Sunnuntaina “vanha klassikko”

11.12.2020 Off By admin

Kultaiset matkaa sunnuntaina viime viikon tapaan Pirkanmaalle, kun miesten Futsal-Liigan ottelussa vastaan asettuu Ilves FS.

Ottelu nähtävissä tästä linkistä YouTuben kautta

GFT:n kausi miesten Futsal-Liigassa jatkuu sunnuntaina vierasottelulla Ilves Futsalia vastaan. Kultaisilla on alla yhdeksän sarjaottelua, joista pisteitä on kasassa 18. Sarjataulukosta GFT löytyy neljänneltä sijalta, joskin kärkipään joukkueilla on merkittäviä eroja pelattujen ottelujen määrässä.

Kultaisten alkukauden tehokaksikko on ollut Panu Autio (8+7) ja Antti Arvola (9+5). Yhteensä GFT:llä on tehtyjä maaleja 36 ja päästettyjä 22. Kaikkiaan joukkue on peluuttanut alkukaudella 18 eri pelaajaa, joista kaikki kenttäpelaajat ovat päässeet myös tehopisteille.

Sunnuntain ottelu on erityinen Kultaisten Niko Stenholmille. Hän pelasi usean kauden ajan Ilveksessä ennen saapumistaan Espooseen muutama vuosi sitten. Menestyksekkäät vuodet seurassa ovat lämpiminä Stenholmin mielessä.

“Ilves oli hyvä paikka pelata ja kehittyä. Todellinen futsalkorkeakoulu, jonka pelaajia on sittemmin revitty avainrooleihin moniin muihinkin liigan kärkipään jengeihin. Kaudet siellä olivat monella tapaa oman futsal-urani huippuaikaa, vaikka koen senkin jälkeen kasvaneeni pelaajana uudessa ympäristössä. Ilveksestä on pelkkiä hyviä muistoja, etunenässä tietenkin mestaruudet ja UEFA-turnaukset.”

2010-luvun alussa kotimaisia futsal-parketteja suvereenisti hallinnut Ilves saavutti edellisen mitalisijoituksen liigassa keväällä 2018 voitettuaan pronssia. Viime kauden keskeytetyssä runkosarjassa kahdeksankertainen Suomen mestarijoukkue oli vasta toiseksi viimeisellä sijalla. Nyt Ilves löytyy sarjataukon keskikastista, kahdeksasta ottelusta saldona on kymmenen pistettä. Tehokkaimmat pelaajat tällä kaudella ovat olleet Tomi Lahtinen (3+6) ja Jaakko Ahokas (5+1). 

GFT ja Ilves ovat kohdanneet vuosien saatossa lukuisia kertoja. Useaan otteeseen paremmuutta on ratkaistu myös pudotuspeleissä aina finaalisarjoja myöten. Edelliset viisi keskinäistä liigakohtaamista toissa kauden puolivälieräsarja mukaan lukien ovat kaikki päättyneet Kultaisten voittoon. Stenholmin mukaan Ilves on saanut tilkittyä rivejään viime kaudesta kokeneiden paluumuuttajien ja uusien tulijoiden kera.

“Ilves on monella tapaa aika samanlainen joukkue kuin me. Se pyrkii varmasti kontrolloituun peliin eikä välttämättä loista nopeatempoisessa kaaoksessa. Meidän täytyy vain toteuttaa omia juttuja, kuten prässipelaamista, riittävän laadukkaasti. Pitää olla kärsivällinen, niin saadaan varmasti tarvittavat maalipaikat luotua.”

Ilves ja GFT kohtaavat Tampereen Kaupissa sunnuntaina alkuillasta. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Ottelu nähtävissä tästä linkistä YouTuben kautta.

Ilves FS – GFT sunnuntaina 13.12. kello 16.30, Kauppi Sports Center