Reissuviikonlopusta täydet pisteet

24.01.2021 Off By admin

GFT pelasi viikonloppuna kaksi voitokasta vierasottelua Miesten Futsal-Liigassa. Lauantaina kaatui Sievi FS ja sunnuntaina JoSePa.

GFT sai lauantaina vastaansa nälkäisen kotijoukkueen. Sievi FS oli hakenut marraskuussa voiton Espoosta, ja nyt sillä oli alla kaksi voitokasta peliä viikon takaa. Molemmilla joukkueilla oli muutama poissaolo lauantain ottelussa. Vauhdikkaassa pelissä riitti jännitystä loppuun asti.

Ottelu alkoi räväkästi, ja GFT siirtyi johtoon jo ajassa 0.55, kun Bene Filppu tuikkasi irtopallon lähietäisyydeltä sisään. GFT loi tämän jälkeen hyviä paikkoja, mutta seuraava maali oli kotijoukkueen käsialaa. Henri Heikkilä ohjasi hienon hyökkäyksen päätteeksi Sievin ensimmäisen. Muutama minuutti tasoitusmaalin jälkeen Jaakko Alasuutari siirsi Sievin 2-1-johtoon. GFT:llä oli mahdollisuuksia kuitata tämä, mutta Sievi-molari Miika Toivolaa ei ennen taukoa enää ohitettu. Tauolle Sievin 2-1-johdossa.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen tapaan vauhdikkaasti. Reilun minuutin jälkeen GFT tasoitti, kun Eeli Niemelän vapaapotku painui maalivahdin käsien kautta verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin GFT menetti pallon omassa päässä ja Sievin Jesse Heinonen ujutti kotijoukkueen 3-2-johtoon. Kultaisten kolmas osuma syntyi puolestaan Sievin puolustuksen avustuksella, kun Antti Arvola pääsi viimeistelemään hyökkäysalueen riiston jälkeen. Pari minuuttia myöhemmin GFT iski rajapotkun jälkeen, kun Eetu Kauria pommitti lähes puolesta kentästä 4-3-johtomaalin.

Jori Lagerblom otti GFT:n maalilla tärkeitä torjuntoja, eikä Sieviä päästetty enää tasoihin. GFT sen sijaan iski jälleen erikoistilanteesta. Ari Makowski tykitti kulmapotkun jälkeen volleysta lukemat 5-3:een. Muutama minuutti ennen loppua Sievi alkoi jahdata osumia lentävällä maalivahdilla. Kavennusmaali rakentui ajassa 38.15, kun Aaro Hedman pääsi viimeistelemään maalinedustalta. GFT selvitti kuitenkin loppuhetket, joten tällä kertaa Sievin kiri ei tuonut sarjapisteitä. Kultaisille voitto maalein 5-4.

Lauantain ottelun parhaina palkittiin GFT:n Antti Arvola (1+1) sekä Sievin Juho Alasuutari. GFT:n päävalmentaja Kim Räisänen oli tyytyväinen voittoon.

“Tiedettiin, että Sievi on meille vaikea vastustaja. Meillä on iso kunnioitus heitä kohtaan. Sievin kanssa on ollut useita tiukkoja pelejä, ja vaikea peli se nytkin oli. Toiselle jaksolle pystyttiin nostamaan tasoamme ja saatiin laajasti onnistumisia, mikä riitti voittoon. Lopussa Sievi pääsi pyörittämään vaarallista yv-peliään, mutta onneksi kestettiin se.”

4-5 38.15 Hedman (Kääntä)

Noin 21 tuntia Sievi-ottelun päättymisen jälkeen vihellettiin käyntiin viikonlopun toinen koitos. Sunnuntaina pelattiin Joutsassa ja vastassa oli JoSePa. JoSePa sai kokoonpanoonsa takaisin muutaman viikon sivussa olleen Joonas Manzon. Kotijoukkueen tuli otteluun pirteästi, mutta GFT oli lopulta vahvempi maalein 5-1.

JoSePa oli lähellä maalintekoa jo 15 sekunnin pelin jälkeen, mutta Jori Lagerblom oli GFT:n maalilla tilanteen tasalla. Lagerblom esitti avausjaksolla useita mainioita torjuntoja, kuten myös virkaveli Aake Partio toisessa päässä. Jakson ainoa täysosuma nähtiin GFT:n aikalisän jälkeen 14 minuutin kohdalla. Lasse Saari siirsi Kultaiset johtoon Timo Mikkosen mainiosta poikittaissyötöstä.

Toisella puoliskolla GFT piti ohjat pelistä vahvasti käsissään. Jaksoa oli pelattu kolme minuuttia, kun Eetu Kaurian tarjoilemasta kulmapotkusta pääsi tällä kertaa tälläämään Timo Mikkonen: 2-0. Kolmas osuma syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin. Eetu Kaikkolan mainio pystysyöttö tavoitti Kaurian, jonka jatko painui verkkoon.

Vajaa neljä minuuttia ennen loppua JoSePa onnistui lentävän maalivahdin avulla, kun Manzon laukaus painui alakulmaan. JoSePan ylivoimapyöritys jatkui, mutta tämä helähti pian omassa päässä. Kauria blokkasi laukauksen omalla alueella, ja pallo suuntautui suoraan tyhjään JoSePan maaliin. Myös viides osuma syntyi tyhjiin, asialla Antti Arvola. Näin loppulukemat Kultaisille 5-1.

GFT:n parhaana palkittiin Jori Lagerblom, JoSePalta Olli Malin. Päävalmentaja Räisänen kommentoi voitokasta ottelua seuraavasti.

“JoSePa pelasi hyvin ja teki pelin meille vaikeaksi varsinkin alussa. Hiottiin sitten kuvioita, ja päästiin johtoon. Vastustajalla oli kyllä avausjaksolla paikkoja, mutta Lagerblom otti tärkeitä torjuntoja. Lopulta oltiin pelillisesti parempia ja ansaittiin voitto.”

GFT jatkaa voittojen myötä sarjan kärkipaikalla. Tammikuun seitsemästä ottelusta irtosi kuusi voittoa, kaikkiaan kauden 17 ottelusta on kasassa 43 pistettä. Nyt Kultaiset pääsevät huilaamaan liigapeleistä parin viikon ajaksi.

“Harmittava KaDy-tappio tuli, mutta muuten ollaan tyytyväisiä tammikuuhun. Oli paljon pelejä ja jouduttiin miettimään treenaamistakin sen mukaan. Hyvät pinnat kuitenkin saatiin ja isoimmilta loukkaantumisilta säästyttiin”, Räisänen sanoo.

JoSePa – GFT 1-5 (0-1)

0-1 14.12 Saari (Mikkonen)

0-2 22.54 Mikkonen (Kauria)

0-3 26.38 Kauria (Kaikkola)

1-3 36.25 Manzo (Kosunen Jarkko)

1-4 37.04 Kauria

1-5 38.14 Arvola (Saari)