden ottaa vielä paremmin peli haltuun, mutta samalla vastahyökkäyksissä on SoVo:lla enemmän tilaa. Pitää myös muistaa, että heillä on kaikki pelissä: tulos tai ulos. Meidän pitää valmistautua henkisesti siihen, valmiina blokkaamaan vaikka käsin jos tarve vaatii.”

GFT ja SoVo kohtaavat siis lauantaina kello 16.00 Opinmäen liikuntahallissa. Mahdollinen kolmas kohtaaminen pelattaisiin sunnuntaina samaisessa hallissa kello 15.00. Tervetuloa kannustamaan GFT välieriin!