Sievi taisteli voiton Opinmäessä

22.11.2020 Off By admin

GFT:n kausi miesten Futsal-Liigassa jatkui sunnuntaina kotiottelulla Sieviä vastaan. Kultaiset oli pitkään kiinni kolmessa pisteessä, mutta lopulta Sievi nousi voittoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

GFT isännöi Sieviä sunnuntaina Opinmäen liikuntahallissa kauden kuudennessa liigaottelussaan. Ottelu oli kultaisten ensimmäinen yli neljään viikkoon. Sievi nousi varsinaisen peliajan lopussa kahden maalin takaa 3-3 -tasatilanteeseen, ja raapi lopulta voiton rankkarikisasta.

Kultaiset siirtyi 1-0 -johtoon komealla maalilla 14. peliminuutilla. Jerry Sipilä nosti kulmapotkun Ari Makowskille, joka täräytti reilusta kympistä pallon volleylla alakulmaan. Sievi tuli nopeasti tämän jälkeen tasoihin. Henri Heikkilä tarjoili Jaakko Alasuutarille, joka sijoitti alakulmaan. GFT siirtyi uudelleen johtoon, kun Valtteri Rainio kaadettiin rangaistusalueella, ja Antti Arvola pääsi tälläämään kuuden metrin täplältä verkkoon. Ensimmäisen jakson jälkeen 2-1 Kultaisille.

Toisen puoliskon ensimmäinen täysosuma syntyi kymmenen minuutin pelin jälkeen. Rainio syötti ja Kasperi Halme viimeisteli kotijoukkueen kolmannen osuman. Sievi nousi loppuminuuteilla tasoihin lentävän maalivahdin voimin. Kavennusmaali syntyi reilu kolme minuuttia ennen loppua Jarmo Junnon viimeisteltyä maalinedustalta. Ajassa 38.39 Junnon laukaus löysi toistamiseen tiensä verkon perukoille. 40 minuutin jälkeen Opimäen tulostaululla lukemat 3-3.

Jatkoaikaa oli pelattu kaksi minuuttia, kun GFT siirtyi 4-3 -johtoon. Halme ohjasi taidokkaasti Panu Aution laukauksen maaliin. Sievi kuittasi välittömästi jälleen viidellä kenttäpelaajalla, kun Heikkilän tulinen laukaus painui maaliin. Lisämaaleja ei tämän jälkeen nähty, joten ratkaisua haettiin rangaistuspotkukilpailusta.

Viidessä laukojaparissa vain GFT:n Jaso Oksanen ja Sievin Vilho Hanni onnistuivat. Ratkaisu syntyi lopulta seitsemänsien laukojien jälkeen, kun Jose Suihkonen tälläsi Sievin voittoon. Näin kaksi pistettä lähti Opinmäestä Sievin matkaan Ylivieskaan. Kultaisille tappio oli kauden toinen.

“Pelattiin hyvin, mutta sitten tuli katastrofaalinen loppu ja päästettiin alivoimamaalit. Jatkoajalle tultiin hyvin ja tehtiin maali, mutta sitten taas murheellinen av-maali. Harmittaa, kun tuntui että tämä oli meidän ottelu. Tänään pomppi vastustajalle, ei vaan ollut meidän päivä”, summasi päävalmentaja Kim Räisänen.

Sievi on ollut vuosien saatossa hankala vastustaja Kultaisille. Voitto oli Sieville jo kymmenes viimeisestä 12:ta keskinäisestä GFT:tä vastaan. Vaikka Sievin kausi on alkanut nihkeästi, osasi Räisänen odottaa totutun kovaa vastustajaa.

“Tiedettiin, että tulee tiukka ja tasainen matsi. He ovat parempi jengi, mitä sarjataulukko kertoo. Ihan hyvin me pelattiin, mutta alivoima ei vaan toiminut. Siinä on ainakin kehityskohta tulevaisuuteen.”

GFT:n parhaana palkittiin kaksi maalia iskenyt Kasperi Halme. Sieviltä palkinnon sai tehot 2+1 saalistanut Henri Heikkilä. Sieville voitto oli viikonlopun toinen, ja se nousee seitsemän pelatun ottelun jälkeen kahdeksaan pisteeseen. GFT:llä kasassa on kuudesta ottelusta 12 pistettä.

Ensi viikonloppuna Kultaiset matkaa pohjoiseen. Lauantaina vastassa on Tornion Palloveikot ja sunnuntaina FC Kemi. Seuraava kotiottelu pelataan muutaman viikon kuluttua sunnuntaina 20.12.

GFT – Sievi FS  4-5rp. 4-4ja. 3-3 (2-1)

1-0 13.49 Ari Makowski (Jerry Sipilä)

1-1 15.05 Jaakko Alasuutari (Henri Heikkilä)

2-1 16.40 Antti Arvola

3-1 30.18 Kasperi Halme (Valtteri Rainio)

3-2 36.41 Jarmo Junno (Henri Heikkilä)

3-3 38.39 Jarmo Junno (Radik Akhmetkhanov)

4-3 42.19 Kasperi Halme (Panu Autio)

4-4 42.53 Henri Heikkilä (Jaakko Alasuutari)

RP-kisa:

Jaso Oksanen

Vilho Hanni, Jose Suihkonen