Taistelu finaalipaikasta jatkuu vappupäivänä

30.04.2021 Off By admin

Naisten Futsal-Liigan välierät jatkuvat viikonloppuna. GFT tarvitsee finaalipaikkaan kaksi perättäistä voittoa HIFK:sta.

GFT ja HIFK kohtaavat välieräsarjan toisessa ottelussa lauantaina Opinmäessä. Ensimmäinen kohtaaminen viime sunnuntaina oli tasainen, mutta HIFK onnistui raapimaan 1-0-voiton Pirkkolassa. Jatkopaikkaan vaaditaan kaksi voittoa, joten GFT:n täytyy voittaa sekä lauantaina että sunnuntaina Espoossa, jotta pelit jatkuvat finaaleissa. Tilanne on siis sama kuin puolivälieräsarjassa. Silloin Kultaiset hävisi avaustaiston KaDylle, mutta nappasi kaksi voittoa kotikentällään ja eteni välieriin.

Tiiviisti Kultaisten edesottamuksia seurannut Siiri Perälä on katsonut pudotuspelitaistoja jännityksellä.

“Ainakin joukkue on tarjonnut jännitystä, kun sekä KaDy että HIFK on laittanut meidät selkä seinää vasten. Positiivista on, että pleijarit ovat olleet näin tasaisia ja yllätyksellisiä. Kaksi vuotta sitten mentiin tappioitta pleijareissa mestaruuteen asti, niin onhan tämä paljon jännittävämpää. Pahaa tekee kyllä katsoa, kun ei pääse itse kentälle jeesiin ja hoitamaan sitä palloa maaliin, Perälä pohtii.

Viime viikon ensimmäinen HIFK-taisto oli poikkeuksellisen vähämaalinen. Kapealla nipulla pelannut GFT jäi erittäin tasaisessa mittelössä ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman maaleja, kun HIFK voitti Ilona Mikkelän osumalla 1-0.

“HIFK pelasi fiksusti, joskin unohtivat välillä oman pallonhallintataktiikkansa ja lähtivät meidän juoksuun mukaan. Molemmat joukkueet tekivät virheitä, ja niistä meidän pitäisi pystyä rokottamaan HIFK:ta. Vaikea on voittaa, jos ei tehdä yhtään maalia”, Perälä tuumii.

“Totta kai poissaolot vaikuttaa, mutta kapea rinki on ollut jo ennen kautta tiedossa, niin ei missään nimessä voi sen taakse piiloutua. Ollaan ennenkin voitettu mestaruuksia suurista poissaoloista huolimatta. Kyllä meidän pitää hoitaa nämä pelit vaikka sitten vain viidellä pelaajalla.”

Ottelusarjaa jatkuu siis vappupäivänä Espoossa. Tammikuussa HIFK vieraili Opinmäessä ja kairasi jatkoaikavoiton Kultaisten hyvästä peli-ilmeestä huolimatta. Runkosarjan päätöskierroksella GFT oli puolestaan parempi Pirkkolassa, ja tätä on tarkoitus toistaa nyt viikonloppuna. Perälä luottaa, että pääkaupunkiseudun välieräsarja on käännettävissä Kultaisille.

“Uskon, että jos saadaan lauantain peli hoidettua, niin sunnuntaina ollaan vahvoilla. Meillä on lähestulkoon jokaisella pelaajalla paljon kokemusta näistä peleistä, mikä merkkaa tiukassa tilanteessa jonkin verran. Parempi joukkue menee finaaliin ja voittajalle kaikki kunnia.”

“Uskon viimeiseen asti, että hoidetaan tämä, kunhan mentaalipuoli on kunnossa. Vaikka toivoisin näkeväni esimerkiksi uutta erikoistilannekuviota, niin luotan, että tuttu GFT-härdelli toimii, ja mennään kovaa päästä päähän, hyökkäyksen kautta välillä riskilläkin, ja Heidi maalilla hoitaa lopun!” Perälä päättää.

Lauantaina matsi starttaa kello 15.00. Yleisöä ei paikan päälle valitettavasti pääse, mutta ottelua voi seurata suorana Solidsportin välityksellä. Mikäli GFT voittaa, pelataan ratkaiseva kolmas ottelu heti sunnuntaina.

GFT – HIFK FS lauantaina 1.5. klo 15.00

GFT – HIFK FS sunnuntaina 2.5. klo 15.00 (tarvittaessa)