Tehokas SoVo päihitti GFT:n

28.03.2021 Off By admin

GFT pelasi sunnuntaina runkosarjan viimeisen ottelunsa Miesten Futsal-Liigassa. Tuloksena oli tappio SoVolle tylysti maalein 3-8.

Miesten Futsal-Liigan runkosarja saatiin siis pakettiin sunnuntaina. Viidennellä sijalla ollut GFT kohtasi päätöskierroksella seitsemäntenä majailleen SoVon. Peli ei GFT:n runkosarjan sijoitukseen enää vaikuttanut, mutta “Etelä-Suomen derby” päättyi lopulta SoVon voittoon lukemin 8-3.

GFT kävi ottelun ensimmäisellä minuutilla jo erittäin lähellä maalintekoa, mutta ensimmäisen maalin iski kotijoukkue, kun Gezim Vocan laukaus kaukaa löysi toisella peliminuutilla tiensä maaliin saakka. Avausosuman jälkeen SoVo loi pari tilannetta Joonas Puolamäen vartioimalle maalille, mutta jakson edetessä GFT:llä oli hyvä ote pelistä. 11 minuutin kohdalla Panu Autio kaadettiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti, ja Autio laukoi varmuudella kutosesta sisään.

SoVo onnistui kuitenkin vielä kahdesti ennen taukoa. Ensin Voca jatkoi päällään ovelasti maalivahti Nevzat Mustafan avauksen sisään, ja pari minuuttia myöhemmin Valdrin Seferi viimeisteli kulmapotkun jälkitilanteesta SoVon kolmannen. GFT ei avausjakson hyvistä paikoistaan huolimatta saanut palloa toistamiseen Mustafan vartioimaan kotijoukkueen maaliin. Tauolle siis SoVon johtaessa 3-1.

GFT:n alku toiselle jaksolle oli synkkä. Pelikellossa oli vain 28 sekuntia, kun SoVo pääsi riistoon Kultaisten maalille vaihdetun Jori Lagerblomin noustua puoleen kenttään. Lagerblom ehti torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta lopulta Mergim Bushi sai pallon maalipuiden väliin. 14 sekuntia myöhemmin GFT:n keskialueen pallonmenetys johti vastaiskuun, ja runkosarjan pistepörssin voittaja Arber Istrefi tykitti paraatipaikalta 5-1:een.

Takaiskujen jälkeen GFT hallitsi jälleen palloa ja haki kavennusosumia. Kuuden minuutin kohdalla Timo Mikkosta rikottiin rankkarialueella, ja Autio tykitti toistamiseen pilkulta häkkiin. SoVo kuitenkin rankaisi pian jälleen vastaiskusta, kun Bushi karkasi viimeistelemään lukemat jo 6-2:een.

Myös seuraavat osumat olivat kotijoukkueen käsialaa. Ensin Istrefi tälläsi illan toisen osumansa, ja myöhemmin Voca täydensi hattutemppunsa SoVon seitsemännellä. 16 sekuntia ennen summeria GFT:n Mikkonen onnistui maalinteossa, mutta loppulukemat tehokkaasti paikkansa käyttäneelle SoVolle 8-3.

GFT:n päävalmentaja Kim Räisänen summasi peliä seuraavasti.

“Oli erikoinen ottelu. Aluksi pelattiin tosi hyvin. Meillä oli loistavia paikkoja, mitkä kuitenkin missattiin. Kaveri sen sijaan teki todella hyvällä prosentilla maalinsa. Tauolla käytiin läpi, mitä voidaan parantaa, mutta toiselle jaksolle tuli sitten katastrofialku SoVon iskettyä kahdesti. Siitä oli vaikea lähteä uudelleen rakentamaan.”

“Hyökkäyspelissä oli paljon hyviä juttuja ekalla jaksolla. Olisi vain pitänyt tehdä maaleja, niin olisi varmaan ollut aika erilainen peli. Vastustajalle toki kunnia, kun pystyivät naulaamaan tehokkaasti paikoistaan.”

Jo ennen päätöskierrosta oli varmaa, että GFT sijoittuu runkosarjassa viidenneksi. Sunnuntain tulosten myötä varmistui, että puolivälieräsarjassa GFT kohtaa neljänneksi sijoittuneen Akaa Futsalin.

Runkosarjan loppu oli Kultaisille tuloksellisesti vaikea, mutta Räisänen uskoo, että tuloskunto kääntyy, kun pudotuspelit pyörähtävät käyntiin.

“Hävittiin neljä peliä runkosarjan lopussa, mitä ei pitäisi meidän tasoiselle joukkueella käydä. Pitää parantaa suoritustasoa, keskittyä omaan tekemiseen ja laittaa palloa pussiin. Helpot puolustuspään virheet pitää myös saada pois. Joukkueella on kuitenkin luottoa ja fiilis, että homma kyllä kääntyy pudotuspeleissä!”

Puolivälierät alkavat noin kolmen viikon kuluttua huhtikuun puolivälissä.

SoVo – GFT 8-3 (3-1)

1-0 1.43 Voca (Bushi)

1-1 11.16 Autio (6m)

2-1 14.47 Voca (Mustafa)

3-1 17.27 Seferi Valdrin (Seferi Valmir)

4-1 20.28 Bushi (Voca)

5-1 20.42 Istrefi

5-2 25.54 Autio (6m)