Tulos tai ulos!

26.03.2018 Off By admin
GFT – Ilves FS ke 28.3.2018, klo 19:00, Opinmäen liikuntahalli (Lillhemtintie 1, 02250 Espoo)
Kuva: Leo Hynninen

Otsikko kiteyttää keskiviikon viidennen puolivälierän panokset GFT:n ja Ilveksen välillä. Ottelusarja on edennyt peliin viisi molempien voittaessa vuorotellen ja voitot ovat 2-2. Ottelusarjan voittaja ratkaistaan siis viimeisessä ottelussa, voittajaa odottelee välierissä runkosarjan voittaja KaDy ja häviäjää maaliskuun lopun varsin viileät kesälomakelit. Mutta mistä näiden kahden tasaisen ja perinteisen futsalseuran välille saadaan ratkaisevat erot?

Keskiviikon ottelussa ratkaisevaan rooliin voi nousta avausmaali. GFT ja Ilves ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo seitsemän kertaa ja jokaisessa ottelussa avausmaalin tekijä on voittanut. Päteekö tämä edelleen vai pystyykö tappiolle pudonnut joukkue löytämään keinot johtavan joukkueen puolustuksen murtamiseksi?

Panosten ollessa suurten, voi myös ratkaisevaksi nousta, kumpi joukkueista löytää paremman balanssin pelistä nauttimisen ja virheiden välttelyn välillä. Jokainen maali on tärkeä, joten virheitä ei saisi tehdä, mutta pelkällä pelkäämisellä ja pallosta luopumisella ei voittoa kannattane odottaa.

Entä minkälaisen mausteen viidenteen peliin tuo aiempien otteluiden keräämä fyysinen rasitus? GFT on pyörittänyt ottelusarjassa tasaisesti kauden mittaan tutuksi tullutta ”neljän kentän” peliään, kun taas Ilves on turvannut kapeampaan rotaatioon peluuttaen seitsemästä yhdeksään kenttäpelaajaa per ottelu. Pitkän kauden myötä pieniä kolhuja on varmasti yhden, jos toisenkin pelaajan koivissa. Tuovatko nämä pikkuvammat eroja tasaisessa otteluparissa ja onko vireystilassa ratkaisevia eroja?

GFT on kalenterivuoden 2018 aikana ollut terävässä vireessä kotiotteluissaan Opinmäessä. Yleisömäärien kasvaessa, myös pelaajisto on jatkuvasti pystynyt parempaan. Auttaako toivottavasti kovaääninen ja riehakas kotiyleisö kultaiset samanlaiseen hurmokseen kuin toisessa puolivälieräottelussa, jonka GFT vei tylyin 7-2-luvuin?

Nähtäväksi jää, osuuko edellä mainituista eroista yksikään, mutta varmaa lienee se, ettei kentältä tule tunnetta puuttumaan. Molemmat haluavat välieriin, eikä tappio ole vaihtoehto. Välierät alkavat pääsiäisen jälkeen lauantaina 7. huhtikuuta. Kuten puolivälieristä, myös välieristä etenee finaaleihin kolmella voitolla.

Välieräparit:

KaDy (1.) – GFT (4.) tai Ilves FS (6.) Sievi (2.) – Leijona Futsal (3.)

Muistutetaan vielä loppuun, että GFT/Prinsessat pelaa pitkäperjantaina 30. maaliskuuta Opinmäessä oman kolmannen välieränsä. Voitot ottelusarjassa vaasalaista FC Sportia vastaan ovat 1-1 ja koska kahdella voitolla pääsee finaalisarjaan, pitkäperjantaina ratkaistaan se, nähdäänkö Prinsessat finaalipeleissä! Ilves FS on jo selvinnyt finaaleihin ja odottaa vastustajaansa. Jos pääsiäisen pyhiin kaipaa huippufutsalia, Opinmäessä sitä tarjoillaan klo 15:00 alkavassa ottelussa. Tervetuloa!

Liput keskiviikon trilleriin maksavat 8€, alennusryhmille ja kausikorttilaisille 5€ ja alle 12-vuotiaat ilmaiseksi halliin. Maksutapana käteinen. Nyt tarvitsemme juuri sinun tukeasi, tule kannustamaan GFT välieriin!