Puolivälieräsarja starttaa lauantaina Espoossa

30.03.2022 Off By admin

Naisten Futsal-Liigan pudotuspelit alkavat viikonloppuna

GFT aloittaa pelinsä Naisten Futsal-Liigan pudotuspeleissä lauantaina. Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut GFT kohtaa puolivälierissä Ylöjärven Ilveksen. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa. Avausottelu pelataan lauantaina Espoossa, toinen sekä mahdollinen kolmas kohtaaminen on ohjelmassa ensi viikolla Ylöjärvellä.

GFT:n runkosarjaan mahtui monenlaisia vaiheita. Rikkonaisen alun jälkeen joukkue saatiin kunnolla kasaan ja myös tulokset paranivat. Runkosarjan jälkimmäisellä puoliskolla, erityisesti helmikuussa, kokoonpanotilanne oli haastava, mikä vaikutti rutkasti pelaamiseen. Päävalmentaja Petri Kettusen mukaan alkuvuoden haasteet on nyt selätetty.

“Alkuvuosi oli todella hankalaa koronan takia. Se toi mutkia matkaan ja vaikutti paljon meidän tekemiseen. Tehtiin toki myös paljon kokeiluja ja ajettiin nuorempia pelaajia sisään. Fokus on kuitenkin ollut koko ajan playoffeissa. Nyt on päästy muutama viikko treenaamaan kohtuullisen hyvin. Lähtökohdat pudotuspeleihin ovat nyt hyvät, ja joukkueesta on tosi vahva fiilis.”

Runkosarjassa GFT sijoittui siis lopulta viidenneksi ja kohtaa puolivälierissä neljäntenä olleen Ylöjärven Ilveksen. YIlveksen runkosarja oli nousujohteinen – ensimmäisestä seitsemästä ottelusta se voitti vain yhden, mutta seuraavasta 15 ottelusta joukkue puolestaan hävisi vain kolme. Keskinäiset ottelut GFT:n ja Ylöjärven Ilveksen välillä menivät tasan. GFT voitti marraskuussa Espoossa, ja YIlves helmikuussa kotonaan.

Kettunen tiedostaa ylöjärveläisten pirteät otteet, mutta on luottavainen joukkueensa tasosta.

”Meille ei ollut väliä kuka sieltä tulee vastaan, ketä tahansa vastaan voidaan lähteä luottavaisena. YIlves pelasi hyvän runkosarjan. Heillä on hyvä oma tapansa pelata, joten saadaan lyödä ihan parasta pöytään. Uskotaan kuitenkin vahvasti meidän omaan tekemiseen, joten tosi luottavaisin fiiliksin ollaan.”

Entä millainen GFT pudotuspeleissä nähdään?

“Toivottavasti päästään yllättämään sillä, miten taktinen joukkue oikeasti ollaan. Jopi (Johannes Axerud) on tuonut pelaamiseemme paljon uutta. Tietysti halutaan prässätä kovaa ja olla aktiivinen joukkue. Parhaimmillaan meitä vastaan on tosi inhottavaa pelata.”

GFT ja Ylöjärven Ilves kohtaavat puolivälieräsarjan avausottelussa lauantai-iltana kello 19.00. Ottelu pelataan tuttuun tapaan Opinmäen liikuntahallissa. Tervetuloa kannustamaan Kultaiset voittoon!