Tehokas toinen jakso kaatoi sitkeän OPA:n

15.11.2020 Off By admin

GFT jatkoi voittoputkeaan naisten Futsal-Liigassa, kun FC Oulun Pallo kaatui Opimäessä maalein 5-2.

GFT otti sunnuntai-iltapäivänä kauden neljännessä ottelussaan kauden neljännen voittonsa. Liigan kahdella tappiolla aloittanut FC OPA piti avausjaksolla Kultaiset tiukilla, mutta toisen jakson neljä maalia riitti kolmeen pisteeseen.

Vuosi sitten täyden pistepotin Opinmäestä hakenut OPA iski toisella peliminuutilla kauden ensimmäisen liigaosumansa. Sanni Päkkilä syötti, ja Emmi Hanhineva sijoitti tarkasti pallon ohi GFT:n maalivahti Heidi Tahvanaisen. Näin oululaiset ensimmäistä kertaa tällä kaudella johtoasemaan.

Avausjakson edetessä GFT hallitsi ottelua ja rakenteli useita paikkoja hyökkäyspäässä, mutta Anna-Liisa Honkimaa venyi OPA:n maalilla jatkuvasti upeisiin torjuntoihin. Palkinto kotijoukkueelle tuli 13. peliminuutin kohdalla. Siiri Perälän laukaus kulmapotkun jälkeen jäi pomppimaan maalin edustalle, ja Sandra Lind oli hereillä irtopallossa. Lindille kauden neljäs täysosuma ja lukemat tulostaululla 1-1. Näissä lukemissa lähdettiin myös tauon viettoon.

OPA tuli myös toisen jakson alkuun terävästi. Sama kaksikko juoni 2-1 -johtomaalin kulmapotkun jälkitilanteesta: Päkkilä syötti ja Hanhineva viimeisteli. GFT ei kuitenkaan lannistunut vaan tuli muutaman minuutin päästä uudelleen tasoihin. Daniela Tjeder ohitti vastustajan hyökkäysalueella ja tarjoili Maria Mäntylälle, joka viimeisteli 2-2 -tasoituksen.

Tasoitusmaalin jälkeen peli eteni taas vahvasti Kultaisten kontrollissa. Jakson puolivälissä kotijoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon Emilia Jokisalon hyödynnettyä puolustuksen virheen. Nopeasti tämän jälkeen OPA lähti hakemaan tasoitusmaalia lentävän maalivahdin voimin, mutta se kostautui nopeasti. Daniela Tjeder leikkasi hyvän haltuunoton jälkeen keskustaan ja pääsi sijoittamaan pallon ohi maalivahdin paidassa tilanteeseen kiiruhtaneen kenttäpelaaja Lotta Iivosen. GFT osui vielä kertaalleen, kun Lind syötti Jokisalolle, joka niittasi jo kauden kuudennen osumansa. Näin loppulukemat Opinmäessä 5-2.

“Harvoin on joutunut tekemään näin paljon töitä maalinteon eteen. Huolellisuudella ja ehkä paremmalla tuurilla oltaisi tehty jo ensimmäisellä jaksolla enemmän maaleja. Ei me huonosti pelattu, mutta kunnia myöskin vastustajalle ja maalivahdille, joka otti ihan loistavia torjuntoja. Jaksettiin kuitenkin koko ajan luottaa omaan tekemiseen”, päävalmentaja Petri Kettunen kommentoi.

OPA:lta ottelun parhaana palkittiin ansaitusti maalivahti Anna-Liisa Honkimaa. Kultaisten parhaaksi valittiin 2-2 -tasoituksen tehnyt Maria Mäntylä. Voitolla GFT nousee 11 pisteeseen. Ainoastaan Ilves on sarjataulukossa Kultaisten yläpuolella.

GFT:n kauden neljässä ottelussa vastustaja on onnistunut tekemään kolmesti avausmaalin kahden ensimmäisen minuutin aikana. Kettunen kertoo, että tästä on puhuttu joukkueen kanssa, mutta keskittymistä otteluiden alkuun tarvitaan vielä lisää.

“Tämä on meidän perisynti. Fokus ei ole vielä ihan täysin peleissä. Toisaalta joukkue on osoittanut “geftimäisyyttä”, että leuka ei mene silloinkaan rintaan. Tiedetään, ettei olla mitään menetetty, vaikka vastustaja onnistuu alussa.”

Liigaa on siis takana neljä ottelua, ja GFT on kerännyt yhtä pistettä lukuun ottamatta täydet pinnat. Tuloksellisesti kausi on siis alkanut poikkeuksellisen hyvin. Kettunen on erittäin tyytyväinen starttiin, vaikkakin tietää, että myös parannettavaa hieman uudistuneella joukkueella riittää.

“Ottaa aikansa ennen kun opitaan pelaamaan täysin yhdessä. Juna on kuitenkin oikeilla raiteilla. Pystytään vielä parantamaan, mutta keväällähän me halutaan olla parhaimmillaan.”

GFT:n kausi jatkuu viikon päästä sunnuntaina Tampereella, kun vastaan asettuu ACE. Seuraava kotiottelu pelataan parin viikon kuluttua lauantaina.

GFT – FC OPA 5-2 (1-1)

0-1 1.44 Emmi Hanhineva (Sanni Päkkilä)

1-1 13.06 Sandra Lind

1-2 21.24 Emmi Hanhineva (Sanni Päkkilä)

2-2 26.25 Maria Mäntylä (Daniela Tjeder)

3-2 29.27 Emilia Jokisalo

4-2 31.32 Daniela Tjeder (Johanna Vasara)

5-2 36.14 Emilia Jokisalo (Sandra Lind)