Toisen jakson heikko hetki kostautui

02.02.2019 Off By admin

FC Sport J – GFT 7-5 (1-3)

Pisteet jäivät tänään Vaasaan, kun Sport nappasi itselleen voiton lukemin 7-5 (1-3). Toisen jakson kahden minuutin heikko hetki kostautui Geftille.

GFT lähti otteluun 2+7 pelaajan kokoonpanolla. Jo aiemmin kokoonpanossa MuSaa vastaan ollut Suvi Savolainen sai itselleen tänään ensimmäiset minuutit Futsal-Liigassa.

Ottelu lähti hyvin GFT:n hallinnassa. Ensimmäinen maali syntyikin espoolaisille, kun Tjeder antoi nopean sivurajan ja Hirvonen laittaa lukemat taululle 0-1. Tasoitus syntyi viisi minuuttia myöhemmin, mutta pian GFT kuittaa tilanteen, kun Tjeder ampuu Hiukan syötöstä vieraat jälleen johtoon. GFT:n rikkeet täyttyivät ja Sport pääsi kahdesti yrittämään maalia kymmenestä metristä. Ensimmäinen veto yli ja toisen Tahvanainen torjui. Ottelu oli tasoittunut GFT:n alun hallinnasta, mutta vielä ennen puoliaikaa GFT:n kapteeni Perälä pääsi pohjalla hyvään syötön katkoon, josta nopea 3vs2 ylivoimahyökkäys. Syöttö oikealle laidalle Tjederille, joka pelaa takatolpalle Hiukalle ja tilanne jo 1-3.

Hirvonen laukoi GFT:lle kaksi maalia.

Toisella puoliajalla vieraat alkoivat menettämään otettaan pelistä ja näin ollen Sport pääsi hyville maalintekopaikoille. Ajassa 22.50 Sport sai kaivatun kavennuksensa, kun vahva kaksinkamppailu maalinedustalla päättyi Sportin 2-3 osumaan. Hetki myöhemmin syntyi myös tasoitusosuma. Tästä ei GFT kuitenkaan lannistunut, kun ajassa 30.36 Hirvonen vie Tjederin syötöstä vieraat jälleen johtoon. Kuitenkin vain 9 sekuntia myöhemmin kotijoukkue tasoittaa ottelun jälleen. Siitä alkoi vieraiden musta hetki, kun Sport tekee kolme maalia muutamaan minuuttiin.

Kotijoukkueen rikkeet ovat kuitenkin täynnä ja lopulta vieraat saavat kolme mahdollisuutta kymmenestä metristä. Kaksi ohi vetoa ja yksi veto, jonka Muurimäki kuitenkin torjuu. Viimeiset viisi minuuttia GFT pelasi ylivoimaa. Yksi kavennus osuma syntyy, kun reikäpaitana pelannut Perälä syöttää Tjederille, joka ampuu nopeasti kärkkärillä pallon verkkoon. Kaksi minuuttia ottelukellossa eivät kuitenkaan riittäneet enempään. Vieraiden parhaana palkittiin maalinteon takaisin löytänyt ja kenkänsä vaihtanut Hiukka.

Tjeder oli mukana GFT:n jokaisessa maalissa.

Tappiosta huolimatta GFT säilyttää paikkansa toisena. Neljä kierrosta jäljellä runkosarjaa ja kaikki ovat kultaisten omissa käsissä. Liiga jatkuu kotona 23.2. kun vieraaksi saapuu Ylöjärven Ilves. Seuraava koitos on edessä kuitenkin kahden viikon kuluttua Jyväskylässä, kun naiset jahtaavat Futsal Cupin mestaruutta Final Fourissa. Välierässä vastaan asettuu Ilves. Ottelut näkyvät suorana Yle Areenassa.