Runkosarja huipentuu paikallisotteluun

26.03.2021 Off By admin

GFT kohtaa lauantaina HIFK:n Naisten Futsal-Liigassa. Jaossa on paitsi pääkaupunkiseudun herruus, myös sijoittuminen runkosarjassa vähintään kolmen joukkoon.

Kultaisten runkosarjan viimeinen koitos on edessä lauantai-iltapäivänä. Suuntana on Pirkkolan palloiluhalli ja vastassa HIFK. Tammikuun derbyssä HIFK haki tiukan taiston jälkeen jatkoaikavoiton Espoosta, joten Kultaisilla riittää lauantaina nälkää revanssiin.

Panoksia on pelissä myös sarjatilanteen kannalta. GFT on ennen päätösottelua kolmannella sijalla yhden pinnan HIFK:n edellä. HIFK tarvitsee siis voiton noustakseen vielä Kultaisten ohi. Sarjan kärjessä Ilves on varmistanut runkosarjan voiton. Toisella sijalla oleva MuSaFutsal on yhden pisteen GFT:n yläpuolella, ja se kohtaa päätöskierroksella FC Halikon.

GFT on voittanut 21 ottelustaan yhteensä 16. Tehtyjä maaleja on ennen viimeistä peliä 97. Sisäisen pistepörssin kärjestä löytyy liigan pistepörssissä kolmantena oleva Emilia Jokisalo (23+15). Lauantain vastustaja HIFK on voittanut niin ikään 16 peliä, ja on siis yhden pisteen Kultaisten perässä. HIFK on tehnyt yhteensä 84 maalia, myös päästettyjä helsinkiläisillä on hieman GFT:tä vähemmän. HIFK.n tehokkaimmat ovat olleet Hanna Halonen (16+7) ja Anna-Kaisa Hannuksela (11+12).

GFT ja HIFK kohtasivat ensimmäisen kerran tammikuun alussa Opinmäessä. Silloin GFT oli vielä minuutti ennen täyttä aikaa kiinni kolmessa pisteessä, mutta HIFK tasoitti 45 sekuntia ennen summeria 2-2:een. Jatkoajalla “Tähtirinnat” maalasi kahdesti, ja voitto karkasi Helsinkiin. Kultaisten Johanna Vasara povaa, että nyt lauantaina pisteet lähtevät Espooseen.

“Edellisessä derbyssä meillä oli tosi hyvä ja luottavainen fiilis omaan peliin läpi ottelun. Suurimman osan ajasta peli olikin hyvin hallussa ja saatiin maalipaikkoja luotua. Harmillisesti jatkoajalla peli kuitenkin ratkesi HIFK:lle. Lauantaina matkustetaan Helsinkiin ja otetaan pisteet korkojen kera takaisin.”

Derby HIFK:ta vastaan on Kultaisille siis lokakuussa alkaneen runkosarjan viimeinen. Vasara kehuu tiiviin joukkueen tekemistä pitkin erikoista kautta.

“Jo sarjan alkaessa meillä oli tiedossa, että kausi tullaan vetämään pienellä ringillä. Sen lisäksi kausi on muutenkin ollut poikkeuksellinen ja haastava. Voidaan kuitenkin koko joukkue taustoineen olla ylpeitä siitä, miten ollaan asiat hoidettu, ja missä tilanteessa ollaan nyt pleijareiden lähestyessä.”

Runkosarjan viimeinen peli alkaa Pirkkolassa lauantaina jo kello 13.00. Ottelu pelataan ilman yleisöä, suora lähetys on katsottavissa Solidsportissa.

HIFK FS – GFT lauantaina 27.3. klo 13.00