Vahva voitto ja nollapeli Opinmäessä!

21.03.2021 Off By admin

Kultaisten voittokulku Naisten Futsal-Liigassa jatkui lauantaina, kun Espoossa vieraillut MuSaFutsal kaatui kärkipään taistossa makeasti 4-0.

Täydellä kahdeksan kenttäpelaajan nipulla Opinmäessä liikkeellä ollut GFT otti runkosarjan viimeisessä kotimatsissa maukkaan 4-0-voiton sarjakakkosesta MuSasta. GFT karkasi vahvaan johtoon jo ensimmäisellä kympillä käytettyään paikkansa tehokkaasti. Hyvä puolustuspeli siivitti lopulta kauden toiseen nollapeliin.

MuSan alku peliin oli terävä, ja jo ensimmäinen hyökkäys oli johtaa vieraiden avausmaaliin. Muutenkin MuSa loi alkuminuuttien parhaat paikat ja pääsi pariin kertaan vaarallisesti ylivoimahyökkäykseen. Heidi Tahvanainen piti kuitenkin Kultaisten maalin tässä kohtaa puhtaana.

Ensimmäisen maalin loi GFT ajassa 6.50. Kiia Laine laukoi kaukaa upeasti tolpan kautta aivan vasempaan yläkulmaan ja Kultaiset 1-0-johtoon. Hetkeä myöhemmin syntyi toinen maali, kun Sandra Lind oli terävästi irtopallossa maalin edessä. Heti perään Jenni Talvela päätti nopean hyökkäyksen viimeistelemällä tyhjänä ammottaneeseen maaliin GFT:n kolmannen. Tehokkaasti hyökkäyspäässä paikkansa hyödyntänyt GFT karkasi kymmeneen minuuttiin jo 3-0-johtoon.

Avausjakson jälkimmäisellä kympillä ei täysosumia kumpaankaan päähän nähty. GFT:n prässi ja vahva puolustuspeli tuotti vieraille haasteita, eikä MuSa jakson loppua kohden enää parhaille maalipaikoille helpolla päässyt. GFT:llä oli pari kelpo mahdollisuutta lisätä johtoa, mutta vieraiden maalivahti Siiri Liljaa ei enää ohitettu. 20 minuutin jälkeen tilanne siis 3-0.

Toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue päässyt helpolla luomaan hyviä maalipaikkoja. MuSa reagoi jakson puolivälin ylityttyä ottamalla lentävän maalivahdin käyttöön. GFT puolusti mainiosti, eikä Tahvanaista maalilla edelleenkään ohitettu. Kultaisten riketilin täytyttyä MuSa pääsi yrittämään kympin pilkulta, mutta tuloksetta. Toisen jakson ainoa osuma nähtiin kolme minuuttia ennen loppua, kun hyviä torjuntoja pelissä ottanut Tahvanainen onnistui maalinteossa MuSan yv-pelin aikana. Näin Kultaisille voitto ja nollapeli maalein 4-0!

GFT:n avausmaalin näyttävästi tykittänyt Kiia Laine oli tyytyväinen voittoon sekä pellilliseen antiin.

“Onnistunut peli meiltä, vaikka odotin kyllä tiukempaa vääntöä. Pystyttiin estämään hyvin MuSan hyökkäykset ja pitämään ne nollilla. Ja kun itse tehtiin neljä maalian, niin hyvä fiilis jäi! Tästä on hyvä jatkaa ilon kautta kohti runkosarjan vikaa peliä ja pleijareita. Kevät on Geftin aikaa!”

Voitto oli Kultaisille viides perättäinen, ja se nosti joukkueen sarjassa kolmanneksi yhden pisteen päähän toisena olevasta MuSasta. Runkosarjaa on jäljellä yksi kierros, ja GFT kohtaa viikon kuluttua derbyssä vieraskentällä HIFK:n. Asetelma on kutkuttava, sillä HIFK on sarjassa pisteen GFT:n perässä. 

GFT – MuSaFutsal 4-0 (3-0)

1-0 6.50 Laine (Hiukka)

2-0 8.34 Lind (Jokisalo)

3-0 9.09 Talvela (Lind)

4-0 37.10 Tahvanainen