Shokkialku oli liikaa GFT:lle

16.03.2019 Off By admin

GFT – ACE 3-4 (2-4)

Ensimmäinen ja toinen puoliaika ottelusta.

Toiseksi viimeiseen runkosarjan otteluun saatiin jalkeille väkevä 2+9 pelaajan nippu. Ilouutisena kaksi loukkaantumisten jäljiltä mukana ollutta pelaajaa, kun sekä Laine että Hakala saatiin jälleen mukaan vahvuuteen. Otteluun lähdettiin viisikolla TahvanainenPerälä-Hakala-HiukkaTjeder. Kotijoukkue oli kuitenkin heti alkuun pulassa puolustuksensa kanssa ja ACE pääsi iskemään ensimmäisen maalinsa jo ottelun toisella minuutilla. Takatolpalle vapaaksi jäänyt Tetri pääsi ampumaan lukemat 0-1.

Kentällisen KrögerHirvonen-Laine-Savolainen tehoduo Laine-Hirvonen sai alati luotua hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely ei vielä tuottanut tulosta. Sen sijaan ACE:n erikoistilanne tuottaa tulosta, kun GFT:n portin väliin pelataan vapaasti ja lukemat 0-2. Kolmas maali syntyi pian perään, kun ACE:n Lauermaa pääsee tekemään päivän toisensa, kun pallo kimpoaa Tahvanaisen jalan kautta maaliin. Neljäs maali syntyy vastahyökkäyksen päätteeksi, kun pallo kimpoaa ACE:n hyvän hyökkäyksen päätteeksi tolpan kautta maaliin.

0-4 tilanteessa GFT kuitenkin herää ja peliin lyödään oikea vaihde päälle. Hirvosen väkevän prässin päätteeksi pallo ajautuu Laineelle, joka jatkaa pelivälineen maalin eteen juosseelle Hirvoselle, joka tavaramerkkiään noudattaen sijoittaa pallon verkkoon hakien samalla vauhtia lattian pinnasta.

Tästä maalista koko joukkue sai virtaa peliinsä ja pallonhallinta siirtyy yhä enemmän kotijoukkueelle. Pian Tjeder pääsee syöttämään maalin edustalle Hakalalle, mutta pallo viuhuu hieman ohi maalin. Lähes heti perään Hiukka onnistuu pelaamaan laidalle juosseelle Perälälle, joka pääsee suojauksen päätteeksi pyörähtämään ohi ACE:n Lauermaan ja syöttämään pallon Tjederille, jonka vedon ACE:n viimeinen lukko, maajoukkuevahti Ropanen torjuu. GFT myllyttää palloa jatkuvalla tahdilla kohti maalia. Pian pääsee Hiukka lataamaan pallon kohti takatolpalle juossutta Perälää, mutta rinnan korkeudelle tulleeseen palloon ei Perälä onnistu saamaan osumaa.

GFT tiivistää nippuaan ja Tjeder jää pelaamaan pidempää vaihtoa. Saman tien Tjeder onnistuukin pudottamaan pallon oikealle laidalle Laineelle, jonka vaarallinen veto viuhuu vain hieman yli maalin. Pian tilanteen jälkeen GFT meinaa kokea takaiskun, kun ACE pääsee vastahyökkäykseen ja pallo pelataan jo ohi Tahvanaisen, mutta Perälä ennättää maaliviivalle tökkäämään pallon yli päätyviivasta yllättäen sekä Tahvanaisen että itsensä. Toisessa päässä Hakala-Tjeder pääsee pariin kertaan kokeilemaan kavennusta, mutta Ropanen onnistuu jälleen vetämään pidemmän korren.

2-4 kavennus syntyi lopulta ACE:n aikalisän myötä. ACE:n alakerran syöttely koituu kohtaloksi, kun Hiukka lyö päälle jäätävän prässin, ja ACE:n laittamaan korkeaan palloon ennättää ensimmäisenä Perälä. Rinnalla pallo alas, harhautus ensimmäisen pelaajan ohi ja veto vasurilla kahden pelaajan välistä alakulmaan on tällä kertaa Ropaselle liikaa. Saman tien Perälä pääsee jälleen tekopaikalle, kun Hakala pelaa pivotin paikalle juosseelle Perälälle pallon suojaukseen, kääntyminen vain parin metrin päästä maalista, mutta veto ohi maalin. Summeri päättää ensimmäisen puoliajan ja GFT enää kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Toiselle puoliajalle saadaan todella ärsytetty kotijoukkue. Ilon kautta peli kulkee ja maalipaikkoja syntyy liukuhihnalta. Kröger pääsee yrittämään kavennusta hienon juoksun päätteeksi ja myös Hakalalle pelattu paikka takatolpalle näyttää jo varmalta, mutta veto viuhuu yli maalin. GFT tiivistää peluutuksensa viiteen pelaajaan ja kavennusta haetaan tahdonvoimalla. Ajassa 35 Hiukka pääsee syöttämään Tjederille lukemat 3-4. Kaikki on vielä auki.

GFT siirtyy reikäpaitaan ja ylivoima toimii hyvin. ACE onnistuu kuitenkin tukkimaan maalinedustan ja pallo ei tunnu löytävän tietä maaliin. Sivurajasta rakennettu hyvä kuvio meinaa tuottaa tulosta, mutta pallo hieman ohi maalin. ACE:n maalivahti Ropasen koskettua palloon kädellä yli alueensa siunaantuu kotijoukkueelle mahdollisuus tasoitukseen. Vaparivelhottaret Hiukka sekä Tjeder juonivat vetopaikan Hiukalle, mutta veto jää ACE:n muuriin. Kun pelikellossa on jäljellä viisi sekuntia, pelaa vahvan ottelun pelannut Hiukka reikäpaitana pelanneen Perälän vielä vetopaikalle, mutta veto kilpistyy jälleen ACE:n maalin eteen muurautuneeseen puolustukseen. Espoolaisten parhaana palkittiin ensimmäisen kavennusosuman tehnyt Hirvonen.

Tappio tarkoitti kotiedun menettämistä, mutta muiden otteluiden päätyttyä playoff-paikka kuitenkin varmistui. Viimeisessä ottelussa ensi viikolla KaDy:a vastaan Jyväskylässä ottelusta on saatava voitto sekä toivottava FTK:n voittoa Sportista, jotta runkosarjan neljäs sija saadaan vaihdettua vielä edes kolmanteen.