Revanssi mielessä Akaaseen

17.01.2019 Off By admin

Leijona Futsal – GFT lauantai 19.1.2019, 15:00 Toijalan monitoimitalo
Futsal-Liigan kauden 2018-2019 runkosarjan 15. ottelukierros

GFT:n miehet suuntaavat lauantaina tien päälle 2-1-voittoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen päättyneen FC Kemi -ottelun perään. Bussin etupuskuri käännetään kohti Akaata ja Toijalan monitoimitaloa, jossa erinomaiseen vireeseen viime kierroksilla päässyt Leijona Futsal haastaa kultaiset. Ottelu vierasparketilla käynnistyy klo 15:00.

Ailahtelevan syyskierroksen jälkeen Leijona Futsal, viime kauden hopeamitalisti, on löytänyt peliään. Viime viikonlopun kahdesta vierasottelusta joukkue sai kasaan täydet kuusi pistettä, kun ensin lauantaina Ilves kaatui 3-0. Sunnuntain voitto oli kenties jopa vieläkin makeampi, kun kotikentällään tällä kaudella aiemmin voittamaton Sievi FS joutui kahden maalin taukojohdostaan huolimatta toteamaan LeiF:n vahvemmakseen 5-2-luvuin. Viikonloppuna iskussa olivat etenkin taitavat vasenjalkaiset pelaajat Dusan Milojevic ja Juhana Jyrkiäinen. He ovat myös molemmat LeiF:n parhaat pistemiehet, kasassa on 17 tehopistettä.

Syksyn kierroksella Opinmäessä LeiF tarjosi kultaisille rajua tukkapöllyä, 5-2-vierasvoitolla pisteet lähtivät tuolloin ansaitusti vierailijan matkaan. Nyt onkin ison revanssin paikka, kun myös LeiF on noussut taisteluun runkosarjan kärkisijoista. Akaalaiset pelaavat vielä perjantai-iltana Futsal cupin puolivälierän Helsingissä SUMU/Tekomoa vastaan, nähtäväksi jää, onko tuolla ottelulla vaikutusta lauantain iltapäivässä.

Kultaisten puolella on hyvin tiedossa mitä lauantaina on odotettavissa. Kenttä Toijalassa on huomattavasti pienempi kuin kotiparketti Opinmäessä. Se johtaa usein fyysiseen pelaamiseen, ja pelit usein ratkeavat maalien edessä, kumpi on vahvempi irtopalloissa ja kaksinkamppailuissa, kerää useimmiten enemmän sarjapisteitä. Aiempina kausina on liian monta maalia päästetty hieman lepsun puolustamisen seurauksena juurikin LeiF:n vieraana, nyt ne pitää karsia pois.

Joukkueen terveystilanne on pitkäaikaisloukkaantuneita lukuun ottamatta hyvä, mutta Lasse Saari keräsi Kemiä vastaan kauden neljännen keltaisen korttinsa ja on täten pelikiellossa. Muuten päävalmentaja Ville Sihvonen pääseekin valitsemaan kokoonpanonsa vapaasti koko miehistöstään. Kuinka kultaisten lauantai Leijona Futsalin vieraana sujuu, sitä voi kotikatsojat seurata Futsal-liiga.tv -osoitteesta.

Lauantain ottelua seuraa viikon päästä tuplakotiottelut Opinmäessä, ensin lauantaina 26. päivä vierailevana osapuolena on PP-70, sunnuntaina kylään saapuu Oulusta Tervarit. Molemmat kotiottelut alkavat tutusti klo 16:00. Lauantaina ennen miesten ottelua pelataan naisten Futsal-Liigan ottelu GFT – Riemu klo 13:15.