Runkosarja pakettiin – haastattelussa seurapresidentti Raimo Kalliokoski

08.03.2018 Off By admin
Syyskuussa alkanut Futsal-Liigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille pelattu. Puolivälieriin etenevät joukkueet ovat jo selvinneet, mutta pelattavaa riittää vielä sekä putoamistaistossa että puolivälierien kotiedusta, eli neljännestä sijasta. Ja kuin tilauksesta, neljännen sijan keskenään ratkaisevat GFT ja Someron Voima kohtaavat toisensa Espoossa Opinmäen liikuntahallissa lauantaina klo 15:00.

LeiF-tappion jälkeen näytti siltä, että neljäs sija on jo kultaisten saavuttamattomissa, mutta Ilveksen ja SoVon menettäessä pisteitä omissa otteluissaan ja GFT:n kaataen ensin Mad Maxin, sitten tyrmäten PJK:n ja lopulta myös riistäessä kolme pistettä KaDylta, on tilanne se, että voitto SoVosta kotikentällä lauantaina varmistaa kultaisten kotiedun puolivälieriin.

Pelillisten panosten lisäksi lisävärinää peliin tuo GFT:n ja Suomen maajoukkueen pitkäaikaisen valmentajan Ville Sihvosen paluu Opinmäkeen, tällä kertaa vierailijan peräsimessä. Sihvonen edusti kultaisia ensin pelaajana ja sitten päävalmentajana usean vuoden ajan, mutta lauantaina näitä ei muistele kukaan, päin vastoin, Sihvonen varmasti janoaa voittoa Espoosta.

GFT voitti somerolaiset viime kaudella kolmesti, kahdesti sarjassa ja kertaalleen cupissa, mutta tällä kaudella keskinäisissä on SoVo ollut niskan päällä; Pohjoismaiden mestaruusturnauksessa SoVo voitti finaalissa kultaiset 3-2 ja alkukauden liigaottelussa loppuluvut olivat Somerolla tismalleen samat. Revanssihenkeä löytynee kultaisten kopista vuoren varmasti.

SoVon riveistä löytyy laatua, maajoukkueen vakiokalustoon kuuluvat tehohyökkääjä Arber Istrefi ja maalivahti Marko Laaksonen ovat Futsal-Liigan eliittiä pelipaikoillaan, heitä säestävät muun muassa vielä viime kaudella GFT:a edustanut Alysson Faria Soares sekä voimakkaan laukauksen molemmilla jaloillaan omaava Gezim Voca. Somerolaisten vahvuudet ovat ehdottomasti hyökkäyspäässä, mutta Ville Sihvonen osaa organisoida puolustuspelin tiiviiseen formiin, joten SoVolla on rahkeita mennä keväällä pitkälle.

GFT pelasi kuluneen viikon tuplavierasottelut kapeilla miehistöillä, kun pelaajia putosi rosterista pitkin viikkoa ja pelien välissä. Pieniä kolhuja tuli myös molemmissa otteluissa, mutta voittoja on kerätty sekä ”neljällä kentällä” pelatessa että alle kahdeksan kenttäpelaajan rostereilla. Laatua ja tasaisuutta miehistöstä löytyy, sekä tervettä kilpailua pelipaikoista. Kun pelikieltoja ei ole rasitteina, pääsee Eemeli Jokinen otteluun loistavasta tilanteesta lähes kaikkien pelaajien ollessa hänen käytettävissään. Mielenkiintoista onkin nähdä, millaisella peluutuksella lauantaina lähdetään liikkeelle.

Viime viikonloppuna tehokkaita olivat etenkin Antti Arvola (3+3) ja Panu Autio (4+1). Lauantaina GFT:n liigaotteluihin paluun tehnee Marquinhos, joka kävi voittamassa kuluneena viikonloppuna junioreiden Suomen mestaruuden. Hänen myötään kultaisten hyökkäyspelaamiseen tulee vielä säväys lisää oveluutta ja taitoa. Myös miesflunssastaan ilmeisesti toipunut Ari Makowski nähtäneen Opinmäen parketilla pelaavassa kokoonpanossa.

Tämän kauden otteluennakoissa on ääneen päässyt usea pelaaja sekä taustaryhmän jäsen. Yhtä miestä ei ole vielä kuultu ennakoissa, mutta lienee rehellistä sanoa, ettei GFT olisi GFT ilman häntä, hän on tietenkin seuran presidentti, Raimo Kalliokoski.

Raikka, Futsal-Liigan runkosarja on viimeistä silausta vaille valmis. Miltä joukkueen pelaaminen on runkosarjassa näyttänyt?

”Alussa pelaaminen oli kaameaa, sittemmin meno on hieman parantunut”.

Juniorit voittivat mestaruuden, naiset ovat varmistaneet välieräpaikkansa, miehet voittivat Supercupin ja GFT/2 nousivat sarjaporrasta ylöspäin. Millä mielin olet seuran toimintaa tarkastellut tällä kaudella?

”Samoilla tavalla kuin miestenkin tilannetta, eli hyvin vaihtelevalla mielellä”.

Mitä odotuksia on ennen pudotuspelejä?

”Odotan samaa kuin junioreiltamme, mestaruutta. Vain mestaruus kelpaa”.

Lauantaina runkosarjan viimeinen, erittäin suurten panosten kamppailu GFT – SoVo Opinmäessä. Aikaisemmista kotiotteluista poiketen peli alkaa jo klo 15:00. Liput maksavat 8€, alennusryhmät 5€ ja alle 12-vuotiaat ilmaiseksi sisään. Varaathan käteistä mukaasi. Kentällä on kosolti panosta, jokaisen katsojan tuki on tärkeää ja siivittää pelaajia kentällä antamaan hieman enemmän! Ota siis kaverisi mukaan, tulkaa viettämään lauantai-iltapäivä huippufutsalin parissa ja kannustakaa GFT kohti puolivälierien kotietua, teidän avullamme se saavutetaan!