Runkosarja päätökseen derbyoitolla!

28.03.2021 Off By admin

Naisten Futsal-Liigan runkosarja saatiin päätökseen lauantaina. GFT päihitti HIFK:n maalein 4-2 ja varmisti samalla runkosarjan kolmannen sijan.

Lauantai-iltapäivän pääkaupunkiseudun paikallisotteluun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. Tammikuussa pelattu GFT:n ja HIFK:n historian ensimmäinen derby päättyi Tähtirintojen jatkoaikavoittoon, joten GFT lähti nyt metsästämään revanssia Helsinkiin. Lisäksi lauantain ottelussa oli panoksena sijoittuminen runkosarjassa kolmanneksi. Pirkkolassa nähtiinkin vauhdikas ja viihdyttävä mittelö, josta Kultaiset saalisti voiton lopulta maalein 4-2.

Ottelun alkuminuutit oli tasaista taistoa, eikä maalipaikkoja liiemmin auennut kummassakaan päässä. Ensimmäinen täysosuma nähtiin ajassa 7.32. Daniela Tjeder lähetti rajapotkun maalinedustalle, jossa Kiia Laine oli hakeutunut maalipaikkaan ja pääsi viimeistelemään pelin avausosuman. Kolme minuuttia myöhemmin Kultaiset onnistui uudelleen, kun Emilia Jokisalon laukaus kaukaa painui kimmokkeen kautta verkkoon, ja lukemat Kultaisille 2-0.

HIFK loi myös reilusti painetta GFT:n päätyyn, mutta Kultaiset puolusti hyvin, ja Heidi Tahvanainen otti maalilla pari erinomaista torjuntaa. Tähtirinnat saivat kuitenkin kuparisen rikki vielä ennen taukoa. Hilla Romppanen pudotti keskustaan vetopaikkaan Tuula Siréninlle, joka laukoi kavennuksen entisen seuransa verkkoon. Tauolle GFT:n 2-1-johdossa.

Toisen jakson alkuvaiheilla HIFK loi muutamia kelpo tilaisuuksia, mutta Tahvanainen esitti hyviä torjuntoja Kultaisten maalilla. GFT sen sijaan osoitti jälleen hyökkäysalueen tehokkuuteensa iskemällä 3-1-osuman ajassa 26.58, kun Jenni Talvela ohjasi Jokisalon lähettämän laukauksen sisään. Tämän jälkeen Kultaisille tarjoutui pari mainiota mahdollisuutta niitata neljäs osuma, mutta sitä ei vielä nähty.

HIFK jahtasi ahnaasti kavennusta, ja kuusi minuuttia ennen loppua Jasmine Stubben kääntö pienestä kulmasta löysi tiensä etukulmasta häkkiin. Enää maalin tappiolla ollut HIFK haki osumia hyödyntäen puoleen kenttään usein noussutta maalivahti Tytti-Maria Mikkolaa. Muutama hyvä paikka aukesikin, mutta Tahvanaisen torjunnat pitivät johtoaseman Kultaisilla.

Puoli minuuttia ennen loppua GFT sinetöi pelin, kun Jokisalo tavoitti pitkällä pallolla Laineen hyökkäyspäästä, ja Laine viimeisteli haltuunottonsa jälkeen loppulukemat 4-2:een. Näin GFT:lle vahva derbyvoitto ja samalla runkosarjan kolmas sija. GFT:n parhaana palkittu Emilia Jokisalo oli mielissään lauantain matsista.

“Peli oli mukavaa vääntöä. Onnistuttiin luomaan paljon maalipaikkoja ja puolustamaan hyvin omaa maalia. Useat maalipaikat oli ratkaisevia, että saatiin täydet pisteet.”

“Runkosarjan loppua kohden pelirytmi ja taso on ollut kova, mikä antaa meille hyvät lähtökohdat pudotuspeleihin. Kevättä kohden on parannettu ja saatu tärkeitä voittoja. Nyt jatketaan vaan entistä kovempaa.”

GFT kohtaa parin viikon kuluttua alkavassa puolivälieräsarjassa runkosarjassa kuudenneksi sijoittuneen Kampuksen Dynamon.

HIFK FS – GFT 2-4 (1-2)

7.32 Laine (Tjeder)

10.55 Jokisalo (Tjeder)

17.50 Sirén (Romppanen)

26.58 Talvela

34.09 Stubbe (Putaala)

39.24 Laine (Jokisalo)