Tuplaviikonloppu Jyväskylässä

08.01.2021 Off By admin

Viikonloppuna GFT pelaa kaksi kovaa ottelua. Lauantain kärkikamppailussa vastassa on KaDy ja sunnuntaina on mahdollisuus revanssiin Riemusta.

Sarjan kärkipaikalle keskiviikkona noussut GFT pelaa viikonloppuna kaksi vierasottelua Miesten Futsal-Liigassa. Kuuden ottelun voittoputkessa porskuttava joukkue saa lauantaina vastaansa sarjataulukossa pisteen perässä olevan Kampuksen Dynamon. Sunnuntaina GFT:tä isännöi Liikunnan Riemu, joka kellisti Kultaiset syksyn kohtaamisessa.

Loppiaisen murskavoitto PP-70:stä tarjosi Kultaisille onnistumisia laajalla rintamalla. Viisi tehopistettä kerännyt Antti Arvola (17+8) nousi joukkueen tehokkaimpana Liigan pistepörssissä kuudennelle sijalle. Yksi keskiviikon voitossa esiintynyt pelaaja oli joulukuussa GFT-debyyttinsä tehnyt Sakari Holopainen. Loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt peluri on sopeutunut mukavasti uuteen seuraan.

“Tuntuu, että olen päässyt hyvin sisään jengiin. Ja pelaaminen maistuu aina. Vähän pidempi tauko vielä näkyy omissa otteissa, ja uuden jengin taktiikoita sisäistetään koko ajan lisää.”

Uusia variaatioita GFT:n hyökkäyspelaamiseen tuova Holopainen odottaa innolla tulevaa viikonloppua. Kaupunki, sekä varsinkin sunnuntain vastustaja ovat hänelle erityisen tuttuja. Holopainen vietti Riemun mukana kahdeksan edellistä vuotta.

“Vuodet Riemun kelkassa jättivät pelkästään positiivista sanottavaa siitä seurasta ja kaikista riemulaisista puuhastelijoista. Todella nättiä päästä pelaamaan vieraspeliä monnarille jengiä vastaan, joka on ainoa missä olen futsalia pelannut ennen GFT:tä.”

Ennen Riemun kohtaamista GFT yrittää pitää paikkansa sarjan kärjessä, kun pisteen päässä kolkuttava KaDy isännöi Kultaisia lauantaina. Myös Dynamo porskuttaa voittoputkessa, sillä se on voittanut viisi edellistä liigaotteluaan. Sisäisen pistepörssin kärjestä löytyy maajoukkueestakin tuttu nelikko: Jukka Kytölä (7+16), Mikko Kytölä (9+11), Lassi Lintula (13+6) ja Tero Intala (15+1). Lauantain mittelö on joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen. GFT on onnistunut voittamaan kuusi edellistä keskinäistä liigamatsia KaDya vastaan.

Sunnuntaina GFT hakee revanssia lokakuussa täyden pistepotin Espoosta hakeneesta Riemusta. Riemu löytyy sarjataulukosta kahdeksannelta sijalta, kymmenestä ottelusta on kasassa 15 pistettä. Joukkueen tehokkaimpia ovat olleet Olli Pöyliö (7+6), Leevi Kemppainen (5+7) ja Joonas Madetoja (8+3). GFT:n ja Riemun kohtaamisiin liittyy erityistä latausta. Usealla GFT-pelurilla on taustaa Riemusta. Holopaiselle viikonloppu on erityinen ja hieman erikoinen.

“KaDya vastaan pelaaminen monnarilla sytyttää aina. Riemua vastaan pelaaminen onkin sitten isompi mysteeri, että miltä se tuntuu ja missä. Peleinä molemmat ovat varmasti mukavia pelata kovan tunnelatauksen ansiosta. Ennakko-oletuksena on korkealta prässäävien jengien kohtaamiset, joissa tulee olemaan vauhtia. Ne tulevat ratkeamaan pelirohkeuden myötä”, Holopainen ennakoi.

GFT lähtee Jyväskylään ilman maalivahti Antti Koivumäkeä. Koivumäki toipuu polvivammasta, joka pitää miehen toistaiseksi sivussa pelikentiltä. Lisäksi ainakin Niko Stenholm jää viikonlopun reissusta sivuun.

Molemmat pelit pelataan Jyväskylän monitoimitalolla ilman yleisöä. Otteluja voi seurata Solidsportin välityksellä.

KaDy – GFT lauantaina 9.1. kello 15.00, Jyväskylän monitoimitalo

Riemu – GFT sunnuntaina 10.1. kello 15.00, Jyväskylän monitoimitalo